USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin teknoloji alanındaki dev projeleri birer birer yaşama geçiyor

Türkiye'nin sonuç senelerde ilkin defans endüstri edinmek neredeyse teknoloji alanındaki atılımları; fariza aldıkları nice alanda savaşların kaderini değiştirirken SİHA'lar, evvel tayyare gemisi TCG Anadolu ve TOGG kadar örneklerle meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki dev projeleri birer birer yaşama geçiyor
08-03-2022 12:49
İstanbul

Türkiye, sonuç çağda sağlıktan feza çalışmalarına, insansız iklim araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli ve sürücüsüz yerel arabaya denli nice bölgede ehemmiyetli adımlar attı.

Son senelerde efdal teknoloji müstelzim projeleri birer birer yaşama nâkil Türkiye, nice projeyi de DOĞRU gelecekte vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, sonuç çağda en aşırı defans sanayindeki atılımları ile adından uydurma ettiriyor.

Türkiye'de imal edilen insansız iklim araçları bölgede ve dünyada oluşan askeri dengeleri değiştiriyor. Terör örgütü PKK ile uğraş ilkin kazanmak kıl payı Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu ve Libya'da makbul İHA ve SİHA'lar, sahadaki dengeleri bu teknolojileri kullanan güçler lehine çevirirken kıtal tarihinde de toy birlikte sahife açmış oldu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türk İHA-SİHA'larının başarısını "Dünya savaşma tarihinde çevrilme yapacağını öngördüğümüz Bayraktar TB2 SİHA'lar, filolar biçiminde uçarak savaşma doktrinlerini değiştiriyor. Dünyada SİHA'lar ile kazanılan evvel kıtal Türk orduları çeşidinden kazanıldı. Şimdi elan ati gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, tayyare gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız kıtal uçakları savaşma dalında çevrilme oluşturacak." laflarıyla açıklamıştı.

Türk İHA-SİHA'ları evren medyası çeşidinden da şişman özen gördü. İngiliz The Guardian İHA-SİHA'ların bölgedeki askeri dengeye çabucak değiştirdiğini yazarken Financial Times, Türkiye’nin yükselen birlikte drone gücü yerine SİHA dair ABD, İsrail ve Çin’e rakip bulunduğunu gündeme getirdi.

Milli Muharip Savaş Uçağı hangardan kaymak düşüncesince devir sayıyor

Türkiye'de defans sanayisinde ehemmiyetli gelişmelerden birisi de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) çeşidinden Milli Muharip Savaş Uçağı dair yaşanıyor. Türkiye'nin iklim gücüne şişman birlikte ulama meydana getirecek uçağın 2023'te hangardan inmesi, 2025-2026'da evvel uçuşunun yapılması ve 2028 yılından sonrada envantere alınması bekleniyor.

2014 yılından beri TSK'ya görev verici ATAK helikopterleri ise bire birlikte sürede Pakistan ve Filipinler ordusunda canlı yerine kullanılmaktadır ve apayrı ülkelerden de istem görüyor.

Türkiye hemen iklim da değil denizde de geliştirdiği teknolojilerle dünyanın dikkatini çekmeye bitmeme ediyor. Türkiye'nin en şişman askeri gemisi TCG Anadolu evvel uygulayım seyrine çıkmaya hazırlanıyor. Çeşitli kara, hava, bahir araçlarıyla tempo testleri yapılacak TCG Anadolu'nun bu senenin böylelikle teslimatı hedefleniyor.

Türkiye'nin insanlı ve insansız sonuç teknoloji kişmiri araçları ve cephane ürünleri de defans fuarlarında özen odağı oluyor.

TOGG Avrupa'nın anadan doğma elektrikli evvel SUV'u olacak

Türkiye, Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile zat arabası çoğaltma dair şişman birlikte açıklık kıvrım etti. Elektrikli, irtibatlı ve toy evlat TOGG, Gemlik'te 1,2 milyon metrekare bölgeye müesses fabrikada üretilecek. 2022'nin sonuç çeyreğinde banttan indiğinde Avrupa'nın anadan doğma elektrikli evvel SUV'u unvanını borç TOGG bire birlikte sürede 3'üncü seviyeye amade özerk (sürücüsüz) birlikte taşıt olacak.

Türkiye, elektrikli otomobillerin en ciddi parçalarından birisi bulunan pil üretimi dair da aşırı ehemmiyetli birlikte hamle attı. TOGG ve Farasis ortaklığındaki Siro, plan bazlı mutluluk desteğinden de bilistifade kurulacak fabrikada pil hücresi ve parça üretimi yapacak. 30 bilyon lira 15 gigavat sayaç kapasiteli pil hücresi ve 19,8 gigavat sayaç kapasiteli pil modülü yatırımı, Türkiye’nin elektrikli vesait ve mobilite ekosisteminin teknolojik dönüşümüne ulama sağlayacak.

Kovid-19 ile mücadeleye yerel teneffüs aleti ve TURKOVAC desteği

Türkiye, Kovid-19 salgının başlamasının peşi sıra hastalığın faktör bulunduğu kötü etkileri ortadan bozmak düşüncesince teknolojiler geliştirmeye bitmeme etti. Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde, Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle geliştirilen Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı, Kovid-19 salgının evvel aylarında aşırı kalın yaşanmış bulunan teneffüs aleti problemine hal oldu. Cihaz, başkaca hemen Türkiye'deki değil dünyanın değişik bölgelerine ihraç edilerek Kovid-19 hastalarına onma oldu.

Kovid-19 ile mücadeleye en ehemmiyetli katkılarından birisi de yerel telkih TURKOVAC ile verildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve kadrosu çeşidinden geliştirilen yerel aşı, dünyadan aşıya erişemeyen nice ülkeye de gönderiliyor.

Türk hile endüstrisi 50'nin üstünde envestisman aldı

Türkiye'de teknoloji dalında sonuç çağda yıldızı projektör sektörler ortada hile endüstrisi de arazi alıyor. Peak Games'in 1,8 bilyon dolara satılması ile dört başı mamur dünyada adından uydurma ettiren Türk hile endüstrisi elan ahir süreçte de envestisman almaya bitmeme etti. Türkiye'de 2020'de en aşırı envestisman düzlük bölüm hile endüstrisi olurken 2021 senesinde da Türk hile sektöründe yekûn 50'nin üstünde envestisman gerçekleşti. 2021'in en şişman yatırımlarından birisi de 155 milyon dolar ile Dream Games'in almış bulunduğu envestisman oldu.

Google Play'de 158 bin 96 hile yayıncısı ortada 2 bin 636'dan birlikte tomar Türk tabi bulunurken, Google Play'de 424 bin 964 hile ortada Türk yayıncıların sunmuş bulunduğu 8 bin 890'dan birlikte tomar hile bulunuyor. Türk yayıncılar ürettiği oyunlar hassaten ABD Birleşik Devletleri'nde (ABD) en aşırı indirilen oyunlar ortada arazi alıyor.

5G projeleri Türkiye'nin enformatik ihracatını 3'e katlayacak

Dünyada hızla gelişen teknolojinin geleceğini şekillendirecek en ehemmiyetli çalışmalardan birisi yerine 5G ön plana çıkıyor. Sürücüsüz otomobil, insansız fabrikalar ve açıktan cerrahi müdahale olanağı derece dayanıklı aşırı sektörde şişman transformasyon yaşatması muhtemel teknolojiye ön anahtar bulunan 5G ile ilişik Türkiye'de de icraat çaba kesmeden bitmeme ediyor.

AA muhabirine mütekellim telekom teknolojileri mahsul ve görev sağlayan firması GTENT'in dalavere müesses üyesi İlhan Bağören, 5G'nin Türkiye'de de dünyada bulunduğu derece sektörel manada şişman etkisinde bırakır yapacağının altını çizerek, "Şu anda Türkiye'nin enformatik ihracatının senede 2-3 bilyon dolar bulunduğunu düşünürseniz kılıç bunu (5G ihracatı ile) 3'e katlamayı hedefliyoruz." dedi.

Turcorn'ların rakamları artıyor

Türk teknoloji şirketleri sonuç çağda elde ettikleri başarılarla birer birer Unicorn-Turcorn (1 bilyon dolar değerlemeye vasıl şirket) olmaya bitmeme ediyor. Oyun şirketlerinden Peak Games almış bulunduğu şişman yatırımla Turcorn olurken, Getir, Trendyol decacorn (10 milyarı dolarlık değerlemeyi aşan şirket) seviyesine ulaştı. Dream Games, Hepsiburada ve sonuç yerine Insider Türkiye'nin Turcorn yerine projektör yıldızları durumuna geldi.

Türkiye'de sonuç çağda feza emekleri dalında da ehemmiyetli adımlar atıldı. 2018 senesinde Resmi Gazete'de arazi düzlük Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türkiye Uzay Ajansı, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın lansman toplantısı ile 10 hedefini de açıkladı. Programın hedefleri ortada Cumhuriyet'in 100. senesinde Ay'a evvel temasın sağlanması arazi alırken, birlikte feza limanı işletmesi ihdas etmek ve uzaya birlikte Türk vatandaşını havale etmek derece hedefler de bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler