USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye, uzaydaki gücünü Washington’a taşıyor

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek bulunan dünyanın en iri peyk fuarı Sattellite 2022'e bu sene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat ve Profen firmaları ile beraberce katılarak sürüm yapacak.

Türkiye, uzaydaki gücünü Washington’a taşıyor
19-03-2022 09:50

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek bulunan dünyanın en iri peyk fuarı Sattellite 2022'e bu sene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat ve Profen firmaları ile baş başa katılarak sürüm yapacak. Geçtiğimiz sene hizmete giren Türksat 5A ve bu sene hizmete girecek bulunan Türksat 5B ilkin kazanmak kıl payı 5'nci çocuk uydularının gücü ile fuara katılacak Türksat, özlük üretimi bulunan PeycON lamise ailesiyle fuarda destan gösterecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Yeni Nesil Elektrikli Haberleşme Uydusu, TÜRKSAT 6A ve GÖKTÜRK Yenileme peyk projeleriyle ABD'de görücüye çıkaracak. PROFEN, Nspector serisi çeşitlilik analizörleri, PTA serisi mobil lamise ile XY kurallı lamise sistemlerinin yanı esna peyk toprak istasyonları, data merkezleri, çevir sesi el işi ve bozma derece merkezlerin monitör, arama ve yönetimine imkân tanıdığı bulunan “Visionic” derece Ar-Ge ürünleri ile fuarda toprak alacak.

Fuar 22 - 24 Mart tarihleri arasında

Dünyanın en iri peyk üreticileri ve peyk operatörlerini müşterek araya getiren Satellite 2022 Fuarı 22-24 Mart tarihleri ortada ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek. Otuz yılı fazla süredir peyk teknolojileri sanayisinden yukarı düzem yöneticiler, mühendisler, hükümet yetkilileri ve ticari müşterileri müşterek araya getirerek piyasanın problemlerine eş analizör aranan etkinlikte bu sene dijitalleşme ve yenilikçilik çağlarında endüstrinin geleceği ve acemi iş fırsatları tartışılacak. Sektörün en ehemmiyetli oyuncularının toprak alacağı fuarda Türkiye; peyk ve peyk sistemleri dalında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TÜRKSAT, ve PROFEN ile çıkartma yaparken geliştirdikleri çözümlerle trilyon dolar büyüklüğe eş sektörden henüz iri hisse edinmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin peyk ihracatçısı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yeteneklerini sergileyecek

Yer Gözlem ve Keşif Uyduları, Haberleşme Uyduları projeleri ile eş bulunduğu Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde uyduların ve ulusal sistemlerin imtihan faaliyetlerini meydana getiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ulusal uzay sistemlerinin domestik adına geliştirilmesi ile dizayn verilerinin indinde imtihan verilerinin de ülkede kalmasını sağlıyor. Türkiye'nin ulusal uzay programına ulama sunan ve geçtiğimiz sene evvel peyk ihracatını meydana getiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin, 2024 senesinde doğrulama edilecek bu uydusu Ka Band'da HTS adına isimlendirilen faziletli data depar belgesi kapasitesine eş olacak ve yalnızca elektrikli tepi sistemi ile donatılacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın GÖKTÜRK Yenileme Uydusu Geliştirme Projesi ile Türkiye'nin faziletli çözünürlüğünde bulunan görüntüleme ihtiyacının karşılanmasında anne müteahhit bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye'nin Yerli Milli İlk Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A'dan edinmiş bulunduğu yetenekleri de fuarda arsıulusal iştirakçilerin zevkine sunacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii iştiraki bulunan GSATCOM ile 2019 senesinde geliştirmeye başladığı faziletli depar belgesi gücüne sahip, yalnızca elektrikli acemi çocuk danışma peyk ailesine müteveccih görüşmeler de gerçekleştirecek.

Kotil: “Tam özgür uzay ekosistemi düşüncesince çalışıyoruz”

Satellite Show 2022 fuarı kendince görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil icra ettiği açıklamada “Havacılıkta bulunduğu derece uzay sistemleri planlarında de ülkemizin kılavuz firması adına faaliyetlerimize bitmeme ediyoruz. Satellite Show 2022, evren genelinde bu sektördeki gelişimleri yakından strateji eylemek ve ülkemizin bu alandaki geldiği sonuç hali evren kamuoyuna aktarma eylemek düşüncesince ehemmiyetli müşterek fırsat. Uzay dalında ülkemizin gereksinimlerini ulusal ve domestik imkanlarla karşılamanın ötesine geçerek, bu bölgede evvel ihracatı 2021 yılı içinde gerçekleştirdik. Ülkemiz bundan sonra havacılık ve uzay dalında dünyanın stratejik ülkelerinden birisi ve henüz acemi başladık diyebiliriz. Uzay dalında gerçekleştireceğimiz henüz baş döndürücü projelerimiz var. Tam özgür havacılık ve uzay ekosistemi düşüncesince çalışmalarımıza çaba kesmeden bitmeme edeceğiz. Satellite Show 2022, evren genelinde bu sektördeki gelişimleri yakından strateji eylemek ve ülkemizin bu alandaki geldiği sonuç hali evren kamuoyuna aktarma eylemek düşüncesince ehemmiyetli müşterek fırsat” dedi.

Türksat 5B Dünya'ya Açılıyor

Türksat, fuara neşeli vesait düşüncesince denizde ve karada peyk kanalıyla ekonomik, akıcı fariza imkanı verici ve Türksat çeşidinden üretimi meydana getirilen SOTM (Satcom On The Move) antenleri bulunan HidrON, TerrON ve AerON'un nısıf esna sırtta mobil Manpack çözümü MicrON ile yerini alacak. Türksat, başkaca güzeşte sene hizmete giren beşinci çocuk danışma uydusu Türksat 5A ve gene bu sene yazları hizmete girecek bulunan Türkiye'nin en çelimli uydusu Türksat 5B ile domestik ürünlerine müteveccih görüşmeler de gerçekleştirecek. Program kapsamında Türksat, bilhassa domestik ve ulusal adına ürünleriyle maksat pazarlardaki etkinliğini artırmayı, acemi pazarlara açılarak, çalışkanlık sahalarında eş bulunduğu birikimini abuhava haricinde gerçekleştireceği acemi projelerle sınırları aşmayı planlıyor.

Ertok: “Türksat, en çelimli ve emin sağlayıcı”

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat'ın da peyk alanı düşüncesince en kalaba ve en faziletli gelirli bölgede toprak aldığına ayraç ederek, Türksat'ın MENA ve Ortadoğu bölgesinde satcom çözümleri düşüncesince en çelimli ve en emin verici olduğuna özen çekti. Ertok, “Yeni çocuk GEO uyduları gelişen kapasiteleri ve yükselen tasarruf ömürleri ile potansiyelleri artıyor. Su kapsamda Türkiye'nin acemi çocuk danışma uydusu Türksat 5B'yi de DOĞRU sürede hizmete alacağız. 5B ile hem maruz hizmetler aynı sürede uçtan kuyruk sokumu kemiği iş modelleri artacak. Satellite 2022, bu kapsamda kalan kapasitemizi ve gücümüzü piyasanın önde gelenlerine ve kamuoyuna aktarmamız açısından iri ciddiyete sahip” dedi.

PROFEN, Yeni Nesil Anten Çözümleri, Visionic ve Nspector ile ABD'de

Uydu Haberleşme, Telekomünikasyon & Veri Merkezi, Savunma teknolojilerinde dalında reis firmalardan PROFEN, millî ve arsıulusal ihtiyaçlara yanıt verebilecek, ulusal imkanlarla geliştirilen çakılı ve mobil X/Y ve Az/El Anten Sistemleri, Sabit ve Mobil Telemetri Yer İstasyonu çözümlerini sergileyecek. Uydu toprak istasyonları ve data merkezlerinin gözlem, arama ve yönetiminde makbul “Visionic” ürünün en acemi sürümüne de fuarda toprak verecek bulunan PROFEN, PTA serisi Taşınabilir Antenler ve Gerçek Zamanlı Spektrum Analizörü “Nspector” ürünlerini de iştirakçilerin zevkine sunacak.

Havuzlu: “Dünyayla rakiplik edebilir durumdayız”

Satellİte 2022 kendince izahat işleyen PROFEN CEO'su önder Havuzlu, “Türkiye'nin peyk sistemleri ve toprak istasyonları dalında ulusal üreticisi konumunda bulunan PROFEN olarak, ulusal imkanlarla geliştirdiğimiz lamise sistemlerimizi, evren çapında bölüm öncülerinin müşterek araya geleceği Satellite 2022'de sergileyeceğiz. Tasarımından üretimine ve Ar-Ge süreçlerine derece ağız ağıza domestik mühendislikle geliştirdiğimiz mahsul ve hizmetlerimizle evren ile rakiplik edebilir müşterek konumdayız. Ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki yetkinlikleri herhangi müşterek güzeşte güneş artıyor ve Türkiye bu aşamada toptan müşterek oyuncuya dönüşüyor. Satellite 2022'de ülkemizin bu bölgede kılavuz şirketleriyle baş başa Türkiye'yi asimilasyon etmekten sevinme duyuyoruz” ifadelerine toprak verdi.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler