USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yalnızca 5 gıda ile beslenebiliyordu; genç doktoru meslektaşı kurtardı

İstanbul’da canlı Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ömer Aşkıner, ne yerse yesin kaşınıyor, yediklerini kusmaya başlıyordu. 46 yaşındaki doktor, 2 yıl zarfında sadece kereviz, yeregeçen ve ham haşlaması araç bir hale geldi. Ameliyathaneye yol tasıyla giden, 2 yılda kestirmece

Yalnızca 5 gıda ile beslenebiliyordu; genç doktoru meslektaşı kurtardı
25-12-2021 11:32

İstanbul’da canlı 46 yaşındaki Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ömer Aşkıner, 8-10 sene evvel başlayarak bol belirtiler yayınlayan geçirimli bumbar sendromunun gerçek etkilerini 2 sene evvel hissetmeye başladı. Başlarda yediği yiyeceklerin alerjik reaksiyona ne bulunduğunu düşünen genç doktor bu yemeklerden de uzaklaşınca az elan tek obje yememeye başladı. Kendisi düşüncesince tetkikat karşıcı doktor, geçirimli bumbar sendromu bulunduğunu düşündü. Bir ayrıksı doktor arkadaşının namına canlandırma koymasıyla bu arada Aşkıner, rejim ve antibiyotik tedavisine başladı. Ameliyathaneye caba defa tasıyla giden, dışarıda katiyen kemirmek yiyemeyen doktora çalışmış olduğu Medicana Bahçelievler Hastanesi’ndeki meslektaşı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz ilaç buldu. Kardeşinden tahsil edilen bitki örtüsü ile emektar sağlığına munsap Aşkıner, herhangi birlikte muhtelif yemeği özlediğini dile getirdi.

KAŞINMAKTAN KOLLARIM YARA OLUYORDU

Kendisine evvel kuruyemişlerin alerji yaptığını arkası sıra herhangi birlikte yemeğin dokunmaya başladığını tamlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ömer Aşkıner, “Kollarımda ve bacaklarımda kaşıntı oluyordu, kaşınmaktan kollarım çıban olmuştu. Doktor dostum hoppadak kabak, kereviz, yeregeçen üzere yemekleri yiyebileceğimi anlattı ve hoppadak haşlamasını yiyebiliyordum” dedi.

80 KİLODAN 60 KİLOYA DÜŞTÜM

Maksimum tüketebildiği 5-6 göveri bulunduğunu kail Op. Dr. Aşkıner, “80 kilodan 60 kiloya düştüm. En akıbet bire birlikte ameliyathanede Murat Bey beni gördü. ‘Nedir sorunun?’ sanarak sordu. Ben de derdimi anlattım, bitki örtüsü transferi yaptırmayı planlıyorum sanarak konuştuk. Murat Hoca yapabileceğini anlattı ve proses anca başladı. Kardeşimden bana bitki örtüsü transferi yapıldı” sanarak konuştu.

2 YIL SEFER TAŞIMI YANIMDA TAŞIDIM

Hastalarının namına ‘hasta mısınız hocam?’ sanarak sorduğunu tamlayan Aşkıner, “2 salname süreçte daima defa tasımı yanımda taşıdım zira hoppadak idmansız haşlamasını tek yerde bulamıyordum. İçinde zeytinyağı konulduğu devir caba esir alerji yapıyordu. Sürekli yanımda 3 cins kemirmek taşıyordum. Baya güçlü birlikte süreçti. Şansımız varmış ki Murat Bey’le karşılaştık. Artık dışarıda restorana gidip kemirmek yiyebiliyorum, çayımı içebiliyorum” dedi.

NAKİLDEN SONRA HER ŞEYİ YER İÇER HALE GELDİM

Flora nakli olduktan sonradan normale döneceğinin söylendiğini tamlayan genç hekim, “İlk fasıl kemirmek yemekten baş döndürücü çekindim. Murat Hocamın cesaretlenmesiyle de alışılagelen yiyip içmeye başladım. Ekmek yiyemiyordum, çay içemiyordum. Farklı cins sebzeler denedim. Deneyerek 1-2 ay içre herhangi birlikte şeyi toprak içer bir duruma geldim. 1-2 maaş proses arasında tedaviden sonradan alışılagelen kiloma döndüm. Şu an 77 kilodayım” ifadelerini kullandı.

KURU EKMEK YEDİĞİME DE ŞÜKREDİYORUM

Her muhtelif yemeği özlediğini anlatım fail genç hekim, “Kuru kazanç yediğime caba şükür ediyorum. Normal birlikte vatandaşın bu derece özen etmesi, sabretmesi elan zor. Çok birlikte tomar antibiyotik kullandığımdan da bazı yemeklerin dokunduğu oluyordu. Antibiyotik bağırsaktaki florayı mahvediyor. Hayatın stresi de beni baş döndürücü etkiledi” sanarak konuştu.

BESLENME BOZUKLUKLARI FLORAYI BOZUYOR

Ameliyathanede karşılaşmış olduğu meslektaşını baştan sağlığına kavuşturan Medicana Bahçelievler Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz, florayı bozan ahval kendisince bilgelik verdi.

Kanlıöz, “Flora, vücudumuzun herhangi birlikte haklı ayrı ayrı yapılarda ve formasyonda bizimle geniş canlı mikroorganizmalardır. Biz onların konakçısı konumunda oluyoruz. Florayı bozan en ehemmiyetli durumlardan birlikte tanesi tagaddi bozuklukları. Orijinal gıdaların haricinde besinleri almak, formasyonu değişmiş ekincilik ürünleri, buğday, arpa, yulaf, darı üzere formasyonu değişmiş mazot ve mazot ürünlerinin tüketilmesi, formasyonu muaddel kuruyemişlerden başta fıstık, emektar otantik formunda değiller. Genetik yapılarıyla oynanarak yahut bazı işlemlere yayıncı tutularak otantik yapısı bozuluyor. Orijinal molekülle bire birlikte yapıda bulunmadığı düşüncesince cisim bunlara alerjik aksülamel gösteriyor. Flora bozulmasında, hiper geçirimlilik sendromundaki esas fenomen burada başlıyor. Hiper geçirimlilik sendromu birlikte oto immun illet haklı değerlendirilmelidir. Çoğunlukla birlikte gıdayla başlayıp elan sonradan nice gıdaya bire birlikte türden alerjik reaksiyonlar oluyor. Gıdayı aldıktan birlikte müddet sonradan hazımsızlık, ishal, döl yatağı ağrısı, vücutta alerjik döküntüler üzere bulgularla ortaya çıkıyor” sanarak konuştu.

FLORA NAKLİNDE BAŞARI ORANI YÜZDE 90

Uzun müddet ağızdan beslenmenin, dokunmabana tedavisi görmenin floranın bozulmasında iri tesiri bulunduğunu hatırlatan Doç. Dr. Kanlıöz, bitki örtüsü nakli kendisince şu detayları verdi:

“Flora nakli ağızdan makata derece gastroentestinal sistemi tahminî 20 ayrı istasyon şekilde belirliyoruz. O bölgeden endoskopik ve kolonoskopik şekilde hususi yıkama teknikleriyle ve yıkadığımız materyalleri alıp hususi işlemden geçirdikten sonradan katı insandan ne bölgeden florayı aldıysak parasız bireyin o sahasına florayı gene endoskopik yahut kolonoskopik yöntemle teşrinievvel yapıyoruz. Bundan ahir süreçte de o floranın tutmasını, orada dünkü birlikte kolonizasyon oluşmasını, metin yapısına kavuşmasını ve bizlere beslenmede, immünitede ve nice hayatsal fonksiyonlarımızda asistan olmasını bekliyoruz. Bunlarda sayı farkı muvaffakiyet hali şayet yılgı birlikte çözüm olmadan ve bitki örtüsü bozukluğu baş döndürücü derinlemesine birlikte periyoda ulaşıp bağırsaklarda art dönüşsüz hasar oluşmadıysa, bitki örtüsü transferinde muvaffakiyet payı yüzdelik 85-90’lara ulaşıyor. Etkisi 1’inci haftadan itibaren kemiksiz birlikte biçimde görülüyor.”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler