USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yeni yıla sağlıklı bir ciltle girmenin 5 sırrı

Soğuk şita günlerinin umumi sağlığın yanında cildi de menfi etkileyebileceğini tamlayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Hıra, “Yüz, el ve kadem derisinde gelişen alevli ve huzursuz edici kuruluk, şita aylarında ciltte en yoğun karşılaştığımız sorundur. Özellikle zayıflık

Yeni yıla sağlıklı bir ciltle girmenin 5 sırrı
29-12-2021 09:37

Cilt restorasyon ve gençleştirme bunun şeklinde makbul nice anti-ageing otama yöntemi bulunduğunu dile getiren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, cilt sağlığını ve güzelliğini arkalamak düşüncesince uyarılarda bulundu.

GÜNEŞTEN 4 MEVSİM KORUNUN

Güneşin dokuncalı ışınlarından dört zaman tevakki etmek icap ettiğinin altını çizen Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, toy yıla sağlıklı bir ciltle tahavvül etmek isteyenlere önerilerini şu halde sıraladı:

“Güneşin dokuncalı ışınlarından dört zaman korunun: Cildi menfi etkileyen faktörlerin başlangıcında kontrolsüz sunulan kalınan şems ışığı gelir. Bu şems ışınları cildin nitelik tonu dengesini bozar, ciltte karaltı ve müeddep kırışık oluşumuna kaynak olur. Dolayısıyla elan güzel, falsosuz ve ışıltısını esirgeyici bir cilt düşüncesince yaz-kış ayırmadan rastgele zaman derneşik şems goril krem gitmek gerekir.

“Cildinizi paklayın ve nemlendirin: Pürüzsüz bir cilt düşüncesince cilt tipinize akıllıca bir yıkama ürünü ile günce namına yüzünüzü sudan geçirin ve ferah su ile durulayın. Yıkamanın doğrudan peşi esna cilt tipinize akıllıca bir nemlendirici kullanmak, cildinizin rutubet dengesini koruyacaktır.

“Bol su tüketin: Yeterli oranda ve derneşik su tüketimi, sağlıklı bir cilt düşüncesince mukteza asliye ihtiyaçlardan biridir. Sağlıklı bir cilt düşüncesince günce tüketilen su miktarı minimum 2 litre olmalıdır. Düzenli tüketilen su miktarıyla akilane mütenasip namına cildinizin rutubet kapasitesi, elastikiyeti ve ışıltısı artacaktır.

“Uykunuzu alın: Cilt güzelliği düşüncesince kaynak edilen günce hab süresi 6-8 saattir. Eğer uykunuz ehliyetsiz ve düzensizse, bedeninizin yorgunluğu cildinize yansıyacak ve cildinizde gayrisıhhi bir vizyon oluşacaktır. Uyku düzensizliği denetim morluklarına ve şişliklerine de etmen olacağı düşüncesince bitkin ve nemli bir görünüme kaynak olacaktır.

“Sağlıklı beslenin: Güzel bir cilt sağlıklı tagaddi ile belkili olabilir. Sağlıklı bir tagaddi düşüncesince en önce medet maddesi içeren ve iş görmüş besinlerden ırak durulmalı, protein arasında ne olduğu yüksek, vitamin ve mineralden varlıklı gıdalar tüketilmelidir.”

MASKE KULLANIMI DERİ EGZAMASINI ARTIRDI

Pandemi sürecinde, virüslerden tevakki etmek düşüncesince peçe kullanımının nispetle ehemmiyetli bir duruma geldiğinin altını çizen Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, peçe kullanımın cildimizi nite etkilediği ile ilişik şu detayları paylaştı:

“Maske kullandığımızda nefesimizi verirken oluşan nem, maskenin altında mütebaki ısıyı artırmakta ve küsurat nemle bu arada cilt bariyeri bozulmaktadır. Buna ilişkin namına pandemi çağında cilt enfeksiyonlarını ve sivilce benzer döküntüleri elan kalın görüyoruz. Maske ipinin kulak peşinde değinme etmiş olduğu bölgede ovuşturma zımnında oluşan cilt egzamaları da bu zamanda küsurat bir başka sorun. Özellikle alerjiye alışmış bulunan alıngan ciltlerde cilt egzamaları kulak etrafında oluşuyor. Maske ile cilt bariyerinde önemsiz bozulmalar oluşmaya başladığında çabuk bir halde bir hekime başvurup mukteza tedbir alınmaz ise cilt bariyeri bozulmuş olduğu düşüncesince deride zayıflık ve pullanma artıyor.”

CİLDE UYGUN NEMLENDİRİCİ SEÇİLMELİ

Maske kullanımında derideki zayıflık ve pullanmanın arttığına özen çekici Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Cildin temizliğini ve rutubet dengesini bildirmek düşüncesince alıngan ciltlere müteveccih akıllıca bir temizleyici, tonik ve nemlendirici kullanılmalıdır. Bunun haricinde rastgele bir tedaviye gerekseme varsa, çabuk bir halde başlanması gerekiyor” sanarak konuştu.

MAKYAJLA UYUMAK HATALI BİR DAVRANIŞ

Cilt bakımıyla ilişik en kalın karşılaştığımız YANLIŞ uygulamalardan birinin makyajla daldırmak bulunduğunu hatırlatan Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Güneş goril kullanmamak, makyajla uyumak, cildi kontrolsüz bir halde sıkıştırmak, cilt tipine akıllıca sıfır iş ürünlerini kullanmak, mamüllerin akıbet yararlanma tarihlerine ve kap açıldıktan ahir yararlanma ömürlerine uymamak ve tıbbi iane kabul etmek düşüncesince cildiye uzmanına vaktiyle başvurmamaktır” dedi.

BESLENME ŞEKLİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Cilt düşüncesince makbul detoks programlarının, cilde meydana getirilen uygulamalara ek namına bir tagaddi programı ile gerçekleştirilebileceğini tabir fail Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Cilt düşüncesince detoks yaparken özen edilmesi gerekenlerden en önemlisi, yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara özen etmektir. İşlenmiş ve müheyya gıdalara açıklık hasretmek akıbet aşama önemlidir. Günde minimum 2.5 litre su soğurmak bünyenin en asliye detoksudur. Cilt detoksu vitamin ve mineralden varlıklı ürün ve sebzelerin derneşik tüketimini kapsar. Özellikle lifli ürün ve sebzelerin cildi güzelleştirdiği kanıtlanmıştır. Lahana, havuç, domates, ham üzere değişik renkteki ürün ve sebzeler çağ içre tüketilmelidir. Özellikle cildin gerekseme duyduğu Omega 3 ve Omega 6 üzere yağları istikbal etmek düşüncesince balık, ceviz, badem, fındık ve zeytinyağı tüketilmelidir” biçiminde konuştu.

Cilt restorasyon ve gençleştirme bunun şeklinde makbul nice anti-ageing otama yöntemi bulunmuş olduğu vurgulayan Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Önemli bulunan ihtiyarlama sürecindeki sorunları akilane belirleme edip, ihtiyaca müteveccih tedaviler planlamaktır. Medikal cilt bakımı, botoks, dermal dolgu, peeling, lazer, giranbaha iğne, radyo frekans, PRP, mezoterapi ve ip bekletme uygulamaları en kalın yeğleme ettiğimiz otama yöntemleridir” ifadelerini kullandı.

RİSK FAKTÖRLERİNE DİKKAT EDİLMELİ

Soğuk şita günlerinin umumi sağlığımızın birlikte cildimizi de menfi etkileyebileceğine yer veren Uzm. Dr. Hüseyin Hıra, “Yüz, el ve kadem derisinde gelişen alevli ve tasalı edici zayıflık şita aylarında ciltte en kalın karşılaştığımız sorundur. Kuruluk belirginleştiğinde cildin rutubet ve yağ dengesini kaybetmesi kararında ciltte kepeklenme, çatlama, kızarıklık, kaşıntı, mayasıl üzere mesail gelişebiliyor. Kış aylarında cilt kuruluğunun en ehemmiyetli sebebi antipatik hava. Bunun haricinde rüzgâr, göz içindeki yakıcı ve döşenmemiş hava, cildi kurutan giysiler, levent boylu sürekli yakıcı duş almak, yakıcı ve saunalarda levent boylu müddet kalmak, kese-lif ve cildi kurutucu hıfzıssıhha ürünlerinin kullanması da cilt kuruluğu riskini artırabiliyor. Bu riziko faktörlerinden ırak durarak ve cilt tipinize akıllıca derneşik bir nemlendirici kullanarak cildinizin çok kurumasını engelleyebilir, antipatik havanın etmen olabildiği cilt rahatsızlıklarından korunabilirsiniz” niteleyerek uyarılarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler