USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Titova "Ebeveynler, çocuklarını ayrışık metodlar kullanarak sayısal ortamda kesinlikle güvende olacaklarını öğrenmelerine asistan olanaklı ve sayısal dünyalarını şimdi emniyetli bir duruma getirebilir" dedi

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor
15-12-2021 13:03
İstanbul

Kaspersky araştırmasına göre, Türkiye'de ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn kontrolü uygulaması kullanırken, yüzdelik 44'ü de çocukların internet geçmişini derneşik kendisine kontrol ediyor.

Kaspersky açıklamasına göre, bir çok ebeveyn, evlatlarının sayısal davranışları dair telaşlı ve bunu seyredip kumanda etmek istiyor. Çocuklarına teknolojik maşa verirken ebeveynler evlatlarının devir içi ortamda güvende olmasını getirmek istiyor. Bu sebeple ebeveynlerin çoğu, güvenliklerini getirmek düşüncesince evlatların devir içi etkinliklerini izlemeye çalışıyor.

Türkiye'de ebeveynlerin bir çok evlatların izledikleri videoları, görüşme ettikleri siteleri ve oynadıkları oyunları kontrol etmeye çalışıyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzdelik 47'si evlatların gündüz süresince internette ve cihazlarında geçirdikleri tarihi alıkoymak istiyor.

Türkiye'de iştirakçilerin yüzdelik 44'ü evlatların devir içi etkinliklerini gelmek düşüncesince mıhlı sayısal akımları kullanırken, ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn denetimi uygulamalarını ediniyor. Ebeveynlerin yüzdelik 44'ü ise tarama geçmişini kontrol ediyor. Ankete katılanların kısaca dörtte birisi çocuklarına güveniyor ve onları tek biçimde kontrol etmiyor.

Anket sonuçlarına göre, sayısal ortamda evlatların davranışlarını düzenlemede en şişman vebal anne babalara ve aileye ait. Bununla baş başa kısaca dörtte biri, öğretmenlerin ve okulların bunu yapması gerektiğine inanıyor ve yüzdelik 27'si evlatların ferdî sorumluluklarının olması icap ettiğini düşünüyor. Bu duruşu sübvanse etmek düşüncesince ebeveynlerin yüzdelik 94'ü çocuklarıyla devir içi tutum ve sayısal terbiye kurallarını konuştu. Katılımcıların çabucak yüzdelik 6'sı bu mevzuyu çocuklarıyla baş başa gündeme getirmedi.

"Cihazlara ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek güzel ortak fikir"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, bu sürede evlatların er çocukluk döneminden itibaren zeki telefon ve başka araçları kullandığı düşüncesince sayısal piyasası yürüyüşe büyümek kabil saf ve bilinen ortak bilinçlilik kendisine algıladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı sürede sayısal alanın yabancılarla haberleşme kurmamak yahut adsız sansız bölgelere gitmemek gibi, birçoğunun çocukluktan öğrenilen özlük mahzursuz tutum kuralları da var. Ebeveynler, çocuklarını aksi içerikten koruyarak ve muhtelif anahtar ve metodlar kullanarak sayısal ortamda elbette güvende olacaklarını öğrenmelerine asistan olanaklı ve sayısal dünyalarını henüz mahzursuz bir duruma getirebilir. mesela yetişkinler, karı süresince belli sayısal akımları heveslendirme edebilir yahut maksut ve istenmeyen mazruf kategorilerini filtrelemenin yanı esna çocuğun devir içi etkinliğini kontrol etmeye asistan olabilecek ebeveyn denetimi uygulamalarını kullanabilir."

Terapistler, güvenin kontrolden henüz güzel bulunduğunu vurgulayarak, mevzunun komünikasyon araçları tüketimi olduğunda, ebeveynlerin özlük çocuklarına değil, internetteki içeriklere güvenmediğini, bundan dolayı regülatör kontrolün güzel ortak düşün bulunduğunu aktardı.

Kaspersky, anne babalara çocuklarını devir içi ortamda güvende olmalarını getirmek düşüncesince şu önerilerde bulunuyor:

"Çocuklar, cihazlarını kullanırken siber hıfzıssıhha ve devir içi düzenlilik üzerine bilim eksikliği yaşayabilirler. Ebeveynler, muhtemel senaryoları çocuklarıyla tartışarak ve ortak kip oluşturarak asistan olabilir. Çocuğunun cihazlarına ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek güzel ortak fikirdir. Bununla baş başa bunu çocuğunuzla konuşmanız ve eylemlerinizin arkasındaki sebepleri açıklamanız önemlidir.

Çocuğunuz, çalışkan ortak içtimai ağ kullanıcısıysa ve ortak tomar ortak araba mazruf paylaşıyorsa baş döndürücü paylaşım ve data gizliliği sorununu onunla konuşmalısınız. Ayrıca, içtimai ağlarda birbirinizi ekleyebilir ve kip olmaya çalışabilirsiniz. Fotoğraflardaki coğrafi etiketleri baştan sona kontrol edin. Fotoğraflarda yahut açıklamalarda duyurulmayan bilgilerin görünmediğinden mahzursuz olun. Yorumları izlem edin. Bizzat kip olmak, evladınıza gizliliğini korurken devir içi ortamda elbette mahzursuz ortak biçimde bilim paylaşacağını da gösterecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler