USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi

Evde bakılan, baş başa sayaç geçirilen köpeklerin tamamıyla sadık, muhabbet komple ve itaatli tavırlara cemaat olmaları düşüncesince yavruluk çağında karakterini akilane formatlamak yerine kesinlikle belli eğitimleri almaları icap ettiğini tamlayan hevesli köpek eğitmeni Murat G

Profesyonel köpek eğitmeninden 10 adımda köpek eğitimi
08-12-2021 11:43

Profesyonel köpek eğitmeni Murat Güngör süt kuzusu köpek eğitimine, eve girmiş bulunduğu geçmiş andan itibaren başlanılırsa alacağı eğitimin o genişliğinde birinci sınıf olacağını belirtti. Yavruluk sürecini köpeklerde karakterin toy oluştuğu fasıl şekilde yorumlayan Güngör, köpek eğitiminde er sürecin önemini vurgulayarak, “Henüz biçimsiz alışkınlık kazanmamış ve agresyon sorunları sıfır dostunuza köpek eğitimi verilmesi eğitimdeki kalıcılığı sonuç basamak arttıracaktır” dedi.

Bir canlıyı eğitmenin ve ona toy şeyler öğretmenin katiyen görünmüş bulunduğu kademe bedava olmadığının altını çizen Murat Güngör, tahsile değişmeyen mevdu ise köpeği eğitecek bulunan bireyin iyice götürümlü ve stabil olması icap ettiğinin altını çizdi. Türkiye'deki en körpe köpek eğitmeni de bulunan Güngör, tahminî 10 yıldır bu sektörde bulunduğunu kaydetti.

10 adımda köpek eğitimi
“Ev içinde beslediğimiz değme canlının kesinlikle eğitim almasını sağlamalı” diyen Güngör, “Eğitimleri vermeden ilkin davranışlarımızı ve ona erinç bulunan tavrımızı en başlangıcında belirlemeli ve oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmeliyiz. Günlük yaşantımıza haydi haydi uzlaşma sağlayabilmeleri ve bizim ile birinci sınıf devir geçirmeleri düşüncesince eğitim sürecini en er devre çekmeliyiz. Hatta arkadaşınız eve geçmiş girmiş bulunduğu dönemlerden itibaren eğitim sürecini başlatmalısınız” biçiminde konuştu.

Güngör, elleme ve akıllıca ortak köpek eğitimi düşüncesince 10 adımda köpek eğitimi koşulları ise şöyleki sıraladı:

“Yaşam alanı
Sahiplendiğiniz süt kuzusu köpekler düşüncesince geçmiş önceliğiniz ev içinde akıllıca ortak hayat sahası peyda etmek olmalıdır. Bahçeli ortak eviniz var ise bahçeye yaklaşan ortak göz içinde hayat sahası oluşturabilirsiniz. Bahçeye yaklaşan ortak mekânı ona hayat sahası tercih etmenizde antre çıkışları kolaylaşacak ve topu topu alıştırma ihtiyaçlarının da karşılanması sağlanacaktır. Onlara oluşturulacak önemsiz alanlar özgürlüklerini kısıtlayacak ve bu da dostunuzda agresyon sorunları oluşacaktır. Dostunuza asliye ihtiyacını karşılayacağı hususi bölgeler yapılmalıdır.

Şımartmamak
Bir köpeğe insanoğlu muamelesi yapmak, onların değme istediği şeyi alegori iletmek özelliklede azdırmak köpeklerde saldırganlığa ve itaatsizlik kademe ehemmiyetli sorunlara defa açar. Liderlik ruhuna ehil olmalarını sağlamak, söz gelişi lüp değme tarafında oynamasını, koltukta uyumasını ve kemirmek sofralarına genişliğinde çıkmasına cezaevi yumarsanız arkadaşınız size katiyen itaat etmeyecektir.

Mama düzeni
Bir köpeğin dimdik olabilmesi düşüncesince günce şekilde 40'dan ortak tomar gıda öğesini alması gerekir. Evde yapılacak bulunan mamalar yahut ev yiyecekleri dostunuzun sağlığına aşırı dokunca verir. Yaşam sürelerinin kısalmasına ve mümkün hastalıklara defa açar. Köpeklerde çaça düzeni peyda etmek verilecek bulunan abdesthane eğitimi ve sosyallik eğitimi ile de direkt bağlantılıdır. Onlara ne genişliğinde aşırı çaça verirseniz onlar o genişliğinde aşırı bıkılmayan olacaklardır.

Tuvalet alışkanlığı
Yeni sahiplendiğiniz köpek sizin ile ev içinde yaşıyorsa uyanıklık etmeniz müstelzim en ehemmiyetli husus abdesthane eğitimidir. Köpeklerde abdesthane alışkanlığı, dostunuzun yavruluk çağında verilmesi gerekir. Yavruyken abdesthane alışkanlığı kazanması ilerleyici süreçlerde yaşanacak bulunan topu topu sorunlarında ortak nevi önüne geçecek. Tuvalet eğitimi en ağır eğitimlerden biri bulunduğu düşüncesince hevesli köpek eğitmenlerinden iane kabul geçirmek en akıllıca değişmeyen olacaktır.

Tasmaya alıştırmak
Henüz yavruyken sahiplendiğiniz köpeğinize geçmiş şekilde günah tasması takmalı ve bu tasmayı ona benimsetmelisiniz. Tasmaya alışan köpekler ile sahabe ortada inanma bağı ağız ağıza oluşur. Tasmalı ortak biçimde gezi geçirmek hâlâ konforlu yürüyüşleri de yanı sıra getirir. Boyun tasması ile haydi haydi eğitilebilen köpeklerin, tasmaya ısınma süreçleri az buçuk ağır olabilir. Ama bu ağız ağıza sizin ve köpeğinizin güvenliği düşüncesince kesinlikle yapılması müstelzim ortak durumdur.

Sosyalleştirme
Karakter yapısının elleme ve akıllıca oluşmasını peylemek köpeklerdeki saldırganlığı ve tutum bozukluklarını önler. Bu durumun gerçekleşmesi düşüncesince de bebeklikten yetişkinliğe genişliğinde bulunan süreçte sosyalleşmeli ve ağız ağıza toplumsal izolasyonu sağlanmalıdır. Çünkü dışarıya çıkarmamak ve sosyalleştirmemek gittikçe nice agresyon sorununu yanı sıra getirir. Evinize mevrut her insana havlar, dışarıda görmüş bulunduğu değme canlıya saldırmaya çalışırlar. Buda rahatsız ve bahtsız ortak ortamın oluşmasını sağlayabilir. Bu sebeple köpekler kesinlikle ortak tomar hariç çıkmalı ve öbür canlıları tanımalıdır.

Hayır komutunu öğretmek
Dostunuzu arama edebilmeniz bire ortak yaşamı bedava ve konforlu yaşayabilmeniz hesabına iyice önemlidir. Bu fakat köpeğinize akıllıca ve eskiden komutları belletmek ile gerçekleşir. Köpeğinize müfit komutunu akıllıca ortak biçimde belletmek onu arama edebilmenizi sağlar. Sizin vazgeçtiğiniz ortak şeyi yaptığında müfit demeniz, bu komutu öğrenen arkadaşınız düşüncesince haydi haydi o eylemden vazgeçmesine faktör olacaktır. Köpekler ağız ağıza içgüdüleriyle cereyan eder. Onun reis ruhunu kırmanız ve size itaat etmesini sağlamalısınız.

Aferin komutunu öğretmek
Eğitimler düşüncesince en ehemmiyetli komutlardan bir tanesi bravo komutudur. Yeni şeyler öğretilen dostunuza, öğrettiğiniz şeyi yaptığında bravo niteleyerek onu bahtiyar etmeniz gerekir. Bu buyuru ile istenilmeyen ortak obje ile karşılaşırsanız müfit demeli ve sizin istediğinizi yaptığında ise bravo niteleyerek onu ödüllendirmelisiniz.

İtaat etmesini sağlamak
Köpekler doğası gereği değme devir içgüdüleriyle cereyan ederler. Bu gidiş ilerleyici zamanlarda eğitilmemiş ortak köpek düşüncesince saldırma, havlama, ısırma, kemirme kademe nice tutum bozukluğunu yanı sıra getirir. Size itaat etmeyen ortak enerjik ile berhayat olmak olağandan zordur. Aradaki inanma bağının oluşması ve yaşanacak problemlerin ortadan kalkması düşüncesince de iri ortak seçenek olacaktır. Size itaat fail ortak köpek ile bir aşırı sıkıntının önüne geçebilirsiniz. Yöneticinin ki bulunduğunu bilmesi ve sizi reis şekilde görmesi yaşayacağınız yaşamı kolaylaştırır.

Eğitim tekrarları
Daha birinci sınıf ortak beraberlik hesabına maruz eğitimlerde süreklilik olması gerekir. Bu toy şeyler öğrettiğiniz dostunuzun maruz eğitimleri ağız ağıza kavraması ve unutmaması düşüncesince de önemlidir. Onu nereye yahut ne yöne akıllıca çekeceğiniz ağız ağıza sizin elinizdedir. Eğitimlerde devamlılığı sağlamaz iseniz köpeğiniz yalnız başına onun akıllıca bulunduğunu zanneder ve maruz eğitimlerin kusur yöne eğilmesini sağlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler