USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

''Yabancı hekimler eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor''

Türkiye’de sonuç zamanlarda esenlik dalında ağırbaşlı gelişmelerin yaşandığını kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Kalp sağlığı dalında yaptığımız spesifik tedaviler, dünyada meslektaşlarımız kabilinden candan izleme edilmekte ve bu mevzuda eğitim

''Yabancı hekimler eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor''
11-12-2021 11:53
Türkiye’de sonuç senelerde keyif dalında ağır gelişmelerin yaşandığını kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Kalp sağlığı dalında yaptığımız spesifik tedaviler, dünyada meslektaşlarımız çeşidinden candan izleme edilmektedir ve bu mevzuda eğitim kabul etmek için ülkemizi tercih ediyorlar” dedi.

Biruni Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, Türkiye’ye taşınmazlar dışından eğitim kabul etmek için mevrut hekimler ve sonuç teknolojiyle gerçekleşen kardiyolojik işlemler üzerine şu detayları verdi:

“Ülkemizde sonuç senelerde keyif yönünde baş döndürücü ağır gelişmeler yaşandı. Yurt haricinde hastalara yapılamayan katı baş döndürücü muamelat devletimizde yapılmaktadır bir vaziyete geldi. Orta Doğu, Orta Asya ve Avrupa özellikle ballanmak neredeyse dünyanın herhangi nezdinde alanından katı baş döndürücü parasız ülkemize onma anmak için geliyor. Hastaların yanı esna bundan sonraları tıptaki sonuç gelişimleri izleme fail meslektaşlarımız da eğitim kabul etmek için ülkemizi tercih ediyor.

“TECRÜBEMİZİ EĞİTİM ALMAK İÇİN TÜRKİYE’YE GELEN HEKİMLERE AKTARIYORUZ”

Özellikle hekimlerin gelecek dozaj işlemlerin eğitimini kabul etmek için Türkiye’yi tercih ettiğini tamlayan Koçaş, “Üniversite hastanesi adına taşınmazlar dışından mevrut Kardiyoji hekimleri için Prof. Dr. Şevket Görgülü ile baş başa Pakistan, Fas ve Özbekistan ballanmak neredeyse 8 hekim arkadaşımız için şümullü nezdinde eğitim programı hazırladık. Eğitimde; hekimlerimize, derinliğine zamandır birlik kapanık halde bulunan damarlarının açılması (CTO), gelecek derecede kireçli bulunan ve sıkıca hastaların tedavilerinde tercih ettiğimiz dünkü uran ve cihazlarla ilgilendiren sınama ve bilgelik birikimimizi aktardık. hekim arkadaşlarımız arsıulusal toplantılardan bizim yaptığımız işlemleri görerek durumunda eğitim ve sınama kazanmak istediler. Artık evren ıvır zıvır nezdinde karye gibi” diyerek konuştu.

“RİSKLİ HASTALARI TEDAVİ EDEBİLİYORUZ”

Kardiyoloji dalında hızla gelişen teknolojinin herhangi nezdinde yıl şimdi nezdinde tomar geliştiğini kaydeden Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Artık hastalarımızın tanılarını baş döndürücü şimdi ilkin koyabiliyoruz. Eskiden engelleme edemediğimiz hastaların damarlarını girişimsel yöntemle açabiliyoruz. Kalp kapaklarını ameliyata lüzum kalmadan anjiyografik yöntemlerle değiştirebiliyoruz. Eskiden bu sorunlarla mevrut hastalarımızı açıkça ihtisas ameliyatına yönlendirmek mecburiyetinde kalıyorduk. Özellikle yaşlı, şeker hastalığı hastalığı hastalığı, ihtisas yetmezliği bulunan hastalarımızın ameliyattan sonraları salah süreçleri derinliğine sürüyordu. Gelişen teknolojiyle baş başa şimdi riskli hastalarımızı anjiyografik tekniklerle otama edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK HEKİMLERİ YETERLİ BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİP”

Rutin stent işlemlerinin dünyanın herhangi nezdinde durumunda yapıldığını kail Koçaş, “ Uzun müddet kapanık bulunan damarların tedavisini önleyen beş on hekim var. Bu işlemler muvaffakiyet şansları şimdi ceninisakıt bulunan işlemler. Bu operasyonlar için ağır sınama gerekiyor. Ciddi manada materyal bilgisi ve uygulayım bilimi müstelzim işlemler. Türk hekimleri bu mevzuda kifayetli bilgiye ve tecrübeye sahipler. Dünyanın herhangi nezdinde çeşidinden damarları kapanık olan, baypass tavsiye edilen ve baypass olamayacak bulunan hastalar geliyor. Biz bu hastaları gelişen uygulayım bilimi yardımıyla otama edebiliyoruz. Avrupa’da olanaklar mevcut fakat doktora ve hastaneye iktiran etmek Türkiye’deki denli emeksiz olmuyor” halinde konuştu.

“HEM HASTA ŞİFA BULDU, HEM DE HEKİMLER YENİ TEKNİKLER HAKKINDA BİLGİ ALDI”

Yurt dışından mevrut hekimlere eğitim sağlayan ve hadise üzerine bilgelik sağlayan Doç. Dr. Cüneyt Koçaş laflarını şöyleki noktaladı:

“Geçen hafta bizlere başvuran nezdinde parasız Almanya’da yaşıyordu. Uzun süredir bitmeme fail döş ağrılarına karşın sayrılarevi ve hekime ulaşmakta dava yaşamış olduğu için şikayetleri geçmemiş. Biz evvel testlerinin arkası esna durumunun riskli bulunduğunu belirleyip aceleci nezdinde biçimde anjiyo yaptık. Oldukça eleştiri nezdinde damarı tıkalıydı. Damarını açarak hastamızın döş ağrılarını geçirmesini sağladık. Bugün taşınmazlar dışından mevrut hekim arkadaşlarımızla bu arada tedavisini gerçekleştirdiğimiz hastamız da 85 yaşında, aylardır deva tedavilerine karşın döş ağrıları geçmeyen ve damarlarında enikonu kireçli tıkanıklıkları bulunan nezdinde hastaydı. Açık ihtisas ameliyatı açısından da gözyaşı ve ek rahatsızlıkları yüzünden erdemli riziko taşıyordu. Kullandığımız dünkü uygulayım bilimi ihtisas damarlarındaki kireçlenmeleri temizleyen cihazla baş başa (rotablatör) hastamızın damarı açılmış oldu. Hem hastamız onma buldu, bununla ortak eğitim için mevrut hekimler dünkü yöntemler dair bilgelik sahibi oldular.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler