USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üniversite sıralarında "keşif yolculuğu"na çıkıyorlar

Bartın'da muteber "Çocuk Üniversitesi" projesiyle 3-18 gözyaşı arası öğrenciler, üniversitenin derslik, laboratuvar ve atölyeleri özellikle edinmek gibi nice olanağından bilistifade ferdî becerilerini keşfediyor.

Üniversite sıralarında
15-03-2022 13:49
Bartın

Bartın Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortada hanuman ayında imzalanan protokolle "Çocuk Üniversitesi" projesi yaşama geçirildi.

İl genelindeki 160 meslek idarecisinin arkası esna öğrenciler ile ailelerinin de bilgilendirilmesi sağlandı. Ailelerin, üniversitenin web sayfası üstünden başvurması ve müracaatların değerlendirilmesinin arkası esna belirlenen sıraya layıkıyla üniversiteyle buluşturulan öğrenciler, üçer maaş sürelerle ayrışık atölyelerde eğitim görüyor, laboratuvar ve kütüphaneleri seyran olanağı buluyor.

Bartın Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi çeşidinden planlı faaliyetlerle, öğrencilerin önemsiz yaşlardan itibaren gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

Hafta sonu, boşluk dönem, sömestir yada yaz tatillerinde servis araçlarıyla kampüse getirilen öğrenciler, derslik, laboratuvar ve atölyeler özellikle kazanmak kıl payı üniversitenin nice olanağından bilistifade ferdî becerilerini keşfediyor.

Bartın Üniversitesinin fahri tedris elemanları çeşidinden sunulan eğitimlerde, ayrımlı bölgelerde zenginleştirilmiş, bireyselleştirilmiş ve hızlandırılmış programlar uygulanarak öğrencilere darülfünun ortamını yakından müşahede fırsatı sunuluyor.

"Üniversite ortamıyla buluşan çocuklardaki erke ve nikbet erdemli düzeyde"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, AA muhabirine, eğitim öğretim, araştırma, ihya kadar topluma bakım kendisine özetlenebilecek kâffesi faaliyetlerle yenilikçiliği, özgünlüğü ve çeşitliliği öncelediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları tören düzeni kapsamında 3-18 gözyaşı arası çocuk ve gençleri üniversite, bilim, kültür, sanat, sporla bulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Uzun, paydaşlarıyla birbirlerinden öğrenerek yollarına bitmeme ettiklerini, Çocuk Üniversitesi fikrinin de bu anlayışın yansıması kendisine ortaya çıktığını belirtti.

Uzun, projeyle evlatların bilişsel, birey becerilerinin yanında esneklik, uyum, yenilikçilik taraflarının büyümesine olanak sağlanacağını anlatarak, "Her şeyden önemlisi evlatların menfaatlerini keşfetme yolculuklarında, öğrenerek henüz güçlü, henüz rakiplik edebilir adımlarla geleceğin inşasında fariza almalarına okazyon oluşturmuş oluyoruz. Gençlerimizi üniversitenin kâffesi akademik, yönetsel insanoğlu kaynağının yanında fiziksel ve fen altyapısıyla, kampüs, işlik ve laboratuvar ortamıyla buluşturmayı, orada menfaatlerini keşfetmelerini sağlayacak ortak dayanak mekanizması kurmayı hedefliyoruz." niteleyerek konuştu.

Üniversite ortamıyla buluşan çocuklardaki erke ve merakın erdemli kurda olduğuna ayraç fail Uzun, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın kendilerine saf kabiliyetleriyle o bölgede bitmeme ika fırsatına ehil olduklarını, böylece onların yaşamda baş döndürücü henüz değerli olabileceklerini, henüz elleme işler yapabileceklerini gördük, zımnında menfaatlerini tanımaları icap ettiğinin farklıymış olduk. Eğitimin sert baş döndürücü tarifi mevcut fakat ihtimal en önemlilerinden bir tanesi de insanoğlunun kendini keşfetme yolculuğudur. Çocuklara menfaatlerini keşfetme yolcuklarında ortak dayanak mekanizması kendisine darülfünun iklimini, buradaki ekosistemi ayırt ettirerek, avlu yolculuklarına bitmeme etmelerini elde etmiş oluyoruz."

"Çocuklara yaşantı becerileri kazandırmaya çalışıyoruz"

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Büyükşahin de Çocuk Üniversitesi ile öğrencilerin, eğitimin ortak proses bulunduğunu keşfetmelerine olanak sunduklarını söyledi.

Eğitimin dört cidar ortada artan ortak bilinçlilik olmadığını vurgulayan Büyükşahin, meslek dışına çıkarıp darülfünun imkanlarından faydalandırarak küçüklere yaşantı becerileri kazandırmaya çalıştıklarını tabir etti.

Büyükşahin, evlatların darülfünun ortamıyla buluşmalarıyla şişman coşku yaşadığını dile getirerek, "Buradaki tecrübe, hayatları süresince unutmayacakları ortak sınama olacak ve bilimsel nitelikli kariyerlerine ihtimal bu halde taraf verecekler. Çocuklar, dobra deneyimler yaşamaya başladı." dedi.

Çocuklar coşku ve devlet yaşadı

Projeden faydalanan İnönü İlkokulu 4. dershane talebesi Duru Çakır, önceki el ortak üniversiteye gelmekten şişman devlet duyduğunu belirterek, laboratuvarda deneyler yaptıklarını anlattı.

Çakır, darülfünun ortamından etkilendiğini tabir ederek, "Özellikle üniversitedeki dershane bana baş döndürücü acayip geldi. Sıra düzeni alçaktan yükseğe akıllıcasına gidiyor. İlkokulda da hakeza ortak dek olsa oldukça dobra olur." niteleyerek konuştu.

Masal Üzüm ise matrak icraat yaptıklarını, darülfünun ortamının beklediğinden henüz ayrımlı bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler