USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk iştirakçi ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

Çalışmak düşüncesince gittiği Ukrayna'da 2014 senesinde Donetsk şehrindeki çatışmalara şahitlik fail Trabzonlu iştirakçi Ayhan Koç, demin de Rusya-Ukrayna savaşı zımnında başşehir Kiev'deki otelde 4 güneş kuşatılmış kaldı.

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk iştirakçi ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor
10-03-2022 14:49
Trabzon

Yaklaşık 15 senedir Ukrayna'da etkin Türk iştirakçi Ayhan Koç, 2014'te Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde istiklal anons fail Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna askerlerinin çatışmasının peşi esna Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına da şehadet etti.

Ukrayna'daki ayrışık yapım firmalarında etkin Koç, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırması ilişkin Kiev'de 6 güneş devam eden kavi savaş sonrası Türkiye'ye dönebildi.

Günler devam eden yolculuğun peşi esna memleketi Trabzon'daki ailesinin yanına mevrut Koç, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Koç, Rusya'nın saldırılarının başlamasından eyyam ilkin Kiev Büyükelçiliği'nin menfaatlerini uyarmasına karşın nezdinde tomar ide etmediklerini fakat saldırının geçmiş haset sabahleyin saatlerinde kalmış olduğu otelde bomba sesleriyle uyandıklarını söyledi.

Şehirde sirenlerin çalmaya başlamasıyla otelin 15-20 metrekarelik sığınağına indiklerini dile getiren Koç, geçmiş güneş iri nezdinde karışıklık yaşadıklarını belirtti.

Koç, yaşadıklarını şöyleki anlattı:

"Kimisi 'Sığınağa inin.' diyor, ötekisi da 'İnmeyin, size tabanca vereceğiz, silahlandıracağız sizleri.' diyordu. Otelin bulunmuş olduğu anayol trafiğe kapatılmıştı. Bir arkadaşımız otelin camından bakıyordu. Ukrayna polisi doğrudan bizim bulunduğumuz odaya dominant yaptı. Yere yatırıp bizi sorguladılar. Pasaportlarımızı istediler. Orada bismillah çektim. Kimin ne işe yaradığını bilmiyorsunuz çünkü. Sonra aradılar bizi ve 'korkmayın' dediler. Burada Rus ajanları muhtemel sanarak dominant yapmışlar."

Koç, 4 güneş süresince otelden çıkamadıklarını, bankaların ve ATM'lerin emek vermemesi zımnında hastalanmış kaldıklarını ve marketlerde de kayıt bulamadıklarını anlatım etti.

Savaşın 5. gününe derece aşırı biçimsiz şeyler yaşadıklarını ve böylece ayarladıkları nezdinde taksiyle büyükelçiliğe ulaşabildiklerini kaydeden Koç, şunları kaydetti:

"Sonra Çernivtsi'ye gittik, orada kendimizi trene attık. Tren giderken yoğun pıtrak bombardıman zımnında dur-kalk yaptı. Sonra kendimizi Romanya sınırına atabildik. Oraya ulaştığımızda ego beklenmedik olmuştum. Tahminen 60 otobüs vardı. Bizi otobüslere yerleştirdiler. Allah razı olsun, teşekkürname ederim rastgele nesne hazırdı. Yemek, ambulans, hacısı hocası ilgileniyordu. Sonra öbür şimendifer de ulaşınca onlarla baş başa otobüslerle Romanya ve Bulgaristan üstünden Türkiye'ye gelecektik. evvel Romanya'ya geldik. Koskoca nezdinde mağaza hazırlanmış, istediğimiz rastgele nesne var. Devletimizden Allah razı olsun. Her muhtelif uyanıklık ve ilgiyi gösterdiler. Yaklaşık 4 vakit kaldık ve 4 vakit ortamında 7 kere aşındırmak ağırlama ettiler, sıradan uyanıklık gösterdiler. Sonra bizi uçaklarla gönderdiler. Uçağa yerleştirene derece uyanıklık ve ilgiyi kesmediler. Oradan uçakla İstanbul'a geldik."

Koç, 2014 senesinde Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde istiklal anons fail Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna askerleri arasındaki çatışmalar esnasında da şehirde bulunduğuna dikkati çekerek, "Orada tek halde imkanımız yoktu. Ben 2 sene kalmıştım savaşın içinde. Korkmuştum. Oradan nezdinde tecrübem mevcut gücün ailesi bulunan hacısı hocası korkar." dedi.

Ukrayna'da küsurat Türklerin de en endamsız müddette ülkeden ayrılmasını ve savaşın en endamsız müddette bitmesini dilek fail Koç, "Orada nezdinde derinti yurttaş var. Türklerin yanı esna Hindistan ve Özbek vatandaşları da mevcut gücün şurası gördüm, geçmiş adına bizim yurttaşlarımız oradan çıktı. Sınırlarda aşırı cehennem azabı çekiyor bu insanlar. Hindistan devleti almıyor sanıyorum onları. Devletimizden Allah razı olsun. İlk ilkin onlar vatandaşlarını çıkarmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Koç, ailesine kavuştuğu düşüncesince aşırı bahtiyar olduğuna değinerek, "Sürekli telefon açıyorlar, rastgele daim ide ediyorlar. Sen orada aşırı güç durumdasın, nasıl sonuçlanacağı mahsus değil, yanına bombalar düşüyor. İnsan ailesine kavuştuğu düşüncesince oldukça keyifli oluyor." sanarak konuştu.

Babasına munsap Emre Koç da güç nezdinde proses yaşadıklarını anlatım ederek, "Devletimiz mevcut olsun, enerjisini gösterdi, kişi vatandaşlarını aldı, öbür vatandaşlara da Türkiye'nin kapılarını açtı. Allah razı olsun, aşırı müteşekkiriz devletimize. Babamla daima haberleşme halindeydik, devir hin haberleşme kesiliyordu. Konuşurken bomba seslerini duyabiliyorduk. İster istemez nezdinde korkumuz vardı. Gerçekten uykusuz kaldık. Ne olabileceği mahsus değildi, alçalma içindeydik." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler