USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Türk Telekom’dan gençlere siber güvenlik ödülleri

Türkiye Açık Kaynak Platformu çatısı altında Türk Telekom ile beraberce birleştirme edilen genç yeteneklerin siber güvenlik alanındaki yenilikçi fikirleriyle yarıştığı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ tamamlandı. “Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri ve Çözümleri” t

Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Türk Telekom’dan gençlere siber güvenlik ödülleri
03-01-2022 15:34

Türk Telekom, Bilişim Vadisi iş donanmasında Türkiye Açık Kaynak Platformu koordinasyonunda “Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri ve Çözümleri” temasıyla ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’nu yaşama geçirdi. Üniversite öğrencilerinin ve acemi izinli gençlerin iş geliştirme, dizayn ve plan kabiliyetlerini kullanarak fikirlerini yegâne hiç veya takımlar hâlinde yarıştırdığı ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ 13-17 Aralık tarihleri ortada devir içi adına düzenlendi.

3 Ocak Pazartesi haset gerçekleşen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu katıldı.

İLK ÜÇE 100 BİN TL DEĞERİNDE ÖDÜL

Fikir maratonuna dahil bulunan 11 ekibin fikirleri hakem heyeti çeşidinden değerlendirildi. ‘Bioauth: Browser Fingerprinting ve Makine öğrenmesiyle Davranışsal Biyometrik Kimlik Doğrulama’ fikriyle birlikte numara bulunan Unicorn ekibi 50 bin TL, ‘DrawPass: Kullanıcıya Özgü Yazma ve Resmetme ile Biyometrik Kimlik Doğrulama’ ile ikinci bulunan Eternal ekibi 30 bin TL ve ‘Blocco360: Yeni Nesil Blokzinciri ile Kimlik Doğrulama’ ile üçüncü bulunan Blocco360 ekibi ise 20 bin TL mesabesinde ödülün sahibi oldu.

“SİBER RİSKLERE KARŞI YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Törende görüşme eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün birlikte araya gelmemize vesile bulunan siber güvenlik temalı yarışmalar, beşeri sermayemiz ve insanoğlu kaynağımızın gelişimi açısından baş döndürücü giranbaha yarışmalar. Her birimizin ve tercih ettiğimiz dört başı mamur nesnelerin, gün günden elan irtibatlı duruma geldiği ve dolayısı ile siber güvenlik risklerinin bolca arttığı birlikte dönemdeyiz. Kamu altyapılarının, hususi bu piyasanın ve ferdî yaşamın siber risklere gönül rahatlığı korunması düşüncesince yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi baş döndürücü önemli. Bu yarışmalar hal çıkmak talip genç nesillerin fikirlerine punt veriyor. Bu sebeple baş döndürücü önemsiyoruz. Yarışmaya dahil bulunan gençlerimiz, sonuç adım yenilikçi analizör üretmişler, çıkarlarını kalben kutlama ediyorum” dedi.

Türkiye Açık Kaynak Platformu Yöneticisi Sertaç Yerlikaya konkur ile ait adına şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye Açık Kaynak Platformu olarak, vatanımızda açıkça pınar kodlu yazılımların gelişme göstermesi ve yazılımcı sayımızın çoğalması düşüncesince rakiplik önceleri teşrikimesai çerçevesinde ayrımlı planlar yürütüyoruz. Bu bağlamda, müessis ortaklarımız ve paydaşlarımız ile yarışmalar, seminer programları ve yazılım ihya projeleri yaşama geçiriyoruz. Kurucu üyelerimiz ortada toprak meydan Türk Telekom ile düzenlediğimiz ‘Siber Güvenlik Fikir Maratonu’ yarışmasına yekûn 53 ferdî ve kol başvurusu alındı. Yapılan ön yorum sonucunda 11 takımın plan düşüncesi seçildi, hakem heyeti ve mentör heyetinden oluşan yekûn 10 yabanlık ekibin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren takımlar belirlendi. Platform adına vatanımızda domestik ve ulusal çözümlerin geliştirilmesini önemsiyoruz. Siber güvenlik dalında meydana getirilen bu konkur ile Platform içerisinde Siber Güvenlik dalında geliştirilecek yazılım projelerini desteklediğimizi tabir kılmak isteriz.”

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural ise, “Türk Telekom adına siber güvenliğin, millî güvenliğin ehemmiyetli birlikte unsuru bulunduğunun bilinciyle Türkiye’nin en şişman siber güvenlik merkezinde domestik ve millî siber güvenlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede yetişkin insanoğlu kaynağına ulama sağlamaya da bitmeme ediyoruz. Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun canlı üyesi adına ekosistemin gelişme göstermesi düşüncesince kalifiye yazılımcı sayısını artıracak planların yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Siber Güvenlik Maratonu’nu bu sene “Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri ve Çözümleri” temasıyla yaptık. Türk Telekom Siber Güvenlik Fikir Maratonu kapsamında seçilen 11 takım, fikirlerini bu piyasanın önde mevrut isimlerine sundular. Türkiye’nin siber güvenlik ve data gizliliğiyle ait teknolojilerini iyileştirmesi, kalifiye insanoğlu deposu eksikliğini gidermesi ve altyapısını mütebeddil teknolojiye ahenkli ve aktüel tutması gerekiyor. Türk Telekom adına bu bölgelerde ülkemize ulama sağlamayı sürdüreceğiz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler