USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye'nin 'spor temalı geçmiş ulus bahçesi' Trabzon'un en neşeli noktası old

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde inşası tamamlanan ve Eylül 2021'de hizmete oluşturulan ulus bahçesi, spor ağırlıklı alanları, tatil ve canlılık parkurlarıyla şehrin en neşeli hayat sektörü durumuna geldi.

Türkiye'nin 'spor temalı geçmiş ulus bahçesi' Trabzon'un en neşeli noktası old
13-12-2021 19:59
Trabzon

Kentte 1951 senesinde oluşturulan Avni Aker Stadı, 2017'de Trabzonspor'un Konyaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçının arkası sıra kapılarını kapattı ve ayrımsız sene içinde yıkımına başlandı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin açılması ve Avni Aker Stadı'nın faaliyetinin sona ermesiyle kent merkezinde küsurat bu bölgeye budun bahçesi yapılması düşüncesince başlatılan çalışmaların ilkin evreyi bu sene içinde sona erdi.

Yaklaşık 60 dönümlük bölgeye erbap budun bahçesinde 1012 peyrev kapasiteli tribün, 29 bin 719 metrekare çim alan, idman alanı, çiftteker ve koşun yolu, demonstrasyon havuzu, restoran, budun kıraathanesi, bebek dubara alanları düz yazı edildi.

Hizmete ilkgüz ayında oluşturulan budun bahçesine sabahın er saatlerinde mevrut insanlar, ilerleyiş ve çiftteker önünde spor yaparak demonstrasyon havuzu indinde ve budun kıraathanesinde istirahat fırsatı buluyor.

Aileleriyle budun bahçesine mevrut evlatların ilkin tercihi ise natürel çimi mevcut sahada ayak topu oynamak, kaykay ve patinaj pistinde matrak dakikalar eylemek oluyor. Ayrıca budun bahçesine antre yollarında mevcut merdivenler hesabına meydana getirilen üç buutlu tabiat ve dekor resimleri de ziyaretçilerin takdirini çekiyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AA muhabirine, budun bahçesinin şehre yakışan ve sporla tanıdık niteliğine makul yapıldığını söyledi.

Kentteki budun bahçesinin Türkiye'nin spor temalı ortak tane budun bahçesi bulunduğunu aktaran Zorluoğlu, "Millet bahçesinin yer aldığı bölgede Trabzonspor'umuzun senelerce iri başarılara ve şampiyonluklara ulaştığını biliyoruz. Avni Aker Stadı'nın yer aldığı bölgeye meydana getirilen budun bahçesinde, Trabzonspor'un tanınmış tarihini yaşatacak binalar oluşturduk." dedi.

"Halkımız bu bostan ile aşırı dobra eyyam yaşıyor"

Zorluoğlu, halkın iri beğenisini toplayan budun bahçesinin bulunmuş yer aldığı alanın zamanı manada kişilerin hafızasında iri noktayı olduğuna ayraç ederek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Avni Aker Stadı ve tarafındaki Yavuz Selim Stadı'nın da toprak almış yer aldığı piyasası hatırlamak, kişilerin spor yapabilmelerinin önünü açabilmek namına ortak ayak topu sahası ve çevresinde ilerleyiş parkuru yapıldı. Bir müddet ilkin baştan sona baş başa halkımızın hizmetine sunduğumuz budun bahçesi, insanlarımızın iri beğenisini topladı. Sabahın er saatlerinden itibaren gencinden yaşlısına buraya mevrut halkımız ilerleyiş yaparak spor aletleriyle egzersizlerini gerçekleştirebiliyor başkaca bostan içindeki kaykay pisti ve bireşimli patinaj piyasası da çocuklarımızla gençlerimizin takdirini görüyor. Bahçe girişinde toprak düzlük boğunuk dü çatı içinde de öğrencilerimiz ferah ferah derslerini çalışabiliyorlar. İnsanlarımız bu anlamda bize müspet art devir yapıyor. Bizler de budun bahçesinin bu güzelliğini sürdürebilmesi düşüncesince çalışmalarımızı boyuna sürdürüyoruz. Gerek temizliği lazım güvenliği gerekse yönetimsel anlamda elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya himmet ediyoruz."

Açılışının elden arkası sıra budun bahçesinde Trabzon Gençlik Festivali düzenlediklerini anımsatan Zorluoğlu, "Konserler ve muhtelif etkinliklerle 3 güneş devam eden bu organizasyona yurttaşlarımız iri uyanıklık gösterdi. Yöresel oyunlar ve horon gösterilerinin de toprak almış yer aldığı festivalde Karadeniz müziğinin yüzü sıcak sanatçıları da oyunluk aldı. Buranın organizasyonların düzenlenebileceği, bu cins etkinliklerin yapılabileceği ortak biçim biçimine gelmesini de istiyoruz. Burası şehrimizin adeta kalbi diyebileceğimiz noktalardan biri. Tarihi geçmişi ve günümüzdeki hareketliliği de delik önüne aldığımızda Trabzon, budun bahçesi ile gösterim projelerinden birisine hâlâ kavuşmuş oldu." sanarak konuştu.

"Buranın açılması bizim düşüncesince aşırı elleme ve yararlı oldu"

Egzersiz gerçekleştirmek düşüncesince budun bahçesine mevrut 78 yaşındaki Fadime Bahadır, "Burası açıldığından buyana geliyorum. Dolaşıyoruz, yürüyoruz ve iklim alıyoruz. Bizim düşüncesince bura aşırı şen ve elleme oldu, akıntı edebiliyoruz. Allah razı olsun yapanlardan." ifadesini kullandı.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi talebesi Umut Komar ise hâlâ ilkin burada spor yapabilecekleri ve devir geçirebilecekleri ortak düzlük olmadığına ayraç ederek, "Millet bahçesinin okulumuzun karşısında açılmasına sevindik. Öğle saatlerinde kemirmek yiyebileceğimiz ve devir geçirebileceğimiz ortak düzlük hâlâ ilkin yoktu. Buranın açılması bizim düşüncesince aşırı elleme ve yararlı oldu. Okul haricinde da arada sırada gelip oturup lakırtı edebiliyor, spor yapabiliyoruz. Kaykay ve patinaj pistinden de yararlanıyoruz. Profesyonel şekilde spor işleyen arkadaşlarımız da idman ve koşun yapabiliyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler