USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uzmanından kış mevsimi hamilelerine özel tavsiyeler

Hamilelik devri kış aylarına bedel mevrut ana adaylarının bazısı zorluklarla üzerine karşıya kalabildiğini kail Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Esra Yalım, bu süreci problemsiz ekmek yerine beslenmeden egzersize, ten itibarıyla giyime ehemmiyetli tavsiyelerde bulundu.

Uzmanından kış mevsimi hamilelerine özel tavsiyeler
19-01-2022 20:29

Kış mevsiminin hamilelikte birtakım zorlukları da yanı esna getirdiğini kail Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Esra Yalım, bu zamanda ana adaylarının yapması gerekenlere bağlı önerilerde bulundu. Hamilelik devri kış aylarına balya mevrut hamile bayanların hâlâ telaşlı olma eğiliminde bulunduğunu kail Dr. Yalım, “Ancak akilane tavsiyeler ve önlemlerle, hekim kontrollerine derneşik kendisine değişik gebelik sürecini problemsiz eylemek tabii mümkün” dedi.

“KIŞ MEVSİMİNDE GRİP AŞILARINI OLMALARINI ÖNERİYORUZ”

Hamilelik çağında oluşan hormonal değişikliklerden dolayı hamile kadınların, camianın arka kalanına uyarınca muafiyet yanıtının azaldığına nazarıitibar çekici Dr. Yalım, “Bu gidiş onları ilkin grip, ilgisiz algınlığı iktisap etmek neredeyse gayrı enfeksiyonlara da alışkın bir duruma getirir. En ehemmiyetli tavsiyemiz de bu bap hakkında oluyor. Kış hamilelerine enflüanza aşılarını olmalarını öneriyoruz. İyi beslenme, tatil ve vitamin takviyelerinin yanı esna dolgunca su içerek, bedenin su dengesinin korunması lazım. Anne adayları şahsi hijyene nazarıitibar ederek ve marazlı insanlardan kaçınarak muktezi tedbirleri alabilirler” niteleyerek kış mevsiminde enfeksiyonlardan korunmanın ve hâlâ aceleci müşterek iyilik sağlamanın belkili bulunduğunu tabir etti.

TOPUKLU AYAKKABILARDAN KESİNLİKLE KAÇINMALILAR

Dr. Esra Yalım, kış mevsimi özelinde korktukları müşterek gayrı mevzunun tedenni bulunduğunu belirterek, “Kış mevsimi iklim koşullarının zor geçmiş olduğu alanlarda kayarak düşmeler enikonu yaygın. Hamilelik çağında ağırbaşlılık merkezi, kilogram dağılımı değişerek dengenin korunmasında güçlükler doğurabilir. Çoğu devir hamile hanımlar düşse üstelik ana rahmi muktezi tehlikesiz ortamı sağlayarak bebeğin bu vaziyetten negatif etkilenmesinin önüne geçer. Ancak evvel üç aydaki düşmelerde, hararetli ağrılarla bu arada bulunan düşmelerde ve üçüncü trimesterden sonradan bulunan düşmelerden sonradan bebeğin hareketleri hissedilmiyorsa tam olarak doktora başvurmalısınız. Hamile hanımlara ökçeli ayakkabılardan banko kaçınmalarını öneriyoruz. Taban yapısı kış mevsimine akıllıca bulunan akilane ayakkabıları seçmelerini tavsiye ediyoruz” niteleyerek konuştu.

EVDEKİ HAVA VE CİLT NEMLENDİRİLMELİ

Kış mevsiminde gebelik ile ilişik deri sorunlarının kötüleşebileceğini kail Dr. Yalım, “Kuru havayla bu arada nemsiz küsurat ciltte kaşıntı, tuzlu balgam benzeşim döküntüler olabilir. Bu vaziyette evindeki havayı nemlendirmelerini, ellerini ve kuruyan yerleri akıllıca nemlendiricilerle nemlendirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

TEHLİKELİ OLABİLECEK KIŞ AKTİVİTELERİNDEN UZAK DURULMALI

Dr. Yalım, “Kış aylarında maatteessüf çoğu kez camianın alıştırma süresi, ilgisiz havalarla baş başa enikonu düşüyor. Hamilelikte egzersizin yararları ise sayamayacağımız derece çok. Dolayısıyla hamile bayanların riskli kayak, patinaj kabilinden kazalı olabilecek kış aktivitelerinden sakınmalarını, mümkünse evde yapılabilecek egzersizleri yapmalarını ve yürüyüşlerini aksatmamayı tavsiye ediyoruz” niteleyerek hamilelikte egzersizin öneminin de altını çizdi.

DİĞER SIVI GIDALAR SU İHTİYACININ YERİNİ TUTMAZ

Vücudun su dengesinin hamilelikteki önemini vurgulayan Uzm. Dr. Esra Yalım “Hamile hanımlar iklim hamam olmaması sebebiyle su içmeyi unutabiliyor. Halbuki kış mevsimi döşenmemiş müşterek mevsimdir ve bedenin suya ehemmiyetli derecede gereksinimi vardır. Bu gerekseme gayrı nakit gıdalarla boşluğu doldurulamayacak müşterek ihtiyaçtır. Unutmayalım ki bedenin susuz kalması tansiyonun düşmesinden er doğuma derece nice neticeye faktör olabilir. Hamileler günde minimum 2-2.5 litre su içmeli” önerisinde bulundu.

C VİTAMİNİ İLE BAĞIŞIKLIK DESTEKLENEBİLİR

“Beslenme ele almamız gereken, atmamamız müstelzim ciddi müşterek konu. Kış kâr ve sebzeleri taravetli müşterek biçimde tüketilmeli. Özellikle C vitamininden varlıklı narenciye boşluk öğünlerde tüketilerek muafiyet sistemi desteklenebilir” diyen Dr. Yalım, laflarını şu biçimde noktaladı:

“Sonuç kendisine gebelik zamanın baş döndürücü özel müşterek dönem. Hamile hanımı etkileyebilecek rastgele müşterek probleminin çabucak ana adayını değil bebeği de etkileyebileceği cezaevi uğrunda bulundurulmalı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler