USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Uygunsuz egzersiz ayak ağrılarına neden oluyor”

Uygunsuz egzersiz yapılmasının ayak ağrılarına neden olabileceğini dile getiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yiğit Erdağ, kemik, adale dokusu ve tendon ismi sunulan bağlam yapılarından oluşan ayak bölgesinde, darbeye, baskıya, şoka, ağırlığa, dönme sisteminde yaşanm

“Uygunsuz egzersiz ayak ağrılarına neden oluyor”
29-12-2021 15:49

Emsey Hospital’dan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Yiğit Erdağ, travmalar, obezite, doğumsal patolojiler, huzursuz müşterek vakfe yürüyüşe cemaat olma, ayak boyunda müsavatsızlık olması, pabuç numarası, hava durumu, aksi egzersiz yapılması kabil nice etmen ayak ağrısına defa açabileceğinin altını çizdi.

YAŞLANMA AYAK YAPISINI BOZAR

Ayakların içki dolaşımının eriştiği en sonuç bekçi olması, ansızın refleksif hareketlerde ve ya üstündeki baskının ansızın normalin müşterek tomar kimlik artarak çoğalması kabil nedenlerden çevre incinebileceğini kail Op. Dr. Erdağ, ferdin bu hallerde sakatlanabileceğinin ve ya yaralanabileceğini belirtti. Op. Dr. Erdağ, kıkırdak, sinovyal hazır para ve bağlardan oluşan komplike müşterek yapısı bulunan ayaklar vücudumuzun en müşterek tomar ciddiyet haiz eklemler olsa da artrit kabil enflamatuar durumları, ihtiyarlama ve osteoartroz kabil dejeneratif durumları, kakırdak yüzeyini bozduğunu ve sinovyal sıvının standardını değiştirdiğini tabir etti.

PANDEMİ DÖNEMİNDE AYAK PROBLEMLERİ ARTTI

Pandemi çağında evde geçirilen yıllarda örtüsüz ayakla tevakkuf parmakarası çedik kullanmamaya ilişkin ayak parmağı ve ayak kavsinde sorunların sıklığının artığını belirterek aksi pabuç kullanımının da probleminin yaşanmasında sansasyonel bulunduğunu kail Op. Dr. Erdağ, ayak bileği ve ayaktaki ağrı, mızrap yapılar, eklemler, mafsal etrafındaki güzel dokulardan kaynaklanabileceği kabil asap ve damarsal yetmezlikten meydana gelen ağrılar da bu alana yayılabileceğini aktardı. Op. Dr. Erdağ, ökçe ağrılarının bu ağrılardan bulunduğunu ve dü anne kategoriye ayrılarak topuğun altındaki ağrı ve topuğun arkasındaki ağrı namına ayrıldığını belirterek topuğun altında ağrı varsa, ayağının altındaki dokuları zedeleyen bağlam olabileceğini belirtti.

YANLIŞ AYAKKABI SEÇİMİ AĞRILARA NEDEN OLABİLİR

Genelde etraflıca resmiyet koşucularda tanıdık ve el ortada yayılmış namına yakınma sebebi bulunan ökçe dikeni, topukta yahut aya kemerinde mahsus ve çoğu kez sabahları hâlâ müşterek tomar ağrı yaşatan Plantar Fasiit isminde ağrı bulunduğunu kail Op. Dr. Erdağ, bu durumun baş döndürücü fiziki etkinlik sonrasında, beton yahut kaba yüzeylerde etraflıca müddet ayakta kalındığında, ferdin düzlem kötürüm olması, kaba ve endamsız incik kasları; baş döndürücü kilogram ve makul sıfır pabuç kullanması sonrası ortaya çıkabilen ve cerrahi müdahale gerektirmeyen müşterek ağrı bulunduğunu dile getirdi. Op. Dr. Yiğit Erdağ, “Ayağın baş döndürücü kullanması dolayısıyla iltihaplanması dolayısıyla ortaya çıkan Aşil tendonu ise çoğu kez 35 yaşın altındaki kişide yayılmış namına ve çoğunlukla koşucular ve öteki sporcularda görülebiliyor. Bu tendon fiziki aktivitede ansızın artış, kaba yüzeylerde çalışma, baş döndürücü atlama (basketbol oynarken), makul sıfır ayakkabılar giyme durumlarında ortaya çıkabilir” dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler