USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı’ başladı

Çok sayıda terbiye kurumunun yöneticileri ve terbiye uzmanlarını müşterek araya getiren ‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı' başladı. Eğitim odaklı açık oturum ve atölyelerin yer almış olduğu fuarda hile tasarımından spora nice alandaki husus uzmanları çeşidinden konuşulurken

‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı’ başladı
22-01-2022 18:55

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) organizasyonuyla bu sene ikincisi planlı ‘Hibrit Öğretmen Kariyer Fuarı', üniversitenin Beşiktaş kampüsünde başladı. İki güneş sürecek bulunan fuarda panellerin birlikte atölyeler de düzenlenirken, programa hem online da hem de fiziki adına iştirak sağlanabiliyor. Türkiye'nin ehemmiyetli terbiye kurumlarının, eğitimcilerinin ve yazarlarının yer almış olduğu fuar, ‘Yeni Normalde Liderlik' paneliyle başladı. Bunun birlikte fuarda İklim Değişikliği, Yeni Normalde Okula Uyum, Sanat Eğitimi ve Öğretmenlik, Spor Eğitimi ve Öğretmenlik kabilinden nice açık oturum ile Öğretmenlik Kariyerinde Mesleki Gelişim: Engeller ve Öneriler, Tadımlık Mindfulness Atölyesi bap başlıklı online atölyeler düzenlenecek. Paneller ve atölyelere https://ogretmenkariyerfuari.com/fuar-programi/ adresinde mevcut izlence bağlantıları tarafından iştirak sağlanabiliyor.

“Öğretmen adaylarının ayrımlı ortak kariyer rotası oluşturmasını istiyoruz”

Fuarın açılışında mütekellim BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, kariyer fuarının önemine nazarıitibar çekerek şunları söyledi:

“Kariyer fuarını gerçekleştirmek istedik zira birincisi, terbiye fakültesi mezunlarımızın kariyerlerine önceden hususi okulları da ağır ortak kariyer sahası adına görmelerini istiyoruz. O nedenden dolayı bilgelik kurulumuzda baş döndürücü değerli terbiye fakültesi dekanlarımız, hocalarımız var. Onlarda tamamı ağlarına tamamı hoca adaylarına, şu demek oluyor ki öğrencilerine bu kariyer fuarını ilettiler. Biliyorsunuz ki Türkiye'de büyüyen ortak hususi mektep piyasası var. Bu kurumların da kalifiye öğretmenlere, yöneticilere gereksinimi var. Bu anlamda tığ bu aradaki geçişi dolduracak ortak ortam oluşturabilir miyiz? Öğretmen adaylarımıza bambaşka ortak açıdan, hususi okullar açısından kariyerlerine başlamayı düşündürtecek ortak aktiflik yapabilir miyiz? diyerek düşündük. Birinci gayemiz bu. Yani terbiye fakültelerindeki hoca adaylarımızın ayrımlı ortak kariyer rotasına girebilmelerini istiyoruz. İkinci hedefimiz, muallimlik mübarek ortak manzume ancak ayrımsız sürede bizim düşüncesince meraklı ortak meslektir. O nedenden dolayı muallimlik mesleğine ilişkin, meraklı algıyı yükseltmek ve ayrımsız sürede bu süreçte öğretmenlerimizin sorunları, muallimlik mesleğinin ilerlemesi düşüncesince yapılması gerekenler dair da hususi okullar göz açısından ortak ortam tekvin etmek istedik, ikinci sebebimiz de bu.”

“Öğretmenler kurumların insanoğlu kaynaklarıyla görüşebilecek”


Fuarın hoca adayları düşüncesince kariyerlerine doğrultu verebilecek alternatifleri belirlemelerinde ehemmiyetli ortak görevi bulunduğunu tamlayan Karadeniz, “Üçüncü amacımız, öğretmenlerimiz düşüncesince ortak kariyer, iş tahrifat imkanı olacaksa bunun düşüncesince ortak ortam alıştırmak istedik. Özellikle okullarımızı özlük platformları üstünden aradıkları niteliklere bağlı hoca ve insanoğlu kaynağını ulaşıyorlar. Aynı sürede ortak öğretmenin değişmeyen verirken bu kurumları ayrımlı açılardan tanıyarak, bu kurumlara başvurmasını da düşündük. O nedenden dolayı ikinci güneş süresince bu fuara eklenen öğretmenler ayrımlı ortak anlamda bu kurumunun gösterimi ve stratejisi açısından tanıyacaklar. Bir eski fuarda işe yerleştirmeler oldu. Öğretmenlerimiz uygun görüşmeler yaptılar ve o kurumlarla öğretmenlerimizi ortak araya getirdiğimiz dobra ortak ortam oldu. Düzenlediğimiz bu hoca kariyer fuarıyla gerçekte terbiye kurumlarıyla belli hoca adaylarını ortak araya getirerek ortak röportaj süreci de ayarlamış olduk. Fuarda panellerimiz düzenlenecek ve Youtube'dan izleme edilecek. Bunun yanı sıra, terbiye kurumlarımızın insanoğlu kaynaklarıyla hoca adayları, hem okula gelip hem de online da musahabe yapabilirler” halinde konuştu.

“Öğretmenin görevi değişiyor ve buna fut uydurmamız gerekiyor”

BAU Global Başkanı Enver Yücel, öğretmenin rolüne değinerek, “Dönem çevrim hoca arkadaşlarımızın eğitim/öğretim paradigmalarının değiştiğini söylüyoruz. Bugün evren değişiyor onun düşüncesince öğretmenlerimizin bugünkü değişime gereğince akıntı ve uzlaşma sağlayabilmesi düşüncesince alacağı eğitimler baş döndürücü önemlidir. Bazı devletlerde 5 yılda ortak hoca arkadaşlarımızın sınavdan geçtiğini görüyoruz. Türkiye'de hoca adına atandıktan sonraları mütekait oluncaya denli buna benzeri mecburi adına rastgele ortak bilinçlilik bulunmuyor. Fakat biz kesinlikle kendimizi illa de bugünkü dönemde kendimizi yenilememiz lazım. Daha ortak tomar araştırı yapmamız geçişsiz zira terbiye ve öğretmenin görevi değişiyor ve buna fut uydurmamız gerekiyor. En özellikle her insanın bilmiş olduğu eğitimde dijitalleşmeyi ve terbiye teknolojilerinin kullanıldığını biliyoruz. Buna caba uzlaşma sağlayarak derslerimizi anlatabilmemiz gerekir. Bunun indinde pandeminin bizlere öğrettikleri de var. Demek ki hoppadak beniz yüze değil engin da ortak eğitim/öğretim sisteminin varlığına inanmaz lazım. Bunu çoğaltabiliriz, yeşil ekonomiden tutun, hava değişimine denli öğretmenlerimizi hazırlamamız gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler