USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Volkswagen arabalarını Türk işçinin müteşebbis oğlu 'akıllandırıyor'

Türk gurbetçilerin evlatları başarılarıyla adlarından lakırtı ettirmeye bitmeme ederken, Ahmet Boyraz'ın sahibi bulunduğu CarTelSol, odaklandığı telematik teknolojisiyle Almanya'nın doğacak vadeden şirketleri ortada gösteriliyor.

Volkswagen arabalarını Türk işçinin müteşebbis oğlu 'akıllandırıyor'
14-02-2022 13:52
Berlin

Almanya'ya inşaat işçisi babasının peşi sıra hâlâ 1 yaşlarındayken mevrut Ahmet Boyraz, bugün vasıtalar düşüncesince geliştirdiği kurnaz cihazları Alman otomotiv devi Volkswagen'e satıyor.

Almanya'daki Türk gurbetçilerin evlatları başarılarıyla dikkati çekmeye bitmeme ediyor.

Adana'dan Almanya'ya inşaat işçisi yerine mevrut babasının 7 çocuğundan birisi bulunan Boyraz, özellikle Avrupa peyda etmek kabilinden Çin, Rusya, Hindistan ve Afrika’da arabaları şimdi kurnaz meydana getirecek projelerde arazi alıyor.

Odaklandığı telematik teknolojisiyle Almanya'nın doğacak vadeden şirketleri ortada yayınlanan Boyraz'ın firması CarTelSol, teknolojisini geliştirerek ürünlerini dünyanın herhangi ortak ülkesine ihraç etmeyi hedefliyor.

15 salname tecrübenin peşi sıra 2015'te öz şirketini kurdu

CarTelSol Telematik Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Boyraz, Almanya'daki muvaffakiyet hikayesi ve şirketinin çalışmalarına bağlı AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, inşaat işçisi babasının 1972'de Almanya'ya geldiğini, kendisinin de annesiyle 1973'te bu ülkeye aşama attığını anlattı.

Boyraz, Almanya'ya hicret etmiş olduğu sene bebek felci geçirdiğini, bu hastalığın etkilerinin halen bitmeme ettiğini aktararak, darülfünun eğimini Almanya'da elektronik beyin mühendisliği dalında tamamladığını, 1998'de okulu bitirdikten sonradan ortak şirkette 5 sene fiilî ve 10 sene "freelance" yerine çalıştığını söyledi.

15 salname iş tecrübesinin peşi sıra 2015'te öz şirketini kurduğunu tamlayan Boyraz, şöyleki bitmeme etti:

"4-5 kişiyle bu serüvene başladım. Telematik üniteleri geliştirdik ve ürettik. Araca takılan ortak cihaz... Akıllı telefondan az buçuk şimdi şişman ortak alet... Akıllı telefonlarla arabanın kontrolünü alabiliyorsunuz. Bu ürünle araçta açıktan aksaklık tespiti yapabiliyorsunuz. Uzaktan otomobilinizi arama ediyorsunuz, tamirciler de aracınıza açıktan bakım yapabiliyor. Bu cihazı Volkswagen düşüncesince geliştirdik. Bu kapsamdaki telematik üniteler Berlin, Hamburg ve Wolfsburg'ta araçlara takıldı, kullanılıyor. Otomobil alanı elektrikli araçlara akıllıcasına gidiyor, bu bağlamda bu aletin önemi şimdi da artıyor. Bununla pil ve yükleme durumlarını açıktan arama edebiliyorsunuz. Sürekli araçtan data alınarak arabanın yıpranması ölçülüyor. Çok degaje ortak ekosistemi var. Aynı sürede elektronik beyin programları ve tesisat hazırlıyoruz."

Volkswagen'in ortak projesinde yazılımı optimize ettiklerini aktaran Boyraz, "O esnada düzelttiğimiz sistemin toy ortak ürünü tüketicilere çıkacaktı. Tecrübemiz olduğu için 'Bu üniteyi kendimiz geliştirebiliriz' niteleyerek düşündük. İhaleye katıldık ve ihaleyi tığ kazandık." dedi.

"Yaptığımız işlerle Almanya'nın araba sektörünü destekliyoruz"

Ahmet Boyraz, amaçlarının firması doğrudan abartmak değil, işin standardını düşürmeden fevk ölçüde verim yetiştirmek bulunduğunu vurguladı.

Şirketinde 30'u mühendis peyda etmek kabilinden 38 insana istihdam sağladığını aktaran Boyraz, "Alman, Türk, Arap, Pakistanlı, Hint ve Sri Lankalı çalışanlarımız var. Bunların mevzulara yaklaşımları farklı. Bunu da bolluk yerine görüyoruz. Birlikte çalışmanın avantajını burada görüyoruz." niteleyerek konuştu.

Boyraz, arabada uygulayım bilimi ve inovasyonun Almanya düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de Almanya'da işlev sağlayan ortak iştirak olarak, yaptığımız işlerle Almanya'nın araba sektörünü destekliyoruz, yardım sağlıyoruz. Bunu yazık yerine görüyoruz. Almanya yahut Avrupa'da inovasyon karşıcı şirketleri desteklememiz lazım. Çin ve ABD'den mevrut rakipler piyasayı baş döndürücü değiştirdi. Dikkat edilmezse Almanya pozisyonunu kaybedebilir."

Girişimcilik yolculuğunda bu noktaya geleceklerini kestirim etmediklerini anlatım fail Boyraz, "Kendi açımdan en ehemmiyetli madde güç olana isteyen olmak. Kendim düşüncesince ehemmiyetli gördüğüm açıkgözlülükle değil, emekle ortak yere varmak." dedi.

"Hedefimizde Türkiye de var"

Evli ve 3 bebek babası bulunan Boyraz, iş insanı yerine temelli envestisman fırsatları kolladığını, buna Türkiye'nin de müdahale bulunduğunu söyledi.

Boyraz, "Türkiye'yi strateji ediyoruz. Orada da araba dair evolüsyon olmasından mutluyuz. Hedefimizde Türkiye de var. Ancak bunu devir gösterecek." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki Türk gençlerine tavsiyelerde de mevcut Boyraz, "İlim öğrenin, müteşebbis olun ve kaliteye ehemmiyet verin." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler