USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Veteriner hekimlerden ortak çağrı: Kedilerde düzenli sağlık araştırmaları şart

Veteriner hekimler, kedilerin düzenli sağlık kontrollerinin önemine özen çekti. Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün” çağrısında mevcut Royal Canin Türkiye’ye baytar hekim sistem örgütleri ve odalarından dayanak noktası geldi.

Veteriner hekimlerden ortak çağrı: Kedilerde düzenli sağlık araştırmaları şart
11-12-2021 13:19

Proje kapsamında; İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), Kedici Veteriner Hekimler Derneği (KEDVET), Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET), Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği (KHVHD) ve Acil Veteriner Hekimleri Derneği (TuVECCA) üzere çırçıplak maşer kuruluşlarını temessül fail baytar hekimler, düzenli sağlık kontrollerinin gelişigüzel pisik düşüncesince hayati önemde olduğuna ilgi çekerek pisik sahiplerine çağrıda bulundu.

Düzenli baytar hekim araştırmaları ve er teşhis, şahısda bulunduğu üzere hayvanların da hayatını kurtarabilir. Royal Canin Türkiye, pisik sahiplerinin bu konudaki farkındalığını artırabilmek ve kedilerin elan kalın sağlık kontrollerinden geçirilmelerini heveslendirme edebilmek neredeyse gelişigüzel sene gerçekleştirdiği “Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün” kampanyasını bu yıl, 15 Kasım-15 Aralık tarihleri ortada yaşama geçirdiğini duyurdu. Kedi sahiplerinin bu süreçte gerekseme işitebileceği gelişigüzel muhtelif bilim ve iş önerisini, kampanya düşüncesince yaratmış bulunduğu www.kedimklinikte.com internet sayfasında müşterek araya getiren Royal Canin, şehir üzerinden, pisik sağlığı, bakımı ve klinik ziyaretlerinde ilgi edilmesi gerekenleri efsanevi sahiplerinin bilgisine sundu.

HAYVANSEVERLİK SORUMLULUK GEREKTİRİYOR

Konuyla ait mütekellim İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Başkanı Veteriner Hekim Prof. Dr. Murat Arslan, “Hayvanseverlik, ince müşterek tomar bilinç, fedakârlık ve vebal gerektiriyor. Ülkemizde bu mevzuda elleme gelişmeler olsa da önümüzde elan hareket kaydetmemiz müstelzim noktalar bulunuyor. Yaşamlarını evde nâkil kedilerin baytar hekime götürülmeye elan az gereksinimi bulunduğu üzere hata müşterek inanç mevcut. Oysa kediler düşüncesince de minimum köpekler düşüncesince bulunduğu denli düzenli aralıklarla sağlık araştırmaları planlamalıyız. Bu yüzden, ‘Kedinizi Veteriner Hekimine’ götürün projesi gibi, pisik sahiplerini harekete geçmeye çağırma fail planlar ince değerli. Yaşam boyu bahtiyar ve zenginlik meşbu müşterek beraberlik düşüncesince ‘Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün’ çağrısını elan çelimli müşterek biçimde vurgulamalıyız” dedi.

RUTİN ZİYARETLER HASTALIKLARIN ERKEN TEŞHİSİ İÇİ BİR FIRSAT

Kedici Veteriner Hekimler Derneği (KEDVET) Başkanı Veteriner Hekim Dr. Tarkan Özçetin, projeyle ait olarak, rutin baytar hekim ziyaretlerinin kedilerin sağlığını arkalamak ve yükseltmek düşüncesince müşterek punt bulunduğunu dile getirmiştir ve şöyle bitmeme etti:

“Kedilerin sağlığı düşüncesince yavruluk döneminden itibaren düzenli baytar hekim ziyaretleri ince önemli. Her müşterek ziyaret, efsanevi sahiplerinin anlayabileceği müşterek belirti ile daha kendini göstermese de, baytar hekimlerin kedilerde mevcud rahatsızlığı kişileştirme edebilmesi düşüncesince müşterek fırsat. Ne efsus ki, kedilerle ait sağlam baş döndürücü hata bilim gelişigüzel sabık devir kontrolsüz müşterek biçimde yayılırken toplumda hata idrak da bire müşterek miktarda artıyor. Hayvan sahiplerinin, kedilerini sağlığından ika riski bulunan hata ve bilimsellikten ırak bilgilere saygınlık etmemesi gerekiyor. Bu noktada baytar hekimler, efsanevi sahiplerinin akıllıcasına ve ilmî bilgiye ulaşabilecekleri en inanılır pınar konumunda. Hayvan malikleri gelişigüzel müşterek kontrolü kedilerini ve gereksinimlerini elan elleme idrak etmek düşüncesince müşterek punt yerine değerlendirmeli ve rutin ziyaretlerini katiyen aksatmamalı.”

“ROYAL CANİN TÜM PAYDAŞLARI İÇİN DEĞER YARATIYOR”

Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET) Başkanı Veteriner Hekim Tarık Akan, Royal Canin’in ortaya koyduğu projelerle hayvanlara, sahiplerine ve baytar hekimlere dokunarak topu topu paydaşları düşüncesince bedel yarattığını tabir ederek, “Rutin kontroller yardımıyla baytar hekimler nice hastalığın önüne geçebilir ve hayvanların dirim standardını artırabilir. Daha yavruluk zamanında başlamış olacak rutin kontroller yardımıyla hayvanların gelecekte yaşayabilecekleri sıkıntıları belirleme ederek dirim yöntemleri ile ait baş döndürücü ehemmiyetli önerilerde bulunuyoruz. Düzenli baytar hekim kontrolleri, mesul efsanevi sahipliğinin de en ehemmiyetli kısımlarından müşterek tanesidir. Düzenli kontroller, hemen hayvanların değil, sahiplerinin de dirim standardını artırmaktadır. Bu yüzden, dirim boyu sürecek bahtiyar müşterek beraberlik düşüncesince ‘Kedinizi Veteriner Hekimine Götürün’ çağrısına cemiyet yerine tığ de dayanak veriyoruz” dedi.

“HAYVANLARIMIZIN SAĞLIĞININ GELİŞTİRİLMESİ KORUYUCU HEKİMLİKTEN BAŞLIYOR”

Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği (KHVHD) Başkanı Veteriner Hekim Erkut Gören, projenin önemi dair şunları söyledi:

“Royal Canin üzere müşterek markanın bu tür müşterek içtimai farkındalık çalışmasını yaşama geçirmesi, baytar hekimlerin hayvanların sağlığı düşüncesince dirimsel müşterek hissedar bulunduğunu göstermesi açısından ince değerli. Tıpkı insanoğlu düşüncesince bulunduğu üzere zooloji düşüncesince de sağlık müşterek eksiksiz ve hayvanlarımızın sağlığının geliştirilmesi, esirgeyici hekimlikten başlıyor. Royal Canin, hayvanlarımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesi için, baytar hekime hemen müşterek rahatsızlıkları bulunduğu devir değil, düzenli yerine götürülmesi çağrısı yapıyor. Bu çağrı, baytar hekimlerin de inceden inceye üstünde durduğu ve efsanevi sahiplerine söylemeye çalışmış bulunduğu müşterek konu, bundan dolayı bu çağrıya dayanak vermekten çevre ince mutluyuz.”

“ERKEN MÜDAHALE ONLARI YENİDEN YAŞAMA DÖNDÜREBİLİR”

Royal Canin’in içtimai farkındalık çalışmalarıyla sektörde ehemmiyetli müşterek fariza üstlendiğini tabir fail Acil Veteriner Hekimleri Derneği (TuVECCA) Başkanı Veteriner Hekim Doğa Özkul, “Hayvan sahiplerini, baytar hekimleri ve bu sektörün gayrı paydaşlarını müşterek erek yoluna dercetmek hakkıyla baş döndürücü değerli. Sahipleri düzenli baytar ziyaretlerinde bulunsaydı hastalıklarını elan er kişileştirme ve otama edebileceğimiz kedileri, ne efsus ki bazı bazı geç kişileştirme zımnında kaybedebiliyoruz. Bu, hakkıyla biberli müşterek durum. Erken kişileştirme ve düzenli kontroller ile nice cana, elan hastalanmış yapılmaksızın engelleme edebilir ve onları baştan taayyüş döndürebiliriz. Mutlu ve derinliğine seneler sürecek müşterek hukuk düşüncesince efsanevi sahiplerinin sorumluluklarının bilincinde olması ince önemli" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler