USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor

Salgındaki fenomen artışları zımnında toy eğitim/öğretim devrinde hibrit eğitim modellerinin can alıcı olması beklenirken, bu sistemlerde ise ehemmiyetli gelişmeler yaşanıyor. Tüm eğitim sürecinin bireşimli zeka ile izleme edileceği elastiki hibrit eğitim modeli bulunan FlexiBA

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor
27-01-2022 10:29

Omicron varyantı ile dünya genelinde kalan olaylarla beraberce dünkü önlemler alınmaya bitmeme ediyor. Pandeminin en aşırı etkilediği alanlardan birisi bulunan eğitim sektöründe de online altyapılar göbek grado önemini arttırıyor. Süreç içinde uyanıklık çekici eğitim modellerinden birisi ise ‘hibrit eğitim' oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) kabilinden geliştirilen ve dar elastiki hibrit eğitimi havi FlexiBAU altyapısı, hem eğitim-öğretim dalında bununla beraber öğrencilerin gerekseme duyacağı ekol içi kâffesi hizmetlerde uygulamaya konuldu. Zamandan ve mekandan ari eğitim imkanı sunan modelle öğrenciler, beniz yüze, online veya hibrit eğitimi yeğleme edebilecekler. Öğrencilerin alacağı eğitimi kişi tercihlerine uyarınca belirlemesine olanak sunan modelle gelişigüzel kuma öğrencinin eğitim sürecinde bıraktığı ‘dijital izler' bileşimli zeka kullanılarak çözümleme edilecek. Elde edilen verilerle öğrencilerin muvaffakiyet veya muvaffakiyetsizlik niteliğine uyarınca ruh bilimsel ve bilimsel niteliği bulunan müşavirlik hizmeti verilerek, insana hususi eğitim planlaması uygulanacak.

Alınan eğitimi mektepli belirleyecek
FlexiBAU eğitim modelinin altyapısını özetleyen BUZEB Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, darülfünun içinde eksiksiz sınıfları hibrit modele akla yatkın yazılım ve donanımlarla geliştirdiklerini aktararak, “Bu modelle beraberce öğrencilerimizin derslere isterlerse beniz yüze, isterlerse de online bağlanmalarını ve bu süreçlerin tamamını istedikleri devir yeniden izleyebilmelerini amaçladık. Eğitim-öğretimin haricinde darülfünun içindeki öbür eksiksiz hizmetler, üniversitedeki müşavirlik süreçleri ve talim üyeleriyle yapılacak bulunan görüşmeler de hibrit şekilde yapılacak. Bununla beraberce darülfünun içindeki etkinliklere dışardan online şekilde veya beniz yüze ortaklık sağlanabilecek” dedi.

Yapay zeka destekli data analizi yapılıyor
Modelle insana hususi eğitim planlaması yapıldığını tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, “Öğrencilerimizin eğitim sürecinde bıraktıkları sayısal izleri onların eğitim-öğretim ortamlarını zenginleştirmek ve azami kâr sağlanması düşüncesince kullanıyoruz. Veri sistemimiz içinde tercih ettiğimiz bileşimli zeka destekli analizlerde öğrencinin liyakatsiz bulunduğu belirleme edilirse lüzum ruh bilimsel müşavirlik gerekse de bilimsel niteliği bulunan müşavirlik verilerek, bu muvaffakiyetsizlik yaşanmadan karışma etmeyi planlıyoruz” diyerek konuştu.

Öğrencilerin sektörel deneyimleri transkripte işlenecek
FlexiBAU ile öğrenmeyi deneyimleme fırsatının sunulduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Akgün, “Okulda tahsil edilen eğitimin yanı esna öğrencilerimizin hem sektörden aldıkları deneyimleri bununla beraber plan bazlı ayrımlı gurur ve kuruluşlardan edindikleri deneyimleri tanımayı önemsiyoruz. Üniversite şekilde öğrencilerimizin ekol haricinde da edindikleri deneyimleri, sertifikalarını ve tanınırlığı bulunan kurumlardaki eğitimleri de transkriptlerinde tanıyoruz” dedi.

Firmalar okulda hibrit ibret açabilecek
Öğrencilerin okulda edindikleri detayları bölüm içinde mentorlerle şekillendireceklerini anlatım fail Akgün, “Bu mentorlük sürecinde CO-OP birimimizle hem şirketlerin darülfünun içinde hibrit ibret açmaları bununla beraber öğrencilerimizin hibrit kuma biçimde yetişim yapmaları sağlanacak. Böylece öğrenciler sektörle beraberce öğrenmeyi deneyimleyecekler. Bu deneyimle beraberce mektepli darülfünun hayatında edinmiş bulunduğu nazari bilgiyi sektörde de uygulamış olacak” halinde konuştu.

“Öğrenme-öğretme süreçlerinde sayısal transformasyon yaşanıyor”
Yükseköğretimin sayısal dönüşümün haricinde tutulamayacağını tamlayan Akgün, “Yurt dışındaki üniversitelerin akademisyen ilanlarına baktığımızda açıktan eğitim deneyimi bulunan talim üyelerinin yeğleme edildiğini görüyoruz. Bunu adım adım vatanımızda de göreceğimizi düşünüyorum. Pandemiyle beraberce iri kuma sayısal transformasyon yaşadık. Sadece öğrenme-öğretme süreçlerinde değil, gelişigüzel bölgede iri kuma transformasyon yaşadık. Gelecekte yükseköğretimde bu dönüşümü göreceğiz ”dedi.

“Yeni devre FlexiBAU ile başlıyoruz”
Üniversitenin kuruluşundan itibaren eğitim teknolojilerinin çalışan kuma biçimde kullanılması yerine nice emek vermek yapıldığını anlatım fail BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde online öğrenime sabık geçmiş darülfünun olduk. Bu süreçte hem online eğitim süreci kalitesi düşüncesince yatırımlar yaptık bununla beraber hibrit eğitim modeli nitelik standartlarını geliştirdik. Bu gelişimleri kâffesi faziletkâr eğitim kurumları ile paylaşarak önderlik yaptık. 2021 yılı kâffesi eğitim-öğretim süreçlerimizi hibrit eğitim modelimiz üstünden yürüttük. Bununla beraberce kâffesi içtimai etkinliklerimizi de bu çerçevede planladığımızı göstermek isterim. Fakültelerimizin planlamalarına uyarınca öğrencilerimiz birtakım derslerini pandemi kuralları çerçevesinde seyreltilmiş biçimde planlanan hibrit sınıflarda beniz yüze alırken, birtakım öğrencilerimiz ise derslerine online ortaklık gerçekleştirdiler. Şimdi ise dünkü kuma manken ile dünkü devre başlıyoruz. FlexiBAU modelimiz ile amaçladığımız mahsus noktalar var. Öğrencilerimizin refahını yükseltmek düşüncesince öğrenme analitiklerinden faydalanarak elden bilimsel niteliği bulunan değil, onların psikososyal gelişimlerine de yardım sağlamayı, dar elastiki hibrit öğrenme deneyimi ile öğrencilerimizin bilgi, maharet ve yetkinliklerini besleyerek şimdi da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca enerjik öğrenmeyi hyflex derslik tasarımları ile destekleyerek öğrenme toplulukları ile plan sabah akşam analizör üretmeyi ve şirketlerle kuma maharet sabah akşam sanayi-üniversite teşrikimesai çerçevesinde 360 basamak eğitimler tasarlamayı amaçlıyoruz. Bununla beraberce 'Nomad Kampüs' anlayışımız kapsamında ayrımlı ülkelerden öğrenciler esas kuma sıkıntı vaziyeti üstünden bire kuma probleme analizör çıkmak ve iş donanmasına alakadar çevrimiçi icraat gerçekleştirmek kabil tercih ettiğimiz açıktan eğitim sistemlerimiz aracılığıyla kuma araya geliyorlar. Bu süreçleri de öğrencilerimizin formel eğitim kazanımları ortada tanımayı planlıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler