USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Şura kararlarının takipçisi olacağız'

20'nci Milli Eğitim Şurası'nın kapanış töreninde mütekellim Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı adına takipçisi olacağız. 3 ay içinde müşterek ifade yayımlayarak, tahsil edilen kararların uygulanma haritasını hem Şura üyele

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Şura kararlarının takipçisi olacağız'
03-12-2021 11:48
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) planlı ve anne teması "Eğitimde Fırsat Eşitliği" bulunan 20'nci Milli Eğitim Şurası 1 Aralık'ta başladı ve 3 devir sürdü. Şura kapsamında "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" başlıklarında hususi kalp komisyonları kuruldu. Şura, Bakan Mahut Özer'in konuşmasından sonraları Divan Toplantısı ile tahsil edilen ve 128 maddeden oluşan kararların oylanmasıyla sonuç buldu. Maddelerin oylanması öncesinde Şura'nın kapanış konuşmalarını oluşturan Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı namına bizim görevimiz baş döndürücü çelimli olacak.

Çünkü gerisinde hemen buradaki 3 günce proses değil, hem genel ağ üstünden bununla beraber 26 bölgedeki mümessili ile halis muhlis paydaşların görüşlerini müşterek halde bu kararların içine munzam olanağı olacak. Alınan kararların uygulanma evresinde da Şura üyelerimiz bu kararların gerçekleştirildiğini görmekten ve millî müşterek meşruluk endüstrisi içinde Şura kararlarının şişman miktarda uygulanmaya geçtiğini görmekten de şişman müşterek iftihar duyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı namına takipçisi olacağız”

20'nci Milli Eğitim Şurası'nda alınacak kararların uygulanma sürecinde de yakından takip edileceğinin altını çizen Bakan Özer, “Bu Şura kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı namına takipçisi olacağız. 3 ay içinde müşterek ifade yayımlayarak, tahsil edilen kararların uygulanma haritasını hem Şura üyeleri bununla beraber hepsi halkoyu ile paylaşacağız. Bugün 3 Aralık 2021, 3 ay sonraları kısaca 3 Mart 2022 tarihinde burada Şura'da tahsil edilen kararların uygulanma derecesini hepsi paydaşlarımız ile baş başa takip edeceğiz.

Hakikaten şişman müşterek afiyetle sizlerden mevrut önerilerin ne derecede sahada gerçekleştiğini sizler de görmüş olacaksınız. Dolaysıyla burada kestirmece 2 maaş proses içinde görüşler evrile evrile ve en sonuç kalburüstü Şura üyelerinin katkılarıyla sonuç durumuna mevrut kararların sahada ne genişliğinde ehemmiyetli iyileşmelere kez açtığını da daima baş başa görmüş olacağız. Ben gene Şura üyelerine bu sürece katkılarından çevre teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

“Her ayrışık görüşe açığız, demokratik değme ayrışık değişik görüşün dile getirilebilir ve konuşulabilir olmasından şişman müşterek iftihar duyuyoruz”

Üç devir devam eden Milli Eğitim Şurası'nın, ülkenin değişik noktalarından yetişek temsilcilerini müşterek araya getiren baş döndürücü demokratik müşterek ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Özer, “Her ayrışık görüşe açığız, demokratik değme ayrışık değişik görüşün dile getirilebilir ve konuşulabilir olmasından şişman müşterek iftihar duyuyoruz. Başlangıçtaki maksadımız bu yaklaşımın bu 3 devir içinde gerçekleştiğini görmekten de büyüklük duyuyorum. Çünkü tek Milli Eğitim sistemimiz mevcut ve bu yetişek sisteminin baş döndürücü henüz birinci sınıf olması hemen Milli Eğitim Bakanlığı namına bizim değil, herkesin görevidir. Onun düşüncesince gerçekten yetişek müşterek anlaşma meselesi ve değişik görüşlerin tartışılabilir olması, eğitimde ülkenin baş döndürücü değişik paydaşlarının müşterek araya gelebiliyor olması devletimizde demokrasinin geleceği açısından sonuç aşama rüya verici. Onun düşüncesince demokratik müşterek proses içinde bu Şura'nın nihayetlendiriliyor bulunmasına verdiğiniz ulama düşüncesince de hepinize başkaca teşekkürname ederim” biçiminde konuştu.

“Türkiye'nin yetişek ile ilgilendiren görüşü olan, yazan, baş yoran hepsi paydaşlarının görüşlerini alarak acemi kez haritasını çizebilmekten şişman büyüklük duyuyoruz”

Toplantı daha sonra gazetecilerin sorularını cevap veren Bakan Özer, Şura'da tahsil edilen kararlarda hepsi Türkiye'den kuma paydaşların birleştiğine ilgi çekerek, “Şurada tahsil edilen kararları Milli Eğitim Bakanlığı namına budala namına aldık. İnşallah uygulamaya kılmak düşüncesince de değme ayrışık çabayı gider edeceğiz. Şuranın açılışında da bildirilmiş ettiğim kabil tahsil edilen kararların gerçekleştirilme oranını değme 3 ayda müşterek hem kalburüstü Şura üyeleri bununla beraber hepsi halkoyu ile paylaşacağız. Çok açık katılımlı müşterek Şura gerçekleştirmiş olmaktan da şişman müşterek büyüklük duyuyoruz. İnşallah ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği' başlığı altında; asliye eğitimde okazyon eşitliği, okullar arası olanak farklılıklarının azaltılması ve mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile öğretmenlerin mesleksel gelişiminin desteklenmesi konusunda; hepsi Türkiye'nin yetişek ile ilgilendiren görüşü olan, yazan, baş yoran hepsi paydaşlarının görüşlerini alarak acemi kez haritasını çizebilmekten şişman büyüklük duyuyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Mehmet Kalay


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler