USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay zekanın geleceği "AI Tomorrow Summit"te masaya yatırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç "Hedefimiz bu dönüşümü sürdürülebilir kılarak sayısal teknolojilerin kullanması ile ülkemizin evren sahnesinde rakiplik enerjisini artırmaktır. 'AI Tomorrow Summit' geleceği tespit etmek yerine önemlidir" dedi

Yapay zekanın geleceği
07-03-2022 13:46
İstanbul

Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) açıklamasına göre, AIPA'nın 11 Mart’ta gerçekleştireceği AI [Tomorrow Summit] etkinliğinin bilgileri muhtemelen oldu.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kabilinden Ağustos 2021’de açıklayan “Türkiye Yapay Zekâ Stratejileri”ni desteklemek, yapay zeka üzerinde kamu, hususi sektör, yüksekokul ve girişimcilik dünyasında farkındalık peydahlamak az daha planlanan etkinlikte metaverseden NFT’ye, sağlıktan zeki şehirlere, defans ve güvenlikten Avrupa Birliği (AB) ve Hukuk’a derece 15 oturumun toprak almış olduğu bilgisi paylaşıldı.

Türkiye yapay zekâ (AI) ekosistemine katkıda bulunmak, bu bölgeye özen duyan ve envestisman meydana getirecek bulunan değişmeyen vericileri müşterek araya getirerek ekleme bedel sağlayacak müşterek hasiyet keder oluşturmayı amaçlayan AI [Tomorrow Summit]​​​​​​​’in, konuşmacıları ve izlence detayına zirvenin internet sayfası bulunan aitomorrowsummit.com’dan ulaşılabiliyor.

Çevrim içi ve parasız şekilde düzenlenecek zirve, iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, uygulayım bilimi şirketleri, STK temsilcileri, iletişim araçları mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya özen duyan her insana ulaşmayı hedefliyor. Zirve’nin 2023 senesinde ise emlak haricinde yapılması planlanıyor.

Zirveye emlak içi ve emlak dışından konuşmacıların katılacağının altı çizilen açıklamada, efdal sayıda başvuruyla zirveye dip müşterek özen gösterildiği tabir edildi.

Açıklamada, doruk kapsamında gerçekleştirilecek 15 oturumun arkası sıra düzenlenecek “AITS Awards” töreni ile yapay zekâdan faydalanarak ölçümler kararında insan ve kurumlar ile yargıcılar kurulu hususi ödülleri kapsamında yapay zekâ dalında çalışmalara önderlik etmiş ve yardım vermiş adlara türlü ödüllerin verileceği kaydedildi.

AIPA açıklamasında, zirveye ve yapay zekaya bağlı meselelere müteallik Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve Carnegie Mellon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Zimmerman'ın görüşlerine de toprak verildi.

"Türkiye zaman uzaya öz ürettiği uydusunu göndermeye hazırlanmakta bulunan müşterek abuhava pozisyonuna geldi"

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yapay zekânın müşterek yeğleme meselesi olmadığına değinerek, “Dijital Türkiye” gösterimi ve “Milli Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda kalkınma hedeflerinin en iri taşıyıcılarından biri olduğuna dikkati çekti.

Koç, "Cumhurbaşkanımız herhangi müşterek fırsatta, Türkiye’nin sayısal dünyada baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere cemaat bulunduğunu dile getirerek, 'yüksek teknolojiye alakadar ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve hepsi dünyaya satan müşterek Türkiye düşüncesince daima beraberce şimdi baş döndürücü çalışmamız gerektiğinin' altını çizmektedir." ifadelerini kullandı.

Bugünden atılacak adımların, yarının dünyasında teknolojiyi izleme fail değil teknolojiye istikamet sağlayan müşterek abuhava olabilmek düşüncesince ince ehemmiyetli bulunduğunu aktaran Koç, Türkiye’nin zaman uzaya öz ürettiği uydusunu göndermeye hazırlanan, acemi evlat sayısal teknolojilerle donatılmış İHA-SİHA sistemleri ile dünyada önder pozisyona yükselen, sayısal hile şirketleri global şirketler kabilinden milyarlarca dolara alıcı bulan müşterek abuhava pozisyonuna geldiğini tabir etti.

Ali Taha Koç, "Dijital Dönüşüm Ofisi şekilde esas hedefimiz, bu dönüşümü sürdürülebilir kılarak, sayısal teknolojilerin kullanması eliyle ülkemizin evren sahnesinde rakiplik enerjisini artırmaktır. Yapay Zekâ Politikaları Derneği kabilinden hepsi paydaşların katılımıyla planlı 'AI Tomorrow Summit' geleceği tespit etmek namına ehemmiyet sunma etmektedir.” açıklamasını yaptı.

Türkiye yapay ekosistemine müteallik en aktüel bilgilerin paylaşılacağı etkinliğin, bu alandaki ferdî ve kurumsal yetkinliklerin artırılmasında iri yardım sağlayacağını kaydeden Koç, “Gelecek sayısal teknolojiler ve bu teknolojilerin getireceği dönüşümde. Gelecek sayısal dönüşümde.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Zimmerman da yapay zekayı şimdi çelimli bir duruma iletmek düşüncesince baş döndürücü envestisman yapılırken, kişilerin kalburüstü ve manalı şekilde deneyimleyeceği biçimde yapay zekanın dünyaya elbette yerleştirileceğine müteallik baş döndürücü az envestisman yapıldığına dikkati çekti.

Zimmerman, “İnsanların yapay zekanın yapabileceğini düşündükleri ile yapay zekanın yapabilecekleri arasındaki kaş büyüyor." ifadelerini kullandı.

Makinelerin insanlardan ayrımlı düşündüğünü tabir fail Zimmerman, “İnsan-yapay zekâ iş birliğini yükseltmek için, herhangi müşterek biri düşüncesince rolleri ve sorumlulukları şimdi dobra tanımlamamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye şekilde geleceğe geç kalmayıp oluşan acemi sayısal dünyada en ön saflarda yerimizi almalıyız"

AIPA Başkanı Küçükşabanoğlu ise, “AIPA ailesi şekilde 11 Mart Cuma haset Türkiye'nin en şümullü yapay zekâ zirvesi bulunan AI Tomorrow Summit'i düzenleyecek olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AI Tomorrow Summit etkinliğiyle beraberce 11 Mart’ın fehva yerindeyse yapay zekâ haset olacağını aktaran Küçükşabanoğlu, zirvede millî ve arsıulusal bölgede uzmanlaşmış 61 dil cambazı olacağını belirtti.

Küçükşabanoğlu, konuşmacıların Metaverse'den, NFT'ye, sağlıktan, zeki şehirlere derece mecmu 15 celsede katılımcılarla bilgilerini paylaşacağını kaydetti.

Zirvenin sloganının ''Geleceğe Geç Kalma'' bulunduğunun altını çizen Küçükşabanoğlu, “Türkiye şekilde geleceğe geç kalmayıp oluşan acemi sayısal dünyada en ön saflarda yerimizi almalıyız.” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler