USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk Telekom Genel Müdürü Önal: 'Türkiye'yi 5G'de mürşit gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz'

Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, Türkiye'yi 5G'de kılavuz gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalara mücahede verdiklerini belirterek, "Türkiye'de 5G yolculuğunda yerlilik oranının artırılmasına çevrik çalışmalara odaklanmış durumdayız." dedi.

Türk Telekom Genel Müdürü Önal: 'Türkiye'yi 5G'de mürşit gerçekleştirmek düşüncesince çalışıyoruz'
02-03-2022 12:30
Barselona

Önal, AA muhabirine, İspanya'nın Barselona kentinde planlı GSMA Mobil Dünya Kongresi'ne bağlı değerlendirmelerde bulundu.

GSMA Mobil Dünya Kongresi'nin hareketli muhabere sahasının en şişman telaki bölgeyi bulunduğunu anlatım fail Önal, kongrenin, kürevi ve evcil oyuncuların gelişigüzel sene müşterek araya geldiği, geliştirdikleri akıbet teknolojileri, maharetlerini çağ yüzüne çıkardıkları, dünyanın en şişman uygulayım bilimi etkinliklerinden biri bulunduğunu söyledi.

Türk Telekom yerine sahası ve ülkeyi gelişigüzel sene bu ehemmiyetli etkinlikte özümleme etmeye çalıştıklarını özetleyen Önal, "Bu sene da uygulayım bilimi eğilimlerini izleme etmek, kürevi uygulayım bilimi şirketleriyle ilişkilerimizi geliştirmek, domestik ve ulusal teknolojilerimizi dünyaya öncelemek düşüncesince iş ortaklarıyla buradayız." diyerek konuştu.

Fuarın ve kâffesi dünyanın odağında 5G teknolojilerinin bulunduğunu dile getiren Önal, sağlayacağı erdemli çalışma ve ceninisakıt rötar kabil avantajlarıyla kâffesi sektörleri etkileyecek 5G ile ait kâffesi gelişimleri yakından izleme ettiklerini kaydetti.

Önal, kürevi iş birlikleri aracılığıyla dünyaya sundukları domestik ve ulusal teknolojilerle hayattaki 5G stratejilerinin belirlenmesinde de ön sıralarda arazi aldıklarını bildirerek, "Mobil Dünya Kongresi ise hem bu kürevi ve domestik iş birliklerimizi ifşa etmek hem de dünyanın ciharıyek yanından mevrut uygulayım bilimi firmalarıyla mülakat noktasında bizim düşüncesince şişman müşterek gizil barındırıyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin sayısal dönüşümü düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz"

Türk Telekom yerine Türkiye'nin sayısal dönüşümüne önderlik ika ve geleceği 5G ve ötesi teknolojilerle biçimlendirme sorumluluğuyla iştiraklerle mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını vurgulayan Önal, şu şekilde konuştu:

"Türk Telekom İnovasyon Merkezi'nde acemi döl hareketli enformasyon teknolojileri geliştiriyoruz. IoT, bireşimli zeka ve ICT kabil mihrak alanlarımız var. Bu manada sağlıktan enerjiye, tahsilden otomotive etraflı sektörlerde sayısal transformasyon noktasında ehemmiyetli analizör üretmeye çalışıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, ABD'de de 5G ve ötesi acemi döl teknolojilerle ait aşırı çelimli Ar-Ge çalışmalarımız var. İştirakimiz Argela ve onun Silikon Vadisi'ndeki inovasyon kolu Netsia ile 5G üstünde çalışmalarımız var. Dünyaca benimseme görmüş 57 patentimiz bulunuyor. Yeni döl lağım döşemi çözümlerine değgin vRAN, RIC, SEBA kabil aşırı ehemmiyetli planlar üzerinde, dünyanın stratejik operatörleriyle geliştirmeler yapıyoruz. Bu sene gine hem kürevi oyuncular hem de domestik girişimlerle iş birliklerimizin çıktılarını fuarda sektörle paylaşıyoruz."

Önal, Huawei, Nokia, Korea Telecom, Juniper, Parallel Wireless, Mavenir, ONF, TIP kabil kürevi oyuncuların yanı esna TARNET, i2i, Compro, Odine Solutions ile teşrikimesai anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

Yerli teknolojiyi ivmelendirecek, Türkiye'nin sayısal dönüşümünü merkeze düzlük gelişigüzel bölgeye odaklandıklarını dile getiren Önal, TT Ventures ile PİLOT atak programına eklenmiş bulunan kimi girişimlere envestisman yaptıklarının altını çizdi.

Akıllı fabrikalar konsepti çalışması

Türkiye'yi Endüstri 4.0'a apiko bir duruma iletmek ve Türkiye'yi 5G'de mürşit gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalara çalışma verdiklerinin altını çizen Önal, 2019'dan beri çokbilmiş fabrikalar üstünde oluşturdukları konseptle denemeler yaptıklarını kaydetti.

Önal, Arçelik ile bu manada teşrikimesai yaptıklarını dile getirerek, ağız ağıza domestik ve ulusal yerine ürettikleri teknolojileri, evvel zat altyapılarında kullandıklarını, ayrımsız sürede kürevi iş birlikleriyle ilkin gayrı operatörler kazanmak kıl payı RIC ve SEBA ürünlerini dünyanın hareketli muhabere anlamındaki mürşit oyuncularına da sunmaya mücahede ettiklerini söyledi.

Bu projelerle Türkiye'nin dışa bağımlığını gelişigüzel sabık çağ azaltmaya odaklandıklarına ayraç fail Önal, potansiyeli erdemli girişimleri keşfetmeye ve bunları da evren pazarına açmaya bulunan motivasyonlarının bitmeme edeceğini kaydetti.

Türk Telekom yerine temel istasyonlarının yarısına yakını fiberleşen cerrah yerine 5G noktasında müşterek aşama önde olduklarını anlatım fail Önal, "Bununla baş başa domestik ekosistem 5G çözümleri, 5G yazılım tabanlı ağlar ve bu ağlara revan yolda bileşenler düşüncesince domestik ekosistemle Türkiye'de 5G yolculuğunda yerlilik oranının artırılmasına çevrik çalışmalara odaklanmış durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler