USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Vanlı tamirci, toplamış olduğu dikme parçalarını bezgi eşyasına dönüştürüyor

Van'ın Erciş ilçesinde canlı makine tamircisi Sami Demir, gereksiz zamanlarında çevreden toplamış olduğu dikme parçalarını işleyerek bezek eşyalarına ve tabloya dönüştürüyor.

Vanlı tamirci, toplamış olduğu dikme parçalarını bezgi eşyasına dönüştürüyor
25-10-2021 17:34
Van

İlçedeki uran sitesinde iş noktayı mevcut 3 bebek babası Demir, amut parçaları ve atılan malzemeleri atölyesinde işleyerek birbirinden ayrımlı mahsulat tasarlıyor.

Yaptığı cıcık eşyaları ve tabloların iri bölümünü evinde ve iş durumunda sergileyen Demir, kimilerini da yakınlarına bağış ediyor.

Osmanlı hayranı bulunan Demir'in bahçesinde de saf ve granit mermerden meydana getirilen Osmanlı padişahlarından Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, IV. Mehmed ve IV. Murad'ın heykelleri bulunuyor.

Demir, AA muhabirine, yersiz zamanlarını ibdai tablolar yaparak geçirdiğini söyledi.

Gençlerin de zamanlarını müşterek şeyler imal ederek değerlendirebileceklerini tamlayan Demir, "Bazen misafirliğe gittiğimiz devir bana fay biblo bağış ediyorlar. O fay biblodan iyi müşterek işaret yapmış olup kendilerine bağış ettiğim devir aşırı bahtiyar oluyorlar. Bakıyorlar ki çöpe atılacak o biblo zanaat eserine dönüşmüş." dedi.

Yaptığı işten devlet duyduğunu ve gören her insanın çalışmalarını beğendiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Tabloları evimin müşterek bölümünde ve iş yerimde sergiliyorum. Osmanlı evveliyatına bulunan hayranlığım, Osmanlı padişahlarına bulunan sevgimden çevre 5 Osmanlı padişahının heykelini evimin bahçesinde sergiliyorum. Tarihi aşırı sevdiğim düşüncesince bahçemde onlara da arazi verdim."

Demir'in müşterilerinden Mehmet Koçak ise "Tablolarının gelişigüzel bir tanesi farklı. Güzel görünüyorlar. Sanayideki müşterek ustanın etkisiz malzemeleri kullanarak hakeza asar çıkarması aşırı ilginç." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler