USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Van'ın kadın "Rivaldo"su muallimlik düşüncesince transfer tekliflerini ikrar etmiyor

Oyun stili ve sahadaki halleriyle Barcelona'nın söylence futbolcularından Brezilyalı Rivaldo'ya müşebbeh 16 yaşındaki futsal sporcusu Vanlı Ruveyda, gövde eğitimi öğretmenliği düşsel kurduğu düşüncesince mevrut transfer tekliflerini bildirme etmiyor.

Van'ın kadın
14-02-2022 13:39
Erzurum

Van Şehit Ferhat Arslan Anadolu Lisesi Futsal Takımı'nın kaptanı 10'uncu dershane talebesi Ruveyda Gülengül, gövde eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle ortaokulda başladığı futsalda, kabiliyetiyle ekol takımına alındı.

Salon futbolunu 3 senedir oynamaya bitmeme fail Ruveyda Gülengül'ün kabiliyetini duyan kadın futbol takımlarının menajerleri ile yöneticileri, canlı sporcuyu andıran takibe aldı.

Birçok kadın futbol takımından transfer teklifi aldı

Sahadaki hareketleri ve hile stiliyle Barcelona'nın söylence futbolcularından Brezilyalı Rivaldo'ya müşebbeh ve arkadaşları kabilinden bu isimle çağırılan Ruveyda Gülengül'e, aralarında Süper Lig takımlarının da bulunmuş olduğu nice kadın futbol takımından transfer teklifi geldi.

Beden eğitimi öğretmeni peyda eylemek istediği düşüncesince transfer tekliflerine kulak tıkayan Ruveyda Gülengül, eğitimine bitmeme etmiş olduğu bugünlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Erzurum'da planlı "Futsal Gençler Grup Birinciliği" müsabakalarında mektebinin başarısı düşüncesince arak döküyor.

Ruveyda Gülengül, AA muhabirine, mağaza futbolunu baş döndürücü sevdiğini ve futbolu tek devir bırakmayacağını söyledi.

İlk maksadı öğretmen olmak

Kendisine meydana getirilen transfer tekliflerini gövde eğitimi öğretmeni peyda eylemek düşüncesince sonsuz art çevirdiğini aktaran Ruveyda Gülengül, "Beden eğitimi öğretmenimizin sebebiyle 3 senedir futsal oynuyorum. Sadece futsalla ilgileniyorum, ayrıksı spor branşı yok. Futsal, benim hayatımda herhangi ortak devir olacak. Öncelikle gövde eğitimi öğretmeni peyda eylemek isterim ve güzel ortak topçu olacağım. İki hayalimi de gerçeğe dönüştüreceğim. Hedefim bu." sanarak konuştu.

Hayallerini hâkim gelişmek düşüncesince baş döndürücü çalıştığını özetleyen Ruveyda Gülengül, "Sahada fen namına ego esasta kendimi Messi'ye benzetiyorum, dostlarım ise Rivaldo'ya benzetiyor. Transfer teklifleri olmakta lakin ego ısıdam bakmıyorum. Salon futbolunu baş döndürücü seviyorum, çalışkan görüyorum. Futbola gittim, ortak devir sürdü. İleride ihtimal olanaklı lakin gayem öğretmenlik. Görüşmeler oldu, kandırma etmeye baş döndürücü çalıştılar. Futbolcu hâkim gelişmek arzu edenler geldi, baş döndürücü görüştü lakin ego geçmiş namına öğretmen peyda eylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Gülengül: "İkna edersek doğudaki kızlara kılavuz kaptan olacak"

Baba Mehmet Emin Gülengül, kızına Hakkari, Van ile bazısı Süper Lig takımlarından teklif geldiğini ve bunun çıkarlarını gururlandırdığını aktardı.

Ruveyda'yı rüştiye öğretmeninin keşfettiğini kail Gülengül, şu şekilde konuştu:

"Bizim kabil itidalli yahut kısıtlanmış familya evlatlarının başta kızlarının ferde oynaması zor. Spor masraflarında ailelerin olanakları da kısıtlanmış lakin ego elimden geleni yaptım. Zaman devir heveslendirme de ediyorum. mühim kulüplerden çağrılar oldu. Ben de arkadaşları da gitmesini baş döndürücü istiyoruz. Biraz önyargılı, takımlara kullanmak istemiyor, muallimlik istiyor. Eğer kızımı kandırma edersek, kulüplerde oynamasını sağlarsak, Van kabil doğudaki şehirlerde evlatların önünü açar, onlara dayanıklı olur. Diğer aileler de kişi çocuklarına dayanak noktası yarar ve böylelikle Ruveyda kılavuz kaptan olacaktır. Ama kızımı kandırma eylemek zor. Onun tek hevesi geçmiş namına öğretmen olmak, sonraları futbolcu."

Takım arkadaşları adlı sanlı ortak topçu olacağına inanıyor

Takım arkadaşlarından Özge Teker, Ruveyda'nın takımın ehemmiyetli oyuncusu bulunduğunu anlattı.

Ruveyda'nın futbol kabiliyetinden bahseden Özge Teker, "Aslında ekip namına insan benzerliğinden doğrusu Rivaldo namına çağrışım icra ettiği düşüncesince geçmiş başlangıçta 'Rivaldo' diyorduk. Şimdi hem adını andırıyor bununla birlikte Rivaldo kabil başarılı. Karakterinden ötürü da onu ekip namına Rivaldo'ya benzetiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birlikte ferde koşturduğu Zeynep Aslan da Ruveyda'nın gelecekte adlı sanlı ortak topçu olacağına inandığını tabir ederek, "İlerleyen senelerde ortak diğeri topçu peyda eylemek istediğinde hayalinde Ruveyda olacak ve ona kendini benzetecektir. Biz buna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler