USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı'nın yazılımı Antalya'da yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden bir tanesi de türkiye düşüncesince sonuç aşama ciddi ortak bap bulunan Milli Muharip Uçak Projesi. İmzalanacak sözleşmeyle bu projenin ortak ayağı Antalya'ya taşınıyor." dedi.

TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı'nın yazılımı Antalya'da yapılacak
12-03-2022 16:29
Antalya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden birinin Türkiye düşüncesince sonuç etap eleştiri ehemmiyet haiz Milli Muharip Uçak Projesi bulunduğunu belirterek, "TUSAŞ burada kuracağı Ar-Ge merkeziyle Milli Muharip Uçak Projesi'nin dizayn ve yazılım çalışmalarını Antalya'da yürütecek." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Varank, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile tören düzeni üyeleri, Antalya Teknokent Ar-Ge 5 Binası Ofisi ve TUSAŞ Milli Muharip Uçak Ar-Ge ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Varank, açılışta icra ettiği konuşmada, Antalya'yı tarımın, turizmin, güneşin indinde değişen teknolojinin de merkezlerinden birtanesini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bu yolda ehemmiyetli adımlar attıklarını, TUSAŞ'ın burayı müşterek özek kendisine kullanacağını tabir fail Varank, TUSAŞ Milli Muharip Uçağı'nın yazılımlarının Antalya'da yapılacağını bildirdi.

Konuşmaların arkası sıra beraberindekilerle kurdele keserek ofislerin açılışını önleyen Varank, arkası sıra derinti salonuna geçerek Antalya Teknokent ve TUSAŞ ortada meydana gelen "Milli Muharip Uçak Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Alan Tahsisi İmza Töreni"ne katıldı.

TUSAŞ'ın defans sanayinde Türkiye'nin gözbebeği kurumlarından bir tanesi bulunduğunu özetleyen Varank, şunları kaydetti:

"Hürkuş'tan Atak helikopterine, Aksungur'dan Gökbey'e defans sanayi, gök ve havacılık dalında kâffesi dünyanın konuşmuş olduğu kandırıcı işlerde TUSAŞ'ın imzası var. TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden bir tanesi de memleketimiz düşüncesince sonuç etap eleştiri müşterek bap bulunan Milli Muharip Uçak Projesi. İmzalanacak sözleşmeyle bu projenin müşterek ayağı Antalya'ya taşınıyor. TUSAŞ burada kuracağı Ar-Ge merkeziyle Milli Muharip Uçak Projesi'nin dizayn ve yazılım çalışmalarını Antalya'da yürütecek."

"Milli Muharip Uçak Projesi Antalya'mızdan yükselti kazanacak"

Antalya'nın iklimiyle turizmiyle içtimai olanaklarıyla Türkiye'nin en iyi şehirlerinden bir tanesi bulunduğunu vurgulayan Varank, şehrin bu niteliklerini ülkenin Ar-Ge ekosistemini perçinlemek düşüncesince de kullanacaklarını aktardı.

Başta Avrupa peyda etmek neredeyse nice ülkeden mühendisin bu projede idman düşüncesince Türkiye'ye geleceğini özetleyen Varank, Teknokentler Performans endeksine uyarınca Türkiye'nin en kandırıcı sekizinci teknokentinin Antalya Teknokent bulunduğunu vurguladı.

Varank, 365 bin metrekarelik bölgede yüzdelik 100 doluluk oranıyla 162 kuruluşa ev sahipliği önleyen teknokentte bugüne genişliğinde 800 Ar-Ge projesinin tamamlandığını, dü sebepten müşterek tomar projenin yürütülmeye bitmeme ettiğini bildirdi.

Antalya Teknokent'in TUSAŞ'a çelim katacağını özetleyen Varank, "Milli Muharip Uçak Projesi inşallah Antalya'mızdan yükselti kazanacak. Antalya Teknokent ve TUSAŞ arasındaki kalıp işbirliğinin Türkiye'ye yararlı olmasını diliyorum. Burada oluşacak muvaffakiyet modelinin acemi planlara bap aralamasını dilek ediyorum." sanarak konuştu.

Varank, Antalya'yı hoppadak güneşin, sağlığın, turizmin, tarımın değil, değişen teknolojinin de müşterek merkezi yapacaklarını tabir etti.

400 mühendis istihdam edilecek

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de Antalya'nın İstanbul'dan sonraları en baş döndürücü yurtdışı bağlantısı bulunan kent olduğunu, ilim insanlarının da kente geldiğini söyledi.

Üniversitedeki canlı mühendisleri işe alacaklarını, 8 ferdin çalışmaya başladığını özetleyen Kotil, iklim dışından da görmüş geçirmiş bilirkişi mühendis ve ilim adamlarını getireceklerini aktardı.

Öncelikli kendisine 80 ferdin istihdamını sağladıklarını bildiren Kotil, protokolünü imzaladıklarını, acemi binayla beraberce Antalya'da 400 mühendisin istihdam edileceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da şehrin sağlık, turizm, ekincilik merkezi bulunduğunu fakat bundan ahir hedeflerinde burayı yazılım merkezi biçimine getirmenin toprak aldığını tabir etti.

Konuşmaların arkası sıra Bakan Varank, Kotil ve Rektör Özkan, protokolü imzaladı. Varank, teknokentteki gurk etabında bulunan projeleri inceledi, mühendislerden ilim aldı.

Bakan Varank, elan sonraları Japon firmasının biber, hıyar, domates, patlıcan ve kavun kabil mamüllerin ıslahına müteveccih icra ettiği emekleri inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler