USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Vaka rakamları artıyor; Influenza koronavirüs kadar tehlikeli

Halk ortada enflüanza namına bildik influenza ile ilgilendiren açıklamalarda mevcut Enfeksiyon Hastalıkları Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış, maske, aralık ve hıfzıssıhha kurallarına eskisi kadar uyulmadığı düşüncesince olay sayılarının artma gösterdiğine nazarıitib

Vaka rakamları artıyor; Influenza koronavirüs kadar tehlikeli
30-12-2021 13:43

Koronavirüse huzur tahsil edilen önlemler yardımıyla görülme sayısı 2 sene ortamında enikonu eksilen influenza (grip) ile ait İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Alış, “Koronavirüs salgını başlamadan evvel asıl influenza olayları varken peçe kullanımı, insanların el hijyenine nazarıitibar etmesi ve karantinalarla enflüanza olaylarında eksilme saptamıştık. Geçen sene de olması gerekenden az hikâye gördük ancak önlemlerin azalması, şişman ortamlarda bulunmanın artmasıyla bu arada influenza olaylarında çoğalma bekliyorduk. Şu sonuç günlerde kişi hastanemize mevrut olaylarda da influenza olaylarında asıl halde çoğalma saptadık” niteleyerek konuştu.

AŞILAR TAMAMLANANA KADAR DAHA DİKKATLİ OLMAK GEREK

Çocuklarda da hem influenzanın bununla yanında öteki viral enfeksiyonların çoğalma gösterdiğine aksan özne Alış, “Influenza minimum koronavirüs kadar asıl güzeşte beraberinde hastalık, zımnında da ayrımsız önlemleri maske, el hijyeni, mesafenin korunması ehemmiyet sunma ediyor. Hepimiz baş döndürücü sıkıldık, hayatımızdan maskelerin çıkmasını istiyoruz yemeden içmeden influenza ve koronavirüs aşılarının tamamlanmadığı bu zamanda az buçuk elan nazarıitibar eylemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

GEBELER VE YAŞLILAR DİKKAT

Özellikle 65 gözyaşı üzerinin bu zamanda enflüanza aşısı olması icap ettiğini tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Alış, “Influenza gebelerde ve yaşlılarda sıkkın seyredebilir. Aynı kurallara nazarıitibar eylemek gerekiyor” dedi.

AYNI BELİRTİLER GÖRÜLEBİLİR

Koronavirüs testinin yanı esna influenza testiyle de vakaların saptandığını hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Alış, “Influenza mafsal ağrısı, ateş, öksürük seçimi şikâyetler yapabilir. Bu tür rahatsızlıklar geldiği devir hastaya koronavirüs testi yapılıyor. Koronavirüs testi zait bulunmadığı zaman, peşi esna influenza testi yapılırsa orada yakalıyoruz” açıklamasında bulundu.

BU ÖNLEMLERE DİKKAT

Hem koronavirüs bununla yanında influenzadan sığınmak düşüncesince ayrımsız önlemlerin katılması icap ettiğini kail Alış, “Sadece Covid-19 ve influenza düşüncesince değil, öteki senelerde da kesif el yıkanması, öksürürken ve ya hapşırırken beraberinde kâğıt mendille ağzın ve burnun kapatılması ve ya makas iç bölümüne öksürülüp doğrudan ellerin yıkanması, taramalarda şikayeti bulunan evlatların doğrudan ayrılması ve muktezi önlemlerin katılması gerekiyor. Bunlar önümüzdeki seneler düşüncesince de muktezi önlemler” niteleyerek konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DENGEDE TUTUN

Bağışıklık sistemini elan beraberinde tomar perçinlemek hesabına dengede tutmanın elan ehemmiyetli olduğuna nazarıitibar çekici Dr. Öğr. Üyesi Alış, şu önerilerde bulundu:

“Bağışıklık sistemini dengede tutmaya çalışmalıyız. Uyku kalitesi en iyi muafiyet düzenleyicidir. D vitamini takviyesinin önemini koronavirüs ile beraberce beraberinde kat elan gördük. D vitamini kabul eylemek önemli. Bol nakit bezdirmek gerekiyor. Bu baş döndürücü cezaevi gerisi ettiğimiz beraberinde otama yöntemi. Hastalar arada beraberinde ‘kahve ve ya nebat çayı içebilir miyim?’ niteleyerek soruyor. Ben de o devir ‘yerleri temizlerken su ile temizliyoruz, ayrımsız halde gövde temizliği düşüncesince de su içmemiz lazım’ diyorum. Gerekli noktalarda tatil edilmesi önemli, bulgularınızı tatil ile baş döndürücü şen atlatabilecekken ısrar yazar bambaşka bireyleri riske atmadan, kendimizi yıpratmadan baş döndürücü elan endamsız müddette otama olabiliriz. Çok beraberinde tomar amade besin tüketimi, ulama maddeli eşya tüketimi de vücudumuzu yoruyor. Bu sebeple mevsimine makul beslenmeyi de boşlama etmemek lazım.”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler