USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı

Bilimsel manada millî ve arsıulusal kurda derecelere giren ortaöğretim öğrencilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı ödülü ikram edildi.

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı
28-09-2021 10:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'21'e katıldı. Erdoğan, Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilmî planlar ve yarışmalarda etap elde fail ortaöğretim öğrencilerine ödüllerini de ikram etti.

Kutup araştırmalarında meteoritlerin elan havadan bulunabilmesi düşüncesince geliştirdikleri plan ile TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülü düzlük Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. dershane öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır ve Eren Tığlı da Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirildi. mükafat alanlar ortada başkaca 2021 senesinde Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) ulusal takımında arazi alarak madalya düzlük Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya adalet elde eden Ege Kabasakaloğlu da arazi aldı.

Drone yazılımı ile bilgelik kullanmakta olanları meteor taşı parçaları elan endamsız sürede bulacak
TEKNOFEST kapsamında polar araştırmalarına ulama sağlayıcı projelerini nakil olanağı bulduklarını kail Eren Tığlı projenin maksadı karşı bilgilendirmelerde bulundu. Tığlı, “Antarktika'da mevcut araştırmacıların nezdinde rahatsızlığına deva anmak istedik. Araştırmacılar daima sakıt meteorları dercetmek düşüncesince şişman alanları yayan yahut araçlarla kıvrım ediyorlar. Bu bölgede tarama gerçekleştirmek aşırı nezdinde tomar iş ve insanoğlu gücü gerektiriyor. Bunu kolaylaştırmak düşüncesince nezdinde drone yazılımı hazırladık. Bu tür projeleri yaparken ilkin derecelere dönüşmek tümüyle dereceye girmesek güçlü nezdinde şeyleri keşfetme duygusu güçlü aşırı dobra nezdinde duygu. İnsanlığa ve bilime ulama elde etmiş oluyoruz” dedi.

Mehmet Metehan Kır da yazılım karşı ayrıntılı bilgilendirme yaparak, “Bir İHA'ya yahut drona takılan nezdinde alıcı aracılıyla rastgele nezdinde alanı tarıyoruz. Görüntülerini çekiyoruz. Sonra çektiğimiz görüntüleri yazdığımız yazılıma gönderiyoruz. Nesne tanımına ehil nezdinde yazılım. Gösterdiğiniz ve onun hafızasında bulunan nesneleri tanıyabiliyor. Bu ayrıcalığı sebebiyle o görüntülerdeki meteor taşı olabilecek objeleri tanıyıp bilgelik insanlarına bilgi veriyor aşırı havadan nezdinde biçimde de bölgeleri bulunmuş oluyor. Herhangi nezdinde insanoğlu gücü gerektirmiyor. Direk benek atışı biçiminde hedeflerine ulaşılabilirler ve hem insanoğlu gücü bununla yanında devir adına aşırı şişman nezdinde hasılatları oluyor” biçiminde konuştu.

“Desteklerini esirgemeyen okulumuza aşırı teşekkürname ederiz”
Son adına Evren Alhas ise yazılımı denediklerinde müspet neticeler aldıklarını anlatım ederek, “Biz bu projeyi internetten bulduğumuz fotoğraflarla denedik ve müspet neticeler aldık. Kendimiz bileşimli adına oluşturduğumuz fotoğraflarda da denedik onlarda da dava yok. Yapmış olduğumuz tetkikat ve icraat kararında aldığımız ödüllerden ve başarılardan ötürü aşırı bahtiyar ve gururluyuz. Bizden bu vakte genişliğinde desteklerini esirgemeyen okulumuza ve öğretmenlerimize aşırı teşekkürname ederiz” sanarak konuştu.

“Kendi performans kabilinden alım çalım ve devlet duydum”
Proje öğretmenleri bulunan enformatik teknolojileri öğretmeni İsmihan Bahar Turgut da öğrencilerinin başarılarının aşırı alım çalım donör bulunduğunu dile getirerek, “Bu süreçte öğrencilerim lazım yazılım lazım grup emek harcaması ile beraberce bu arada nezdinde emek vermek yapmayı öğür oldular. Geliştirdikleri projede meteor taşı kontrol kısmında hakkıyla orada etkin bilgelik insanlarına ulama sağlayacak nezdinde plan desteği elde etmiş oldular. Bu süreçte onların motive olması, hakkıyla uygulanabilir nezdinde plan yapmaları beni de aşırı bahtiyar ediyor ve elan aşırı plan gerçekleştirmek düşüncesince hepimizi heveslendirme ediyor” dedi.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gururlandıran çoluk çocuk de unutulmadı
Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Bilgisayar branşında sim madalya düzlük 12. dershane talebesi Ege Kabasakaloğlu ise Cumhurbaşkanlığı'nın, başarılarının peşinde olmasından ötürü aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım etti. Kabasakaloğlu başkaca katılmış bulunduğu yarış hakkında, “Uluslararası Bilim Olimpiyatları ismi altında nice yarış düzenleniyor. Hepsi de şahıs dallarında liseli öğrenciler düşüncesince en prestijli yarışmalar. Bu müsabakada da olimpiyat formatı kabilinden ayrışık dallarda sorular çözmeniz isteniyor. Türkiye'de de TÜBİTAK bu yarışmalara grup tekvin etmek düşüncesince sınavlar düzenliyor. İlk beşe girenler de yarışmalara gidiyor. 320 delege ortada rastgele nezdinde kategoriye ayrı derecelendirme ve madalya veriyorlar” niteleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

“Takip edilip, ödüllendirilmek ülkedeki esas bilimin gelişim göstermesi düşüncesince aşırı önemli”
Yaman Bora Otuzbir ise başarılarının izlem edilmesinin ülkedeki esas bilimin gelişim göstermesi noktasında aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyleyerek, “Uluslararası hikmet olimpiyatlarında sim madalya aldım. Bu olimpiyatlar aynı sporda bulunduğu kabilinden değişik ülkelerden mahsus sayıda delege ile planlı nezdinde yarışma. Fizik kategorisinde iptidai eş katılma sağladı. Ülkemizi anabolizma ediyoruz. Ben de 350 eş ortada sim madalya aldım. Oldukça çalımlı ve mutluyum. Hem ülkemi anabolizma edebildiğim düşüncesince bununla yanında kendim çalışıp nezdinde şeyler başardığım için. TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı da bizlere gine ihsanıhümayun verdi. Bu mevzuda aşırı gururluyum. Ayrıca başarılarımızın izlem edip, ödüllendirilmesi ülkedeki esas bilimin gelişim göstermesi düşüncesince aşırı önemli” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler