USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yüzmeyi öğrenen bebekler bundan sonra sudan korkmuyor

İstanbul'da yüzme eğitmeni dü kardeş, yüzme ve su güvenliği eğitimi verdikleri bebeklerin suyu er yaşta sevmeleri ve korkmamalarını sağlamaya çalışıyor.

Yüzmeyi öğrenen bebekler bundan sonra sudan korkmuyor
27-04-2022 12:44
İstanbul

İstanbul'da bebeklere yüzme eğitimleri sağlayan Beyza Tuzinoğlu ve kız kardeşi Elif Asena Kılıç, İngiliz Yüzme Federasyonundan bebek ve küçüklere müteveccih yüzme eğitimi dair lisans aldıktan sonradan ortak yüzme okulu açtı.

Okulda 2 aylıktan itibaren yüzme ve su güvenliği derslerimizi sağlayan yüzme eğitmenleri, başkaca anne babalarla dallar arasındaki bağları güçlendirecek etkinlikler düzenliyor.

Tesisin SPA bölümünde de bebeklere müteveccih ovuşturma hizmeti veriliyor.

Eğitimler 2 aylıktan itibaren başlıyor

AA muhabirine yüzme mektebindeki çalışmalarını özetleyen Beyza Tuzinoğlu, ana olduktan sonradan kızına yüzme eğitimi getirtmek isterken bu bölgede çalışmaya değişmeyen verdiklerini söyledi.

Okulda bebek ve evlatların suyla önce temasını sağlamaya çalıştıklarını tamlayan Tuzinoğlu, eğitimlerin birlikte SPA bölümünde de bebeklere müteveccih ovuşturma hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Bebek yüzme eğitimlerine 2 aylıktan itibaren başladıklarını tabir fail Tuzinoğlu, "Özel sodyum klorür ile temizlenen,1 m. 20 santim derinliğinde ve 30-31 basamak yöresinde sıcaklığa cemaat hususi havuzumuzda yüzme eğitimine başlıyoruz. Burada evlatların hem sosyal, zihnî ve bedenî gelişimlerini destekleyecek eğitimlerimizi planlıyoruz bununla birlikte anne babayla bulunan bağlılığını kuvvetlendiriyoruz." sanarak konuştu.

Tuzinoğlu, bundan sonradan katı aşırı sitede havuz bulunduğunu ve su güvenliğinin de dallar düşüncesince ehemmiyetli ortak çözüm aldığını anlatarak, "Su güvenliği eğitimi almaları dallar düşüncesince dirimlik ehemmiyet taşıyor. Burada hem eğlenerek bununla birlikte esenlik alarak, şarkılar söyleyerek önce arkadaşlıklarını kazanıyorlar ve yaşama bahtiyar ortak şekilde, kulaç atarak başlıyorlar." dedi.

"Su korkusu 1 yaşından itibaren başlıyor"

Bebek yüzme eğitmeni Elif Asena Kılıç da bebek yüzme eğitmeni kazanmak düşüncesince Türkiye'de ortak gurur bulunmadığından yakındı.

Kendilerinin bu lisansı İngiltere'den alabildiklerine yer veren Kılıç, kişi geliştirdikleri manken ile Türkiye'ye toy bebek yüzme eğitmenleri kazandırmayı istediklerini anlattı.

Kılıç, bebeklere 2 aydan itibaren asliye yüzme, su süresince dem tutabilme ve su güvenliğini öğrettiklerini dile getirdi.

Çocuklarda su korkusunun da genel anlamda 1 yaşından itibaren ortaya çıktığına yer veren Elif Asena Kılıç, şu biçimde konuştu:

"Ebeveynlerin şuurlu yada şuursuz kendisine bitirdikleri şeylerden kaynaklanabilen bu korkular, çocuklarda gözyaşı büyüdükçe elan da gelecek seviyelere taşınıyor. Bizim amaçlarımızdan ortak tanesi çocuklarda su korkusunu alt etmek ve suyu istekle büyümelerini sağlamak. Biliyoruz ki bahtiyar çocuklar, bahtiyar anne babalar demektir. Yaygınlaştıracağımız bu eğitimle Türkiye'de suyu sevmeyen ve yüzme bilmeyen çocuk kalmasın istiyoruz"

Kılıç, yüzme eğitiminin hususi öğrenime gerekseme duyan küçüklere faydalarından da bahsetti. Özellikle muhtelif adale rahatsızlıklarına cemaat bebek ve küçüklere da suyun müspet tesirleri bulunduğunu tamlayan Kılıç, "Yerçekimsiz ortak ortamda çalışmış oldukları düşüncesince kaslarını aşırı elan şen ortak biçimde kullanıyorlar ve karada kullanamadıkları kasları suda aşırı şen ortak biçimde kullandıkları düşüncesince hem özgüvenli oluyorlar bununla birlikte bahtiyar ortak biçimde yapıyorlar eğitimlerini." dedi.

"Emekleme ve yürümesinde yararını gördüm"

Yüzme dersi meydan bebeklerden 16 maaş Kutay Yıldız'ın anası Miyase Yıldız da müstevli sürecinde havuzların gizli olması dolayısıyla yüzme eğitimine geç başladıklarını söyledi.

Havuza gelmeye başladıklarında bebeğinin 7 maaş bulunduğunu özetleyen Yıldız, "Eğitimlere aşırı aceleci ve dobra biçimde uyarlanmış oldu. Şu an ikinci çağ sonuç derslerini almaya başladık ve Kutay makarna ile yüzmeye başladı diyebilirim. Yüzmenin, Kutay'ın emekleme ve yürümesinde aşırı yararını gördüm. Yüzmenin başkaca önümüzde ki zamanlarda spora bulunan adaptasyonu düşüncesince aşırı yarayışlı olacağını düşünüyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler