USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Uzayda 204 gün nâkil Kuipers: 6 ay hâlâ kalmamı isteseler istekle yapardım

Uzayda 204 gün nâkil Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Andre Kuipers, "Altı ay elan kalmamı isteseler bunu isteyerek yapardım." dedi.

Uzayda 204 gün nâkil Kuipers: 6 ay hâlâ kalmamı isteseler istekle yapardım
13-01-2022 12:33
İstanbul

Delta rolü kapsamında, 2004'te 11 gün, 2011'de PromISSe vazifesinde 193 gün edinmek az daha toplamda 6 aydan müşterek tomar uzayda canlı gök adamı Kuipers, İstanbul'da planlı NASA Uzay Sergisi'ne katıldı.

İkinci uçuşu ile Avrupa tarihinin "en derinlemesine gök uçuşunu" meydana getiren Kuipers, astronotların karşılaşabileceği kazalı halleri AA muhabirine anlattı.

Kuipers, ikinci gök misyonunda sürenin planlanandan hâlâ derinlemesine olduğunu, 5 maaş müşterek göreve gittiğini fakat kimi sebeplerden 6 hafta hâlâ ikamet etmek durumunda kaldığını aktardı.

Dünyaya dönüşünün ertelenmesi haberini aldığında, müşterek an ilkin arka kan dolaşımı hissine kapılmadığını anlatım fail Hollandalı astronot, "Bir altı ay hâlâ kalmamı isteseler bunu isteyerek yapardım." dedi.

Kuipers, gök seyahati esnasında çelimsiz devre, coşkunluk ve ağılı kötü sızıntısı kabilinden nice tehlikenin gerçekleşebileceğini belirterek, bu kabilinden bağlam düşüncesince baş döndürücü kat öğrenimden geçtiğini, uzaydayken kimi antenlerde çelimsiz çevrim haricinde ağır zarar atlatmadığını söyledi.

"Şu an meydana getirilen çalışmalar, gelecekte Mars'a gitmenin geçmiş adımı olacak"

Hollandalı astronot, akıbet senelerde meydana getirilen gök çalışmalarının, gelecekte Mars'a gitmenin geçmiş adımı olacağına dikkati çekerek, "İnsanlığın bilinmeyeni bulma ve oraya idrak isteğiyle, özellik ve enerjiyle elbette başa çıkabileceğimizi tedricen hâlâ müşterek tomar öğreneceğiz." dedi.

Astronot olmayı ıvır zıvır yaştan buyana hayalet ettiğini dile getiren Kuipers, işini yapmaktan baş döndürücü mutlu bulunduğunu anlattı fakat astronotluğun çetince müşterek iş bulunduğunun altını çizdi.

Kuipers, uzayda kalmanın çetince taraflarına değinerek, oradayken ailesini ve doğayı özlediğini söyledi.

"Uzay günce yaşamımızın müşterek parçası ve gelecekte hâlâ da ehemmiyetli bir duruma gelecek"

Uzay çalışmalarına yer veren Kuipers, akıbet senelerde bu alandaki gelişmelerin her geçen gün hâlâ ehemmiyetli bir duruma geldiğini vurgulayarak, arsıulusal bölgede teşrikimesai yapıldığına dikkati çekti.

Kuipers, uzayın günce yaşamın müşterek parçası durumuna geldiğini dile getirerek, şahısların araçlarında yönleme kullanmasına, iklim tahmininde olmasına imkân sağlayıcı teknolojilerin uzayın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu ve her geçen gün öneminin arttığını gösterdiğini kaydetti.

Teknolojinin sınırı olmadığına ayraç fail Kuipers, "Uzak gelecekte hâlâ da ileriye gidilecek ve ne derece acemi teknolojik evolüsyon yaşansa da bunun müşterek sınırı yok." dedi.

"En şişman dava radyasyon"

Kuipers, insanlığın uzayda en şişman problemininin ışıma bulunduğunu belirtti.

Dünyanın nefha yuvarı ve mıknatısi alanlar kabilinden korunduğunu aktaran Kuipers, şayet Mars'a ve Ay'a gidilirse radyasyonun hâlâ şişman sıkıntı olacağını aktardı.

Kuipers, "Kutuplara gidiliyor, en faziletli dağlara tırmanılıyor, suyun derinliklerine iniliyor. Bir ahir aşama da iklim ve uzay. Uzayda elbette yaşayacağımızı, görmemiz gerekiyor. Radyasyondan tevakki etmek ve buna hal icat etmek düşüncesince aklımızı kullanmalıyız." halinde konuştu.

"Buzdağının ardı düşkünlük konusu"

Hollandalı astronot, gök çalışmalarına bilgelik insanlarının ve mühendislerin merakı hesabına başlandığını fakat hâlâ sonradan ülkelerin hâlâ güzel olma yarışına girdiğini aktardı.

Kuipers, "Altın, yer yağı değme devir müşterek faktör olmuştur. Uzay çalışmalarının nedenleri de aynı. Orada ne işe yaradığını aşina edinmek istiyoruz, ihtimal enerji, ihtimal mineraller var. Bunlar hastalık uzayda olduğumuzun sebepleri. Buzdağının ardı düşkünlük konusu." ifadelerini kullandı.

Uzay karşı çekilen filmlerle ait istifham hesabına Kuipers, "Bence gök ile ait en güzel film Apollo 13, baş döndürücü realist müşterek film. Uzayı realist müşterek halde yansıtan öteki filmler ise The Right Stuff (Boşluktaki Kahramanlar) ve First Man (Ay'daki İlk İnsan). Bu çeşit realist filmleri seviyorum." dedi.

Delta misyonu

Delta misyonu kapsamında, 2004'te, Soyuz TMA-4 Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yerleştirildi.

Görevde mevcut Andre Kuipers, Gennady Padalka (Rus) ve Michael Fincke (ABD) fizyoloji, biyoloji, mikrobiyoloji ve tababet kabilinden bölgelerde deneyler gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler