USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Uzmanından sonuç YKS uyarıları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na önemli eyyam kaldığında tavsiyelerini ve değerlendirmelerini aktaran Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “TYT süresinin 30 zaman uzatılması adaylar düşüncesince avantaj. Geçmiş senelerde öğ

Uzmanından sonuç YKS uyarıları
15-06-2022 10:04

Üniversite sınavına izlemsel eyyam kaldı. Hem senelerce bu imtihan düşüncesince etkin öğrenciler düşüncesince bununla beraber onların başarısını dört gözle gözleyen veliler düşüncesince tavsiyelerde ve değerlendirmelerde mevcut Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt başkaca bu sene sınavla ilişik meydana getirilen değişikliklere de değindi. Öğrencilerin baraj puanının kaldırılması kararı “daha çetince müşterek imtihan olacak” düşüncesinin hata bulunduğunu aktaran Adil Kurt başkaca TYT'de uzatılan müddet ile ilgili, “çok iri avantaj” dedi.

“TYT düşüncesince tekrara icap yok, AYT düşüncesince endamsız özellik özetlerine bakılabilir”

Öncelikli alegori sınava küsurat akıbet müşterek iki günde öğrencilerin ibret çalışmalarını adım adım azaltmaları icap ettiğini kail Adil Kurt başta TYT namına AYT endamsız özellik tekrarının beklenen olabileceğinin altını çizdi.

Kurt hem öğrencilere bununla beraber velilere vermiş bulunduğu tavsiyelerde şunlara arazi verdi:

“Bu imtihan eskiden senelerden ayrımlı olmayacak. Ayrıca bu sınavların temelinde tertip bulunduğu düşüncesince soruların çetince yada hazırlop olması on paralık ehemmiyetli değil. Bu sebeple adaylarımız küsurat devir içinde elan evvela girdikleri sınavlarda çözemediği soruların hal videolarını behemehâl izlemeliler. Eksik bulunduğu noktaları hakeza tamamlamalılar. TYT düşüncesince esasen yapmalarına icap yok. AYT bilgiye mebni bulunduğu düşüncesince endamsız özellik tekrarı yapabilirler. Cumartesi gününe denli adaylar çalışmalarını adım adım azaltsınlar. Mutlaka cuma namazı haset gireceği okullara gidip bakarak önden neresi bulunduğunu görsünler. Veliler öğrencinin kaygısı arttırılmamak düşüncesince sınavla ilişik sohbetlerden kaçınmalı” dedi.

“Baraj kaldırıldı imtihan zorlaştı” algısı yanlış

Bu sene üniversitesine sınavına bağlı tebeddülat üzerine da değerlendirmelerde mevcut Kurt, baraj puanının kaldırılmasının kararı alegori elan çetince müşterek imtihan olabileceği düşüncesinin asılsız bulunduğunu söyledi. Kurt, “Baraj puanı kaldırıldı lakin tıp, mühendislik kabilinden baraj puanları ayrımsız kalıyor. Öğrencilerimiz ‘baraj puanı kaldırıldı, sınava giren mektepli arttı, imtihan soruları aşırı çetince olacak.' Algısına kapılamamalı. 2022 YKS eskiden sınavlardan ayrımlı değil. Her sene sınavların anlaşılan müşterek formatı vardır. Geçen sene hesap zordu ihtimal bu sene Türkçe çetince olabilir. Hangi dersin çetince bulunduğu bilemiyoruz. talebe sınava girdiğinde sınavın çetince yada hazırlop bulunduğunu ansızın en müşterek tomar neti meydana getirecek biçimde imtihanı güzel yönetmesi gerekiyor. Eğer Türkçe bölümünde fevk fazladan 3-4 istifham yapamadığında bilsin ki bu departman zor olsa lazım boydak hemen ona değil hepsi Türkiye'de sınava giren her insana zordur. Dolayısıyla netlerle değil yüzde tike sınavın çetince yada hazırlop olmasını etkilememektedir” dedi.

“Sürenin uzaması aşırı iri yarar oldu”

Kurt laflarına şu biçimde bitmeme etti; “TYT'de sürenin 165 dakikaya çıkmasının öğrenciye aşırı iri müşterek pozitif yanları olacak. Sayısal alandan sınava giren öğrenciler matematik, bilim ve Türkçe'den istifham çözüyor lakin öbür bölümlere vakitleri kalmıyordu. Şimdi bu şansa sahipler. 1 gün sorusu ile 1 hesap sorusu eş değerdedir. mesela müşterek mektepli 35 hesap sorusu yapar 5 kıta elan çetince suali gerçekleştirmek namına gidip gün sorusu yaparak 40 nete ulaşabilir. Ya da öbür alanlardan istifham çözerek de netini arttırmış olur. 165 dakika aşırı ehemmiyetli müşterek avantajdır. Bu pozitif yanları güzel kullanırsa adaylarımız sınavda çalışmalarının karşılığı bulunan başarıyı almış olurlar.”

Eski TYT puanı ile bu sene akıbet defa YKS başvurusu yapılacak

Kurt başkaca müşterek eskiden senenin TYT puanı ile YKS başvurusu imkanının bu sene akıbet defa uygulanacağını hatırlatarak, “TYT'de 200 nokta beden kesin düzlük öğrenciler, YKS'ye müracaat şartı ile TYT puanını kullanabiliyordu. Ancak bu akıbet defa uygulanacak. ÖSYM'nin sonucuna layıkıyla 2022 YKS'den itibaren tahsil edilen TYT 200 ve beden puanlar müşterek ahir sene kullanılamayacak” dedi.

“Bu sene Türkçe çetince olabilir”

Sürenin uzatılmasına eş bedel alegori bu sene Türkçe dersinin az buçuk elan çetince olabileceğini tabir fail Kurt, “Soruların sıkıntı dereceleri rastgele sene değişebiliyor. Geçen sene hesap zordu gelecek senelerde hikmet yahut dirim bilimi de çetince olabilir. Ama bu sene imtihan süresinin uzatılması ile koşut alegori Türkçe'de kıraat soruları artabilir ve Türkçe çetince olabilir. Öğrencilerimiz paniğe kapılmadan imtihanı bitirmelidir. Sınavı güzel kumanda etmek gerekiyor. TYT'nin asliye ilkesi soruları akla yatkın okuyabilmek ve istifham içindeki hepsi detayları akla yatkın kullanabilmektir. Ancak AYT'de ilmî bilim gerekiyor. Her dersteki terimlerin ne kavrama geldiğini o detayları kesinlikle kullanacağını ilmî istimara kullanarak yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Her sene derslerin sıkıntı oranları değişiyor”

ÖSYM verilerine layıkıyla sene bazında YKS'de derslerin sıkıntı dereceleri ile ilişik de yorumlarını aktaran Kurt, “TYT sorularında devir hin birtakım dersler çetince birtakım dersler ise hazırlop soruluyor. Türkçe imtihanı 2018,2019 ve 2020 senesinde anlaşılan müşterek düzenle gitmiş 2021 senesinde elan da kolaylaşmıştır. Matematikte ise 2021 senesinde elan çetince müşterek imtihan olmuş. Fen sorularının 2018'de kolay, 2019'da zor, ahir senelerde ise az buçuk elan kolaylaştığı gözleniyor. Öte taraftan sabık sene hem TYT'de hem AYT'de eksiksiz derslerin içinde hesap dersi elan çetince reşit ve çizge de elan aşağıya akla yatkın inmiştir. O nedenden imtihanı belirleyen hesap olmuştur. Grafiklere baktığımızda öğrenciler ne derste ne sorulacağını ansızın en müşterek tomar neti emisyon çalışsınlar” diye laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler