USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

Ara tatilde çocuklarına hayır edinmek talip anne babalara ehemmiyetli tavsiyelerde mevcut Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları başkaca karne hediyesi ile ait adına da “Aileler başarıya maddesel bir ödülle yanıt verebiliyor. Ancak yapılması önerile

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'
19-01-2023 12:06

Bu sene aralık dinlence 23 Ocak'ta başlamış olacak ve 3 Şubat tarihinde sona erecek. Her sene bulunduğu üzere bu yarıyılda da öğrenciler ile veliler ayrımlı önsezi ve beklentiler içinde. Genelde sömestir tatili dallar düşüncesince doyumsuz coşku beklentisi, anne babalar düşüncesince ise evlatlarının zamanını akıllıcasına değerlendirebilmeleri dair kaygılandıkları bir devre oluyor. Hal böyleyken ebeveynlerin aklına, “Karneye kesinlikle tepkime verilmeli? Hediye alınmalı mı? Tatilde kaide ve hudut olmalı mı? Ders çalışmalılar mı?” üzere nice istifham takılıyor. Türkiye'nin önder terbiye kurumlarından bulunan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Uzmanları, ailelere karnenin başarının yegâne ölçütü olmadığını hatırlatıyor. Ailelerin evlatlarının gelişimindeki tamamı süreçleri dikkate alarak elden bilimsel niteliği bulunan başarıya odaklanmaması icap ettiğinin altını çizen departman uzmanları “Her çocuğun tatile gereksinimi vardır. Çocuğun karnesi beklentilerin altında olsa güçlü tenkit hesabına bir müddet düşüncesince onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlamalısınız. Yarıyıl tatilinde evladınıza verebileceğiniz en güzel hediye, onlara göstereceğiniz uyanıklık ve ayırdığınız zamandır. Birlikte yapacağınız etkinlikler familya içi iletişiminin ve familya bağlarının güçlenmesini destekleyecektir” dedi.

Tatilde birtakımı kavait baştan gözden geçirilmeli

Yarıyıl tatili öğrencilerin bedeniyle ve ruhen dinlenmeleri düşüncesince olsa da doğurgan değerlendirildiğinde öğrencinin gelişimine ve yenilenmesine ulama sağladığını hatırlatan Kolejin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, evladı beşinci sınıf çağındaki anne babalara tatili doğurgan kılmak düşüncesince şu tavsiyelerde bulunuyor:
Çocuklar genel anlamda anda yaşarlar ve eski ile doğacak dair istimara gerçekleştirmek düşüncesince yetişkinlerin desteğine gerekseme duyarlar. Bu sebeple geçirdikleri devri görmek düşüncesince akıllıcasına sorularla onları yönlendirin. “Geçtiğimiz devre kendinle alım çalım duyduğun bir anını büzüşmek gerek misin? Yeni neler öğrendin? İlk kere denediğin bir bilinçlilik ha mu?” üzere sorularla devri değerlendirmelerine dayanak noktası olun.
Karne dönemlerinde aileler başarıya maddesel bir ödülle cevap verebiliyor. Ancak yapılması önerilen; elde edilmiş başarının ayırt edilmesi, dostça bir “Aferin” ve sıcak bir kucaklaşmadır.

Tatiller kuralların elastik bulunduğu vakitler olsa da hudut ve kaide evlatların menfaatlerini güvende hissetmeleri düşüncesince bir ihtiyaçtır. Bu sebeple ekol dönemindeki kuralları gözden geçirerek tatile uyarlayabilirsiniz. (Uyku düzeni, görüntülük süresi gibi.) Bu tensikat çocuklarla yaşanabilecek çatışmaların önüne geçer. Tatil başlangıcında bu kuralları belirlemek, ufaklıklara enstantane “Hayır!” yada “Yeter!” demekten hâlâ etkilidir.

Oyun ve natür dallar düşüncesince en doğurgan öğrenme ortamlarıdır. Doğadaki renkleri konuştuğunuz, ağaçtaki yaprakları saydığınız, gözlerinizi kapatıp en uzaktaki sesleri güçlü duymaya çalıştığınız bir natür yürüyüşü ve çabucak aşırı yönergenin izlem edilmesi müstelzim oyunlar, dallar düşüncesince nice yarar oluşturur.
Ev çalışmalarını tamamlamaları yada çelimsiz devamlı gene yapmaları beklenen öğrenme kayıplarının önüne geçse de tatilin bir koyuverme bulunduğu unutulmamalıdır.

Tatiller, dallar düşüncesince tiyatro, sinema, müzikal üzere sanat içerikli ameliyat düşüncesince de çokça alternatifin bulunduğu dönemlerdir. Bu gestalt okazyon namına değerlendirilebilir. Bunun yanı esna bir bebek kitabını baş başa okuyup ilişkin geveze etmek, kitaptaki karakterleri canlandırmak, kitaba toy bir kap niyetlenmek üzere aktiviteler hem dörtköşe zaman geçirmenizi aynı zamanda evladınızın kıraat alışkanlığı edinmesini sağlar.

Merkezi sınava hazırlanmakta bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta enine boyuna değerli

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü başta LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince de dü haftalık bu tatilin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatıyor. Ebeveynlerin tatilde ibret emek vermek dair çocuklarına dayanak noktası vermesi icap ettiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, “Ancak bunu yaparken evladı sıkmamalı ve hırpalamamalısınız. Böylelikle tatilde çocuğun derslerden kopmamasını sağlarsınız” diyor.

Bölüm öteki önerilerini ise şöyleki sıralıyor:

LGS ve YKS hazırlığında bulunan öğrenciler düşüncesince bu dü hafta enine boyuna kıymetli. Bu sebeple sınava hazırlanmakta bulunan çocuklar, bu arayı ilk önce az oldukları mevzuları telafi ederek geçirmelidir. Konu testleri ile çalışmalarını bitirdikten sonradan müddet tutarık deneyim imtihanı yapmalı ve öğrenme dönemini tamamlamalıdırlar.
Kitap okuyarak aceleci anlayabiliriz, hafızamızı güçlendirebiliriz ve söz hazinemizi geliştirebiliriz. Bu sebeple dinlence programında, çocuğun yaşına layıkıyla herhangi bir güneş minimum 20-40 bugün im kıraat aktivitesi bulunmalı.
Bazı dallar düşüncesince sömestir tatili göstergeç ve genel ağ anlamına geliyor. Bundan çevre da anne babalarından doyumsuz tasarruf hakkı istem edebilirler. Bu da evlatların içtimai yaşantılarının zenginleşmesine, zihnî süreçlerinin tazelenmesine ve dinlenmesine olumsuz bir bulaşık oluşturacaktır. Bu sebeple televizyon, elektronik beyin ve genel ağ süreleri aşırıya kaçmadan arama altında alınmalı ve haftanın minimum 1 haset “ekransız gün” biçiminde geçirilmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler