USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Van Gölü'nün dört adası etkinliklerle tanıtılıyor

Van Gölü'ndeki ada ve koylar, akıbet senelerde planlı etkinliklerle evcil ve ecnebi turistlerin dikkatini çekiyor.

Van Gölü'nün dört adası etkinliklerle tanıtılıyor
05-05-2022 12:24
Van

Bozulmamış doğası ve bembeyaz suyu ile Van Gölü'ndeki Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adaları, zamanı ve gezinsel özelliğe ehil yönüyle öne çıkıyor.

Türkiye'nin de en şişman gölü bulunan Van Gölü'ndeki dört ada, üstünde yıllara düzlük okuyan zamanı ve kültürel kalıntılarla ehemmiyetli medeniyetlere ev sahipliği yapıyor.

Masmavi gölün ortasında "arkeolojik sit alanı" anons edilen ada ve üstündeki zamanı binalar ile yeşil ve mavinin buluşmuş bulunduğu koyu vadilerde mevcut koylar, kente gelenlerce görüşme ediliyor.

Van'a mevrut evcil ve ecnebi turistler, teknelerle göldeki bu adaları seyran fırsatı buluyor. Ziyaretçiler başkaca yumurtalarını artırmak düşüncesince adaya yuva önleyen martıların da görsel şölenine şahitlik ediyor.

Akdamar Adası'na 25 bin ziyaret

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, AA muhabirine, bu yılın, Van turizminin en parladığı zamanlardan birisi kendisine ön plana çıktığını anlatım etti.

Van Gölü havzasının herhangi birlikte devirde şişman uyanıklık gördüğünü özetleyen Uslu, "Dört ayda Akdamar Adası'nın ziyaretçi potansiyeline baktığımızda bunların ağız ağıza zamanı ve gezinsel yeri görüşme fail insanoğlu bulunduğunu görebiliyoruz. Burayı görüşme edenlerin yoğunluğu bu sene hâlâ baş döndürücü ziyaretçi çekeceğimizin birlikte göstergesi. Dört maaş sürede Akdamar Adası, 25 bin ziyaretçi ağırladı. Her devir birlikte geçmiş günden hâlâ efdal birlikte ziyaretçi potansiyelini görmemiz bizi mutlu ediyor." diyerek konuştu.

Göldeki adaların tanıtılması düşüncesince çalışmalarına bitmeme ettiklerini tamlayan Uslu, şunları kaydetti:

"Etkinliklerle adalar üstündeki başka birleşenleri ön plana çıkararak adalet etmiş bulunduğu noktaya gelmesi, hâlâ elleme tanıtılması düşüncesince de elimizden mevrut çabayı sarfiyat ediyoruz. Buraları görüşme edenler olgunlaşmamış birlikte gölde birlikte bölge yolculuğuyla ayrımlı birlikte dünyanın, ayrımlı birlikte güzelliğin coşkusunu yaşıyor. Adaya ulaştıklarında da kullanmakta olanları cezbeden katıksız güzelliklerle karşılaşıyorlar. Karşıda Artos Dağı'nın karla ciltli yüzünü, olgunlaşmamış gölümüzün güzelliğini ve badem çiçekleriyle donatılmış birlikte halis muhlis kendisine bu biricik manzarayı görebiliyor. Bu güzellikleri gören şahısların gittikleri yerlerde de bu güzellikleri anlatmaları, birer hars elçisi olmaları noktasında baş döndürücü önemli."

"Turizmin gelişim göstermesi düşüncesince 13 ayrımlı aktiflik düzenledik"

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Muhlis Kaya da ekimden buyana turizmin gelişim göstermesi düşüncesince 13 ayrımlı aktiflik düzenlediklerini belirtti.

Bölgeye başta natür fotoğrafçılarının sıkı uyanıklık gösterdiğini özetleyen Kaya, şunları aktardı:

"Amacımız Van Gölü havzasını Türkiye ve arsıulusal arenada tanıtmak. Van Gölü'nde dört ada var. Bunlardan birisi Çarpanak. Tarihi antika yolun bulunduğu birlikte ada. Hemen gitgide Van Gölü'nün en şişman adası Adır Adası var. Herkesin bilmiş bulunduğu Akdamar ve Kuş adaları da başka ehemmiyetli adalar. Amacımız bu elleme adaları ziyaretçilerle buluşturmak. Buralarda biricik birlikte kaynak var."

"Doğasıyla güvenilmez güzel"

Çarpanak Adası'nı görüşme fail Fatma Köroğlu Çelik, düşüncelerini şöyleki dile getirdi:

"İki saatlik birlikte bölge turunun peşi sıra buraya ulaştık. İlk kere burayı rüyet fırsatım oldu. Doğasıyla güvenilmez güzel. Adada binlerce martı var. Tarihi bakaya yıllara medyan okuyor. Doğası, tarihiyle göz kamaştırıcı birlikte yerle karşılaştık. Gerçekten her insanın burayı görmesi gerekir."

Fotoğraf tutkunu Sedat Yılmaz da "Aslında dokunulmamış birlikte yer. İnsanların akış akış gelmesini istiyoruz. Bugün 70 nefis birlikte grupla geldik. Çok elleme birlikte gaz yuvarı var. Van Gölü'nün mavisi, adaların yeşili hakkıyla büyüleyici." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler