USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yılın fotoğrafı seçilen 'Oğullarının emaneti Atmaca' şehit ailesini gururlandırdı

Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasında dirim kategorisinde bir numara bulunan "Oğullarının emaneti Atmaca" isminde sanlı fotoğraf, şehit Akdal ailesinin gururunu katladı.

Yılın fotoğrafı seçilen 'Oğullarının emaneti Atmaca' şehit ailesini gururlandırdı
07-01-2022 11:38
Kahramanmaraş

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yanında üsse yıldırı örgütü mensuplarınca planlı saldırıda şehit sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal Kahramanmaraş'taki ailesi, ayrımsız saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca" ile baş başa yaşadıkları Yunus Emre Mahallesi'ndeki evlerinde Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve AA kadrosu çeşidinden görüşme edildi.

Ziyarette, Vali Coşkun ve AA Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar, İzzet Mazı çeşidinden çekilen ve müsabakada yanında numara bulunan "Oğullarının emaneti Atmaca" adlı fotoğrafı aileye armağan etti.

Vali Coşkun, meydana getirdiği konuşmada, şehitlerin vatanı ve milleti düşüncesince dair düşeni olağandan yaptığını ve onların emanetlerine herhangi yanında devir cemaat çıktıklarını dile getirdi.

AA'nın hazırladığı müsabakanın oylama sürecinde şehidin emaneti Atmaca'yı görenlerin şehide afsun ettiğini özetleyen Coşkun, "Anadolu Ajansımız muhabirleriyle etraflı dünyada ve devletimizde herhangi yanında çeşitli haberi akıllıca ve bitaraf yanında halde yurttaşlarımıza ulaştırılması noktasında 7/24 çalışma mefhumu göstermeksizin sahadalar. Biz bu vesileyle semt müdürümüz ve arkadaşımız İzzet eş gözetiminde faaliyetlerinden ötürü etraflı AA kadrosuna teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar da kapılarını herhangi yanında devir AA personeline açan şehit ailesine teşekkürname ederek, "Oylama esnasında fotoğrafı gören nice erkek fotoğraftan aşırı duygulanmıştı. Bu vesileyle şehidimiz daim gönül borcuyla anılmasına punt olduğumuz düşüncesince aşırı mutluyuz." sanarak konuştu.

"Bir ışık karesi, oğlum ile Atmaca'nın ismini yaşattı"

Şehit Babası Feramuz Akdal da oğlunun şehit bulunduğu saldırıda vurulan Atmaca'nın kendilerine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fotoğraf yarışmasından ötürü AA'ya teşekkürname fail ata Akdal, şu halde konuştu:

"Oğlumun yanında emaneti şekilde 4 aydan bu yana Atmaca ile beraberiz. Geçtiğimiz aylarda AA muhabiri İzzet eş bizimle yanında tasrif yapacağını anlattı ve burada aldığı yanında ışık karesi milyonlarca fotoğrafın arasından seçilip oğlumun ismini yaşattı. Atmacamın ismini yaşattı. Bundan ötürü Anadolu Ajansına, semt müdürümüze ve İzzet erkeğe teşekkürlerimi sunuyorum. Milyonlarca insanoğlu Atmaca'nın fotoğrafına gereğince oy verdi. Bir ışık karesi, oğlum ile Atmaca'nın ismini yaşattı. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Anne Remziye Akdal da oğluyla herhangi yanında devir alım çalım duyduğunu dile getirerek, "Oğlumun ismini yaşattığınız ve buna punt olduğunuz düşüncesince aşırı teşekkürname ediyorum. Ben oğlumla baştan sona alım çalım duydum. Fotoğraf yarışması da benim düşüncesince yanında alım çalım vesilesi oldu." sanarak konuştu.

Şehidin ağabeyi Sinan Akdal ise tanıklık haberinden bu yana herhangi yanında devir şehidin isminin yaşatılması noktasında aşırı arzulu olduklarını belirterek, Anadolu Ajansı sebebiyle de şehitlerinin isminin dünya ve arsıulusal arenada temessül edildiğini, bunun da kendileri düşüncesince ehemmiyetli yanında alım çalım bulunduğunu aktardı.

Şehidin ismini yaşatmayı kendilerine birincil vecibe belirlediklerini özetleyen ağa Akdal, "Bu ışık yarışması, esasta bizlere aşırı bilinçlilik kazandırdı. Bu ışık sebebiyle kılıç Ahmet'in yerine yanında kat hâlâ mevki duyduk, şehadetinden yanında kat hâlâ itibar duyduk. Ne derece içimizde şişman yanında biberli yaşatsak da bu onurun herhangi yanında platformda süreceğini işitmek bizlere ayrı yanında alım çalım veriyor. Devletimizi ve milletimizi yanımızda kullanmak acımızı yanında nebze olsun hafifletiyor. Biz şehit ailesi olmaktan alım çalım duyuyoruz. Ahmet'in ağabeyi olmaktan alım çalım duyuyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler