USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Vodafone, mobil veri başına tüketilen enerji miktarını yüzde 28’e düşürdü

Vodafone Türkiye, ortaklık içerisinde uyguladığı ve paydaşlarına sunmuş olduğu çözümlerle enerji verimliliği alanındaki çalışmalara katkıda bulunmaya ve çevresel performansını geliştirmeye bitmeme ettiğini açıkladı.  Nisan 2021 bakımından yüzde 100 yenilenebilir enerji

Vodafone, mobil veri başına tüketilen enerji miktarını yüzde 28’e düşürdü
09-01-2022 11:37

Son 2 yılda yenilenebilir enerji yatırımları 5 milyon TL’yi aşan şirket, enerji verimliliği ve maliyet tasarrufu sağlayıcı sayısal verim ve servisleriyle paydaşlarına ve çevreye katkıda bulunmaya bitmeme etti.

Dijital, etraflıca ve sürdürülebilir ortak doğacak düşüncesince hedef odaklı yaklaşımıyla bedel yaratmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, enerji verimliliğine müteveccih çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü duyurdu. Şirket zarfında ve haricinde uyguladığı çözümlerle enerji tasarrufunu artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, 2020-21 finansal senesinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımına geçerken, uyguladığı enerji verimliliği çalışmalarıyla da temel istasyonlarında mobil veri başına tüketilen enerji miktarını yüzde 28 düşürdü. Son 2 yılda çağ enerjisi sistemlerine 5 milyon TL’yi ortak hayli envestisman önleyen şirket, Türkiye’de şebekesinin tamamında yenilenebilir enerji kullanan önceki ve yegâne cerrah bulunduğunu açıkladı.

TÜM ŞEBEKEMİZDE YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIYORUZ

Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle açıklamada mevcut Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Dijitalleşme; enerji tasarrufu, natürel kaynakların dişi kullanılması ve çıkarma azaltımının anahtarı kendisine konumlanıyor. COVID-19’un da hızlandırıcı etkisiyle kalan elektronik maşa ve mobil veri kullanımı, enerjiye bulunan talebi ve karbon emisyonlarını artırıyor. Bu istem doğrultusunda uz iletişim sahasının enerji ihtiyacını taşıl kaynaklar adına yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması, enerji tüketimini düşüren teknolojilere envestisman yapması ve bu teknolojileri yaygınlaştırması, hava kriziyle mücadelede ehemmiyetli gösteriş oynuyor. Vodafone olarak, mevzuyu ortak hayli boyutlu ele alıyor, kâffesi şebekemizde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanıyor, enerji tüketiminin derin bulunduğu uygulayım bilimi merkezleri ile temel istasyonlarındaki tüketimi derneşik izleme ediyor ve azaltmak düşüncesince planlar gerçekleştiriyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımları yapıyor, enerji yönetimini büyüklenme içi politikalarımız ve ISO 50001 kabilinden arsıulusal standartlar doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan, enerji verimliliği sağlayıcı sayısal verim ve servislerimizle, müşterilerimizin artırım etmelerine ve karbon fut izlerini azaltmalarına katkıda bulunuyoruz. Tüm bu çalışmalarımız çıkarma azaltımı faaliyetlerimizi beklenen kılıyor. Vodafone olarak, dijitalleşmenin enerjisini kullanarak enerji tasarrufu dair bedel katan icraat hazırlamaya bitmeme edeceğiz.”

YENİLENEBİLİR ENERJİYE 5 MİLYON TL’Yİ AŞKIN YATIRIM

Vodafone Türkiye, sonuç 2 yılda yenilenebilir enerjiye 5 milyon TL’yi ortak hayli envestisman yaptı. Konuya bağlı şirketten meydana getirilen kayıtlı açıklamada, “Veri merkezlerinde şebekeden tahsil edilen enerjinin azaltılarak beğenilen enerjinin çağ enerjisi ile üretilmesini hedefleyen Vodafone, Adana ve Esenyurt’taki veri merkezlerinde erdemli dişi monokristal yapıda PV paneller kullanarak çağ enerjisi tesisleri kurdu. Vodafone, önümüzdeki çağda İstanbul, İzmir, Adana, Tuzla ve Diyarbakır’daki 5 anne uygulayım bilimi merkezinde yaşama geçireceği yenilenebilir enerji yatırımlarıyla toplanmış 2 Megawatt oturmuş güce ulaşmayı, salname kısaca 3 Gigawatt zaman yeşil enerji üretmeyi, salname kısaca 1.451 titrem karbon salımının önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca, temel istasyonlarındaki yenilenebilir enerji yatırımlarını da sürdüren Vodafone Türkiye 2020-21 finansal senesinde çağ enerjili melez sistemleri devreye alarak yenilenebilir enerji oturmuş kuvvet kapasitesini %18 artırdı. Şirket, rüzgâr ve çağ sürekli yenilenebilir enerji çözümleri ile başka enerji alternatiflerini kullanarak, karbon salımını minimize edecek çalışmalarına bitmeme ediyor” bilgilerine toprak verildi.

Vodafone, Türkiye genelinde 12 veri merkezi, 15 büro binası ve 25 binden ortak tomar temel istasyonunda tüketilen elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından gerçekleştirme ediyor.

GRUP İÇİNDE ISO 50001 SERTİFİKASI ALAN İLK ÜLKE

2020 bakımından Esenyurt, Tuzla, İzmir, Ankara, Adana’da mevcut uygulayım bilimi merkezlerinin ve kısaca 25 bin temel istasyonunun ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ne bağlı sertifikalandırma süreçlerini tamamladığını duyuran Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu zarfında temel istasyonları ve anne uygulayım bilimi merkezlerinin tamamında bu sistemi devreye meydan önceki memleket bulunduğunu açıkladı.

VERİ MERKEZLERİNDE AKILLI ENERJİ YÖNETİMİ

Vodafone, enerji verimliliği projeleriyle operasyonlarında limonluk gazı emisyonlarını azaltıyor. Şirketin mevzuya bağlı açıklamasında, “Veri merkezlerindeki soğutma altyapısını Yapay Zekâ ile arama fail Vodafone, Makine Öğrenmesi algoritmaları yardımı ile ortak hayli yunak ve ilgisiz noktaları belirleme ederek soğutmayı dişi biçimde yapıyor. Bu uygulayım bilimi sebebiyle Vodafone, veri merkezlerindeki klimaların Yapay Zekâ ile entegrasyonu ile %30’a vasıl enerji tasarrufu elde etti. Diğer yandan, VFD (Variable Frequency Driver) uygulaması sebebiyle veri merkezlerindeki konvansiyonel soğutma ünitelerinin vantilatör hızları VFD üniteleri değişebilir aceleci bir duruma getirilerek %14 enerji tasarrufu sağlandı. Vodafone ayrıca, 5 şişman veri merkezinde ışıklandırma armatürlerini LED ile değiştirerek yılda 480 MWh enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor” denildi.

AKILLI ENERJİ SAYAÇLARIYLA KARBON TASARRUFU

Vodafone, Nesnelerin İnterneti dalında sunmuş bulunduğu çözümlerle müşterilerinin çevresel fut izlerini azaltmalarına asistan oluyor. Vodafone’un sunmuş bulunduğu zeki enerji sayaçları, bölük halkının ve işletmelerin enerji kullanımlarını izleme yazar düşürmelerini sağlarken, enerji faturalarını ve enerji üretiminin çevresel etkilerini azaltıyor. Dünya çapında 12 milyonun üstünde zeki enerji sayacını birbirine bağlayan Vodafone'un IoT platformları, 2020 finansal senesinde kısaca 1,6 milyon titrem karbon tasarrufu sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler