USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yeşilin tonları arasındaki Döngel Şelalesi ziyaretçilerini serinletiyor

Kahramanmaraş'ta yunak açıktan bunalıp genişlemek isteyenler, Onikişubat ilçesindeki Döngel Şelalesi ve çevresindeki ensesi kalın florayı yeğleme ediyor.

Yeşilin tonları arasındaki Döngel Şelalesi ziyaretçilerini serinletiyor
19-08-2022 12:04
Kahramanmaraş

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Döngel Mahallesi'nde toprak meydan şelale, direk kökleri arasından dökülen antipatik suyu ve serin havasıyla yerel ve ecnebi turistlerin yol uğrağı noktayı oldu.

Başta Kahramanaraş kazanmak az daha Gaziantep, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Osmaniye'den şelaleyi görmeye gelenler, çınar ve meşe ağaçları ortada su hesabına müesses çardaklarda piknik yapıyor.

Ziyaretçilerine tabiat yürüyüşü, dağcılık, ışık safari az daha baş döndürücü sayıda olanağı da yanı sıra sunan şelaleyi gezenler, gidiş sonra suya girerek serinliyor.

Döngel Şelalesi ve mesire piyasasının işletmeciliğini özne Mehmet Küpeli, AA muhabirine, şelalenin dağdan mevrut sularla beslendiğini dile getirdi.

Sezon süresince 20 bin insan ziyaret ediyor

Döngel Şelalesi'nin havası, doğası ve rahat ortamıyla ziyaretçilerini çektiğini dile getiren Küpeli, "Genellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye Adana ve Kayseri illerinden ziyaretçilerimiz geliyor. Sezon süresince 20 bin ferdin ziyaret ettiğini biliyoruz. Gurbetçi kişilerin elan baş döndürücü yeğleme ettiğini görüyoruz." dedi.

Şelalenin çoğu kez yaz mevsimlerinde yeğleme esilidğini vurgulayan Küpeli, "Malum sıcaklar başladığı devir sabahleyin 5-8 ortada bura dolar. Çardaklarımızın tüm bunlar doludur. Kahramanmaraş'ın elleme yeğleme edilecek yerlerinden ortak tanesidir. Genellikle yoğunluğumuz piyasa günleri. Hafta içi az buçuk rahat olur. 70 çardağımız var, çardakların bütünü hafta sonu doludur. İnsanlara kameriye yetiştiremiyoruz. Bazıları toprak bulamadıkları düşüncesince arka devir yapıyor." ifadelerini kullandı.

Serinlemek düşüncesince kent dışından geliyorlar

Sıcak açıktan bunalan ve ferahlamak düşüncesince ailesi ve akrabalarıyla beraberce Gaziantep'ten Döngel Şelalesi'ne mevrut Ökkeş Şahbudak, Şelalenin delici ortak görselliğinin bulunduğunu belirterek, "Gaziantep 41-42 derece. Ben elan önceleri burayı biliyorum. Gayet elleme ortak yer, her insana başvuru ederim. Buraya akşamdan geceden geliyorlarmış. Bilseydik kılıç de gelirdik. Akrabalarımdan önceki kere gelenler vardı onlar da kıvançlı kaldılar." sanarak konuştu.

Gaziantep'ten mevrut Hasan Döner de sıcaklıktan bunaldıklarını dile getirdi.

Ailesiyle dörtköşe ortak sayaç geçirdiğini dile getiren Döner, "Benden evvela ağa ve eniştemler gelmişti. Kalabalık mümkün ve yetişemeyiz sanarak sabahın er saatlerinde geldik. Antep'te suyun içre ortak toprak bulunmadığı düşüncesince çocuklarımızla az buçuk ayaklarımızı suyun içine yerleştirip sayaç geçireceğiz. Evde de sıcakta otur, otur sıkıldık. Çocuklarım diledi onun düşüncesince geldik." ifadelerini kullandı.

Kent merkezinden mevrut Şükran Aslankaya da şelalenin serinleten havasının kendilerine elleme geldiğini belirterek "Sıcaklardan bunaldık ak pak ortak iklim alalım dedik. Çok güzel, beye serin. Kalabalık ve dünya burada. Herkese başvuru ederim. Ailemle bu arada geldim." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler