USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Van kedileri 'en güzel' rastlanmak düşüncesince podyuma çıkacak

Beyaz ve ipeksi tüyleri, ayrımlı cezaevi renkleri ile kendine saf özellikleriyle başka ırklardan ayrılan Van kedileri, ismini aldıkları şehirde düzenlenecek görk yarışmasına hazırlanıyor.

Van kedileri 'en güzel' rastlanmak düşüncesince podyuma çıkacak
11-03-2022 11:40
Van

Van'da nesli tükenme tehlikesi yaşamış olduğu düşüncesince siper altında tutulan Van kedileri, Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek pisik gösteriş yarışmasında podyuma çıkacak.

Duygusallığı, cana yakınlığı, gökçe ve samankapan renkteki cezaevi renkleri, parafin ipeksi kürkü, arslan yürüyüşüyle şehrin en ehemmiyetli simgelerinden bulunan Van kedileri, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezince 20 Mart'ta yapılacak müsabakada güzelliklerini sergileyecek.

İnsanlara efsanevi sevgisini etkilemek ve kedileri lanse etmek şartıyla planlı yarışmaya, vatandaşların evlerinde beslediklerinin yanında nesli tükenme tehlikesi yaşamış olduğu düşüncesince Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde siper altında tutulan Van kedileri katılacak.

Merkezdeki görevliler kabilinden hepsi bakımları itinayla yapılan, derinliğine tüyleri taranan ve hususi adına sönümsüz kediler, müsabakada ortak numara kazanmak düşüncesince podyumda destan gösterecek.

"Tanıtıma baş döndürücü iri yardımı var"

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine, merkezde yürüttükleri çalışmaların Van kedisini güzelleştirmeyle ilişik bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizde yarışmaya katılacak yüzlerce efsanevi var. Sadece hangisini seçeceğimize değişmeyen vereceğiz. Güzellikle ilişik bilinçlilik şudur, kedinin almış olduğu buyruğu uygulayabilme kabiliyetidir. Kedinin rahat olması, dikkatinin karışık olmaması ve söylenen şeyleri akıllıca yapması önemlidir. Yüz ifadesinden, kulağına, kuyruğuna derece rastgele şeyine bakıyoruz. Her görenin, 'İşte bu baş döndürücü güzel' diyebileceği ortak efsanevi olsun isteriz. Bu manada baş döndürücü seçeneğimiz var. İşin doğrusunu dilerseniz iddiamız baş döndürücü yüksek. Derece alacağımızı düşünüyoruz."

Bu cins organizasyonların dünyada özen gördüğünü dile getiren Kaya, "Uluslararası ciddiyeti bulunan yarışmaları behemehâl değerlendiriyoruz. Bu yarışmaların Van kedisinin ve Van'ın tanıtımına baş döndürücü iri yardımı oluyor. Dünya pisik gösteriş yarışmasında ortak numara olduktan sonraları bizim Van kedisinin fotoğrafı Avrupa'da günün fotoğrafı adına seçildi." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler