USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üç evladını teröre kurban sağlayan şehit annesinin ekşimsi Anneler Günü

Bingöl'ün Genç ilçesinde 1990'lı zamanlarda yıldırı örgütü PKK ile mücadelede güvenlik korucusu 3 oğlu şehit bulunan 85 yaşındaki Şefika Tekgöz, Anneler Günü'ne evlatlarına duyduğu özlemle giriyor.

Üç evladını teröre kurban sağlayan şehit annesinin ekşimsi Anneler Günü
07-05-2022 11:58
Bingöl

Bingöl'ün Genç ilçesine ilişkin Doludere köyünde canlı 12 bebek annesi Şefika Tekgöz'ün 6 eş çocuğu, yıldırı örgütü PKK ile mücadelede Mehmetçik ile dal omuza fariza gerçekleştirmek düşüncesince güvenlik korucusu oldu.

Tekgöz, Mart 1992'de evlatlarından Mehmet Tekgöz'ü PKK'lı teröristlerle girilen arbedede şehit vererek önceki evlat acısını yaşadı.

Ekim 1996'da oğlanları Zeki ve Tahir Tekgöz'ü ayrımsız gündüz PKK'lı teröristlerin saldırısı kararı kaybeden Şefika Tekgöz, şehit sakıt çocuklarının hasretini ve gururu müşterek arada yaşıyor.

Şehit annesi, Anneler Günü'nü, 3 evladının kucağına sığdıramadığı fotoğraflarına bakılırsa geçiriyor.

Şefika Tekgöz, AA muhabirine Zazaca, 1990'lı senelerde teröristlerin sonsuz köylerine saldırıda olduğunu söyledi.

Çocuklarını ağırlık içinde büyüttüğünü özetleyen Tekgöz, "Çocuklarım mevzide teröristlerle savaş etti. 3 oğlum şehit oldu, öteki 3 oğlumu da yurt düşüncesince şehit veririm. Çocuklarım korkmadı, teröristlere giriş kaldırdılar, mesuliyet eğmediler, şehit oldular. Allah kendilerinden hem bu dünyada tıpkı zamanda öteki dünyada razı olsun. Onların fotoğraflarıyla bu dünyada yaşıyorum." dedi.

"Vatan esen olsun"

Şehitlerin kardeşi Saadet Gezer de o çağda rastgele akşam PKK'lı teröristlerin köylerine saldırdığını anlatarak, "Çocuklarımızı yatakların altında saklıyorduk. 6 ağabeyim vardı, 3'ü şehit oldu. Gerekirse kalanlar da yurt düşüncesince şehit olsun. Vatan esen olsun." sanarak konuştu.

"Kahraman annemiz ve çocuklarıyla alım çalım duyuyoruz"

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Vahap Baysal, 1990'lı senelerde şehitlerle ayrımsız alanda güvenlik korucusu yerine fariza yaptığını belirtti.

Şehitlerin teröre gönül rahatlığı kahramancasına savaş ettiğini vurgulayan Baysal, "Vatan ve sembol düşüncesince savaştılar, şehit düştüler. Kahraman annemiz ve çocuklarıyla alım çalım duyuyoruz. Doludere köyü yurt ve sembol düşüncesince aşırı savaş verdi. Gerekirse yurt düşüncesince ön saflarda toprak alır yine. Devlet yiğit annemizin yanında. Devamlı da ziyaretine geliyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler