USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor

Lisans eğitiminin anadan görme alanlara odaklanması sonucu, öğrencilerin almış olduğu eğitim de sınırlanmış kalıyor. Bu noktada devreye, belli başlı birlikte uzmanlığa seslenme fail faziletkâr lisans eğitimleri giriyor. İşe alımlarda rüçhan yeğleme sebebi biçimine gelmesi

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor
14-01-2023 11:08

Artık işe dönüşmek düşüncesince hemen darülfünun mezunu gelişmek ehliyetli değil. Bu nedenden üniversiteyi bitirdikten sonradan çoluk çocuk düşüncesince dünkü müşterek konkur devri başlıyor. En kalifiye kabiliyetleri bünyesine eklemek talip şirketler, adayların belli başlı müşterek uzmanlığa seslenme fail faziletkâr lisans programlarını bitirmesi üzere kriterler arıyor. Bu noktada faziletkâr lisans, hem işe giriş sürecinde bununla beraber iş yaşamı süresince ferdin öteki adayların önüne geçmesini sağlıyor.

358 bin faziletkâr lisans talebesi var

Türkiye'de bu yıl bakımından 8 milyon 296 bin darülfünun talebesi ortamında 358 bin faziletkâr lisans ve 109 bin doktora talebesi bulunuyor. Son çağda kendini geliştirmek, hedeflediği kariyere iktiran etmek ve hayalindeki aylığı düzeltmek talip katı aşırı genç, lisans eğitiminin arkası sıra faziletkâr lisans eğitimine yöneliyor. Akademik kariyer gerçekleştirmek düşüncesince faziletkâr lisans yapanların sayısı da ince fazla. Amaç ne olursa olsun herhangi müşterek güzeşte yıl faziletkâr lisansa dikkat büyüyor. Üniversiteler de bu talebi istikbal etmek için, kalan rakiplik koşullarında lisans mezunlarının gereksinimlerini cezaevi uğrunda bulundurarak onlara ayrımlı bakış açıları kazandırabilecek, iş dünyasında ayırt oluşturabilecekleri yetkinlikleri kazandıracak faziletkâr lisans bölümleri açıyor.

"Değişen kürevi trendleri strateji edip, bölüm uzmanlığı kazanacaklar"

Konuya bağlı ayrıntılı bilgelik verici Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Öncü, "Lisansüstü eğitim enstitüsü namzet öğrencilerimiz, lisans eğitimlerinde edindikleri detayları pekiştirmek, sabah akşam yerine mütebeddil kürevi trendleri strateji edebilmek, bölüm uzmanlığı kazanabilmek ve doktora çalışmalarına bitmeme ederek bilimsel niteliği bulunan yerine açınmak üzere türlü amaçlarla faziletkâr lisans eğitimi almaya yönelmektedirler. İş hayatında faziletkâr lisanslı olmak, ilkin faziletkâr lisansın alındığı kurumun kalitesi, yenilikçi ve yeniliklere uyarlanmış olma kapasitesi, iş yaşamına hazırlamada öne çıkan farklılıkları ve network tekvin olanaklarıyla iş hayatında faziletkâr lisans mezunlarına yardım sağlar. Bizler bu yetkinlikler ve ekleme değerlerle mezunlarımızın bilimsel niteliği bulunan hayatları ve bölüm uzmanlıklarında ayırt gerçekleştiren erler olmalarını sağlıyoruz" dedi.

"Farklılaşan bireylerin yetişeceği programlar kurguluyoruz"

Bahçeşehir Üniversitesinin faziletkâr lisans programlarını çözümlemeli becerileri yükselten, yegâne müşterek bölgeye odaklanmaktan çoğalma ayrımlı alanlardan detayları harmanlayabilen, bire müşterek standartlara erbap olmaktan mavera farklılaşan erler yetişecek halde tasarladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Öncü, bu bölümlere "Sayısal Mikroçip Tasarım, Doğrulama Tezsiz Yüksek Lisans Programı" ve "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Yüksek Lisans Programı"nın eklendiğini söyledi.

"Uygulamalı ve kuramsal bilgiler kazandırmayı amaçlıyoruz"

Programlara bağlı ayrıntılı bilgelik verici Öncü, "Sayısal Mikroçip Tasarım ve Doğrulama Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile katılımcılar VHDL, FPGA, SystemVerilog, TCL ve UVM üzere özellik başlıklarını da içeren Dijital Tüm Devre Tasarım ve Doğrulaması dalında uzun repertuvar kazanabilecekler. Program ile Dijital Tüm Devre Tasarım ve Doğrulaması dair katılımcılarına kılgılı ve kuramsal bilgiler kazandırmayı amaçlıyoruz. Program, Doulos Sertifikalı Eğitim Ortağı bulunan ElectraIC ile kolektif yürütülecek. BAU-SÜGAM ile de desteklenecek bulunan Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Yüksek Lisans Programı'nın gayesi ise besin ve ekincilik kaynakları, besin işleme, istihsal ve ambalajlamasında yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar, besin tedbir zinciri yönetimi, zirai besin zincirinin çevresel etkileri, besin fut izi, ekincilik ve besin mevzuatının konuşu etkileri, zirai kalkınma destekleri ve politikaları, besin data toplanması ve istatistiki analizleri, kürevi hava değişimleri sahalarında arsıulusal kalitede uzmanlar yetiştirmek, kuma ilmî icraat sürdürmek, millî ve arsıulusal plan uygulamaları yürütmektir" biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler