USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'

Covid-19 tedbirleri kapsamında maskeden ırak kalamayan öğrenciler düşüncesince bu yıl yarıyıl tatilinde önceliğin dolgunca oksijen alabildikleri ortamlar bulunduğunu kail Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, “Çocuklar meslek süreci süresince maskelerle devir buyurmak durumunda kaldı

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'
21-01-2022 09:21

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine uyarınca ortak numara çevrim 21 Ocak 2022 Cuma haset sona erecek. 15 günce sömestri tatili düşüncesince hem öğrencilere bununla birlikte velilere önerilerde mevcut Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi - İlkokul PDR Koordinatörü Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, ufaklıklara bu yarıyıl tatilinde öteki zamanlardan değişik şekilde en önce “bol oksijen” önerisinde bulundu. Zeynep Burcu Eriki bu manada öğrencilerin maskelerden az buçuk uzak, bariz bölgelerde ferah dolgunca oksijen alabildikleri ortamlarda saat geçirmesini haber mektubu etti.

“Karne düşüncesince en iyi ödül, yunak ortak kucaklaşma”

İlk çevrim düşüncesince evlatların ibret halini yayınlayan karneler ait de mütekellim Uzman Psikolog Eriki, “Karne elbette ki evlatların başarılarını değerlendirecek ortak evrak, muvaffakiyet da doğrusu bebek düşüncesince ortak ödül. Belki ortak iki güdeleme cümlesi, öğrencinin proses süresince yaptıklarını övmek, onunla alım çalım duyduğunu söyleyerek yunak ortak kucaklaşma karne düşüncesince ehliyetli ortak ihsanıhümayun olacaktır. Eğer karnede bağan hamiş varsa de çocuğun çevrim süresince ne derece efor harcadığına ve öz ortamında ne derece eylem gösterdiğine odaklanmakta yarar var” dedi.

Yaş zamanına akla yatkın görüntülük kullanılmalı

Tatil süresince evlatların ilkin görüntülük kullanması dair uyarılarda mevcut Eriki, “Çocuklar genel manada tatillerde sınırları az buçuk esnetme taraftarı oluyorlar ve veliler de devir zamane buna punt tanıyorlar. Elbette sınırlar az buçuk esneyebilir lakin kesinlikle görüntülük kullanması dair gözyaşı zamanına akla yatkın görüntülük kullanmalarını öneriyoruz. Onun haricinde aşındırmak ve hab denli düzenlerde de gine özen etmeliler. Yani aşırı dip ortak esneme olmamalı” biçiminde konuştu.

Tatil el becerilerini yükseltmek düşüncesince ortak fırsat

Küçük gözyaşı gruplarında hile oynamanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatarak el becerilerinin de gelişimine ulama bildirmek yerine tatilin değerlendirilebileceğini aktaran Eriki, “Öğrenme çabucak okulla hudutlu değildir. Özellikle önemsiz gözyaşı grubu düşüncesince oyun, çocuğun bitkisel öğrenme ortamıdır. Dolayısıyla ferah dolgunca hile oynamalılar ve hile rollendirirken de edilgen fiil oyuncaklar yeğleme etmelerini öneriyoruz. Mesela, veliler evlatlarından önemsiz kara kara tahta bloklar veya lisan çubuklarıyla levent boylu ve berk ortak cihannüma yapmalarını isteyebilirler. Onların kabiliyetlerini destekleyecek oyunlarla devir geçirebilirler. Becerilerini yükseltmek de aşırı önemli. mesela anne babalar tatilde ufaklıklara pabuç bağcığı bağlamayı veya ortak çapraz dikmeyi öğretebilirler. Bunlar punt şekilde değerlendirilebilir” niteleyerek konuştu.

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler tasar ve izlence doğrultusunda ilerlemeli

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler düşüncesince de tavsiyelerde mevcut Eriki, tasar ve programın aksamaması icap ettiğinin altını çizerek, “Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler tatili kesinlikle ortak punt şekilde görmeli. Kendilerine de devir ayırmalılar lakin ortak plan-program çerçevesinde ilerlemeliler. Diğer öğrencilerimiz de önemsiz tekrarlar yaparak öğrenme kayıplarını engelleyebilirler” dedi.

“Pandemi sonrası dallar okula özlemle döndü”

Son şekilde da pandemi sonrası evlatların okula dönmesi ile ait değerlendirmede mevcut Eriki, “Çocuklar okulu özleyerek döndüler. Özellikle arkadaşlarını, öğretmenlerini ve öğrenme ortamlarını özlediler. Tabii ki zorlandıkları noktalar oldu. Küçük gözyaşı grubu ailelerinden ayrılmakta ağırlık yaşadı elbette. Onun haricinde duraç ve sınırlar dair az buçuk ağırlık yaşadığımız ahval oldu. Pandemi, maske-mesafe denli kavait gine önemsiz gözyaşı grubundakilerin öğrenmeleri açısından devir meydan süreçler oldu” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Şeyda Ceylan Görgenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler