USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı

Türkçeyi izlediği dizilerden öğrendikten sonradan üniversite düşüncesince İstanbul'a mevrut İranlı dinç kız namına özengen 49 yaşındaki anası ile ayrımsız üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı
08-11-2021 11:59
İstanbul

Turist şekilde geldiği Türkiye'nin diline ve kültürüne özen duyan, giderek Türk dizilerinden Türkçe öğrenen İranlı 19 yaşındaki Sara Shekarchi, aralarında 30 gözyaşı mevcut anası Maryam Mirzahashemi ile kısaca 2 bin 500 kilometre katederek İstanbul'da üniversite arkadaşı oldu.

Küçük yaşlarından itibaren dinlence düşüncesince ailesiyle geldiği Türkiye'ye dirlik ayrımlı ortak sevgi besleyici Sara Shekarchi, Türk dizilerini seyrederek Türkçe öğrenmeye başladı. Ailesinin de desteği ile üniversite eğitimini Türkiye'de almaya değişmeyen verici Shekarchi, endamsız ortak müddet gittiği Türkçe kursu sonrası 2020 senesinde Yabancı Uyruklu talebe Sınavı'na (YÖS) girdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü elde eden Shekarchi, elleme ölçüde Türkçe bilmiş bulunduğu ve tedarik imtihanını geçtiğini düşüncesince doğrudan başladığı ortak numara sınıfı, dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla engin tamamladı.

Bu süreçte Shekarchi'in anası Maryam Mirzahashemi de kızından esin alarak 49 yaşlarında eğitimine bitmeme ika sonucu aldı. Kızının engin pedagoji bilimi görmüş bulunduğu müddet içinde onun da sayesinde sınava hazırlanmakta olan Mirzahashemi, ayrımsız üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'ne yerleşti.

2021-2022 pedagoji bilimi talim senesinde üniversitelerde beniz yüze tahsile geçilme kararının alınmasının ardından, 2 ay önceki İran'ın Mehrşehr Karaj şehrinden gelmiş şekilde İstanbul'a yerleşen ana kız, ayrımsız üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

İyi ölçüde Türkçe bilmesi online pedagoji bilimi periyodunu kolaylaştırdı

AA muhabirinin sorularını cevap veren 19 yaşındaki Sara Shekarchi, Türk dizilerinin İran'da baş döndürücü izlendiğini, kişi kendine, dizilerin de sayesinde Türkçeyi kolaylık öğrendiğini söyledi.

Türkçeyi mutedil ölçüde öğrendikten sonraları Türkiye'de üniversite kıraat sonucu aldığını, dilini ilerletmek ve üniversite sınavına tahavvül geçirmek düşüncesince endamsız ortak müddet kursa gittiğini özetleyen İranlı genç, 2 maaş kursun peşi sıra girmiş bulunduğu üniversite sınavında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandığını dile getirdi.

Üniversiteye başladıktan sonraları Türkçeyi elan da ilerlettiğini tamlayan Shekarchi, "Türkiye'de üniversitelerin bilimsel niteliği olan seviyesi baş döndürücü yüksek. Ben de baş döndürücü araştırdım ve baş döndürücü hoşuma gitti. Türkiye'de pedagoji bilimi kabul geçirmek düşüncesince babam da baş döndürücü isteklendirme etti. Babamla araştırdık ve binnetice değişmeyen verdik. Türkiye'ye geldiğimizde annem beni görür görmez heveslendi, o da burada okumaya değişmeyen verdi." sanarak konuştu.

Sara Shekarchi, sabık sene online pedagoji bilimi gördüğünü, 2 aydır ise Türkiye'de bulunduğunu aktararak, annesinin de kendisiyle geldiğini ve üniversiteye kaydığını yaptırdığını kaydetti.

Online eğitimde zorlanmadığını tabir fail Shekarchi, "Çok elleme planlanmış. Online derslerde baş döndürücü erdemli uygulayım bilimi kullanılıyor. Bu nedenden on paralık zorlanmadım. Çok havadan ortak biçimde derslerimi strateji ettim." ifadelerini kullandı.

"Birlikte öğüt çalışıyoruz"

Annesiyle ayrımsız üniversitede okumanın baş döndürücü dörtköşe bulunduğunu tamlayan Shekarchi, "Birlikte gidip geliyoruz. Birbirimize iane ediyoruz. Birlikte öğüt çalışıyoruz. Kütüphaneye gidiyoruz." dedi.

Shekarchi, Türkiye'ye geldikten sonraları İran'a gidemediklerini, babasının çıkarlarını görüşme geçirmek düşüncesince geldiğini anlatarak, "Babam baş döndürücü mutlu. Çünkü ego ve annem dünkü anahtar öğreniyoruz. Ayrıca ayrımlı ortak kültürle tanışıyoruz. Yeni ortak birikim oluyor. Babam bizlere bu yolda baş döndürücü dayanaklık geçirmek verdi ve iane etti. Babam İran'da üniversitede hoca, öğüt veriyor. Babam da sarıklı şekilde buraya neşet geçirmek istiyor." sanarak konuştu.

Shekarchi, Türkçede birtakım kelimeleri anlayamadığı düşüncesince derslerde zorlandığı mevzularda dostlarının ve öğretmenlerin namına baş döndürücü asistan bulunduğunu tabir etti.

Fizyoterapi ve iyileştirme dalında pedagoji bilimi kabul geçirmek istediğini, bundan dolayı bu kısmı yeğleme ettiğini dile getiren Shekarchi, yaşlılara, engellilere ve başta anadan doğma mânialı küçüklere iane geçirmek istediğini belirtti.

"Türkiye'de kendimi on paralık ecnebi hissetmedim"

Türkiye'de okumaktan iri ortak afiyet duyduğunu dile getiren Shekarchi, "İstanbul, en elleme yerlerden bir tanesi bence. Daha önceki 4-5 kat gezgin şekilde Türkiye'ye gelmiştim. Burada hayatta olmak gezgin olmaktan elan güzel. Çünkü ortak hafta gezgin oluyorsun, sonraları art döndüğünde üzülüyorsun. Burada hayatta olmak hakkıyla baş döndürücü keyifli." ifadelerini kullandı.

Sara Shekarchi, Türk ve İran kültürlerinin benzeri olduğuna değinerek, "Türkiye'de kendimi on paralık ecnebi hissetmedim. Türkiye'deki insanoğlu baş döndürücü misafirperver. Bize baş döndürücü dayanaklık geçirmek verdiler, iane ettiler." dedi.

Shekarchi, Türkiye'de kemirmek şekilde en baş döndürücü Adana kebabını sevdiğini, İran'da da benzeri ortak kavrulmuş olduğunu, Türkiye'de yemeklerin baş döndürücü içimli bulunduğunu laflarına ekledi.

Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'nde tedarik okuduğunu, Türkçeyi baş döndürücü sevdiğini, bundan dolayı Türkiye'de eğitimine bitmeme ettiğini kail ana Maryam Mirzahashemi ise kızıyla ayrımsız üniversitede bulunduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler