USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Turkcell, 'Dijital Türkiye' düşüncesince fiber seferberliği başlattı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 'Afyonkarahisar'la bire bir anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza mücahede verdik.' dedi.

Turkcell, 'Dijital Türkiye' düşüncesince fiber seferberliği başlattı
25-11-2021 12:59
Afyonkarahisar

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin ciharıyek yanına fiber interneti aksettirmek düşüncesince "fiber atılım" hamlesi başlattıklarını belirterek, "Afyonkarahisar'la ayrımsız anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza himmet verdik." dedi.

Erkan, Afyonkarahisar'da düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Turkcell'in esas fiber genel ağ hizmetini ülkenin ciharıyek yanına aksettirmek düşüncesince yatırımlarını topu topu hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

Son şekilde Afyonkarahisar, Uşak, Ordu ve Sivas illerini de esas fiberle buluşturmak düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına başladıklarını aktaran Erkan, Turkcell'in bu illere gerçekleştireceği 270 milyon müfret yatırımla 110 bin haneye elan erke hızında genel ağ erişimi sağlayacağını anlattı. Erkan, "Yapılan toy yatırımla Turkcell'in Türkiye genelindeki bütün fiber altyapısının uzunluğu 53 bin kilometreyi aşacak." niteleyerek konuştu.

Erkan, Turkcell'in fiber omurgasının, Türkiye'nin 81 ilinde bulunduğunu, fakat amaçlarının, fiber seferberliği başlatarak ülkenin ciharıyek yanına, evlere denli esas fiber interneti aksettirmek bulunduğunun altını çizdi.

Bunun düşüncesince de Afyonkarahisar'da önce kazmayı vurarak fiber atak hamlesi başlattıklarını dile getiren Erkan, "Afyonkarahisar'la ayrımsız anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza himmet verdik. Çok geçenlerde bu illerdeki ferdî ve kurumsal müşterilerimiz, Turkcell'in eve denli revan ve 10 Gbps'ye denli hızları destekleyen esas fiber internetini kullanmaya başlayacaklar. Ülkemiz düşüncesince hayır kademli olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Turkcell'in taşınabilir yazışma dalında bulunduğu denli çakılı tarafta da en toy teknolojileri müşterileriyle buluşturmak düşüncesince çalışmalarını sürdürdüğünü özetleyen Erkan, şöyleki bitmeme etti:

"2007'de Türkiye'de önce kere ev insanları özlük fiber omurgamız üstünden 100 Mbps'ye vasıl hızlarda fiber genel ağ hizmetiyle tanıştırmıştık. 2011'de ise bu hızı 1000 Mpbs'ye çıkardık. O devirde fiber altyapıyla rekabeti canlandırıp herkesi envestisman yapmaya, ülkemizin altyapısını geliştirmeye çağırma etmiştik. Ülkemize yaptığımız fiber enfrastrüktür yatırımı 7,6 bilyon liraya ulaştı. 2022'de de yatırımlarımızı himmet kesmeden sürdüreceğiz ve bu bölgede 1,5 bilyon müfret ek yatırıma imza atacağız."

Turkcell şekilde evlere esas fiber hizmeti taşımanın yanında geliştirdikleri verim ve çözümlerle fiber interneti eklenmiş değere dönüştürdüklerine dikkati çekici Erkan, çağ TV+ servislerini kullanan fiber sürdürümcü sayısının 1 milyonu aştığını, fiber genel ağ hizmeti sundukları 100 hanenin 63'ünde TV+ kullanıldığını kaydetti.

Wi-Fi 6 denli toy döl teknolojileri de Türkiye'de önce kere müşterilere sunarak, habbe rastgele durumunda ayrımsız süratte webin deneyimlenmesine olanak tanıdıklarına ayraç fail Erkan, "Gerçek fiberin yurdumuzdaki 25 milyon haneye ulaşabilmesi düşüncesince yatırımlarımızı himmet kesmeden sürdüreceğiz. Çünkü ülkemizin dijitalleşmesinin esas fiber internetle sağlanan faziletli himmet ve kapasiteyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu nedenden dolayı fiber seferberliğimiz toy illerle bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Erkan, iklim insanının adalet etmiş bulunduğu genel ağ hızlarını sunmanın ve ülkenin dijitalleşmesinin yolunun fiber internetten geçtiğini belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hızlı ve birinci sınıf internete bulunan ihtiyacı, müstevli çağında birlikte kere elan gördük. İşlerimizi, eğitimlerimizi, alışverişlerimizi ve sevdiklerimizle bulunan iletişimlerimizi bundan böyle genel ağ üstünden elan koyu şekilde sayısal şekilde sürdürüyoruz. Bu dönüşüme fut uydurarak toy evren düzeninde rekabette önde olabilmek düşüncesince çabucak dijitalleşmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle Turkcell şekilde fiber konusunu ev bark meselesi şekilde görüyoruz."

Sadece çakılı genel ağ erişimi düşüncesince değil, Türkiye'nin 5G'ye geçişiyle rastgele bölgede dijitalleşmesini hızlandırması düşüncesince lüzumlu koşulların başlangıcında fiber altyapının geldiğini anımsatan Erkan, çağ ülkenin eş bulunduğu bütün fiber altyapıya ek şekilde 1 milyon kilometre uzunluğunda fibere elan gerekseme bulunduğunu bildirdi.

"Ortak enfrastrüktür çağrımızı birlikte kere elan yineliyoruz"

Erkan, Türkiye'nin kaynaklarının akıllıca ve doğurgan kullanılabilmesi yerine "ortak fiber altyapı"yı en akıllıca alternatif şekilde gördüklerini dile getirerek, "Ülke insanımızın en dobra hizmeti alması düşüncesince rekabetin altyapıda değil, misyon ve servislerde olması icap ettiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla türkiye düşüncesince bedel görüntülemek talip topu topu operatörlere kuma enfrastrüktür çağrımızı birlikte kere elan yineliyoruz." niteleyerek konuştu.

Ortak altyapıya elan birlikte tomar beklemeden gelmek gerektiğine dikkati çekici Erkan, mefkûre olanın birlikte enfrastrüktür şirketinin kurulması ve kuruluşların de servislerde rakiplik etmesi icap ettiğini bildirdi.

Kurulacak firmanın haricen anonim yatırımcısı bulunan ve haricen yatırımcı çekebilen birlikte ortaklık olabileceğini dile getiren Erkan, "Özel sektörden de bu mevzuya envestisman gerçekleştirmek arzu edenler olacaktır. Yatırım koyu iş kolu ve ağır envestisman bütçesi gerektiriyor. Ortak kazanmak talip yatırımcı şirketlerle yapabiliriz." dedi.

"Şirketlerin dijitalleşmesi salgınla mecburi bir vaziyete geldi"

Kur hareketlerinin envestisman bütçelerini etkilediğini vurgulayan Erkan, fiber enfrastrüktür kurulumunda işçiliğin elan koyu bulunduğunu belirtti.

Dijitalleşme ve kuruluşların dijitalleşmesinin salgınla mecburi bir vaziyete geldiğini tamlayan Erkan, şöyleki konuştu:

"Ertelenen sayısal inkılap hareketleri rakiplik açısından şirketleri elverişsiz köşeye yatırdı. Şuan da nice ortaklık dijitalleşme dair ağır envestisman yapıyor. Evvelden serbest izole bant bağlantısı vardı, 10 mbps, 20 mbps yetiyordu güçlükle evde baş döndürücü az genel ağ kullanılıyordu. Salgınla işler, dersler, cümbüş dünyasındaki konserlerin, sinemaların kapanmasıyla bu mevzular da online platforma kaydı. İnternete ilişkin değilseniz işinizi yapamadığınız noktaya geldik ve aldığı kadar çabuk bağlanmanız da ehemmiyetli bir vaziyete geldi. Kullanıcı sayısı 3- 4 büküm arttı. Yüzde 50 ila 60 ortada sığa arttı ve nedeniyle inkılap de bundan böyle opsiyonel değil, ıztırar durumuna geldi. Hiç aklınıza gelmeyen sektörlerde fark sayısal inkılap var."

Erkan, 2022'de yerel teknolojilerin yaşama geçmesinin baş döndürücü beklenen görünmediğini tabir ederek, buradaki dengenin korunması icap ettiğini vurguladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler