USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk mühendislerin geliştirdiği yer dostu elektrikli otobüsler Almanya'da sergilendi

Avrupa otobüs pazarı düşüncesince senenin en ehemmiyetli etkinlikleri ortada yayınlanan BUS2BUS Fuarı'na Türkiye'den Karsan, TEMSA, Otokar ve Anadolu Isuzu katıldı.

Türk mühendislerin geliştirdiği yer dostu elektrikli otobüsler Almanya'da sergilendi
29-04-2022 13:41
Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin'de BUS2BUS fuarına dahil bulunan Türk otobüs üreticileri, mekân dostu gösterimi kapsamında geliştirdikleri akıbet manken elektrikli otobüslerini tanıttı.

Elektrikli ve özerk vasıtaların mühür vurmuş olduğu fuarda, dünyanın ayrı ayrı ülkelerinden otobüs üreticileri elektrikli araçlarını ekspozisyon fırsatı buldu.

Fuarda, zeki çabukluk gösterimi kapsamında doğacak çağda karşımıza çıkma bilhassa yalıtım ve müvellidülma peyda etmek az daha seçenek yakıtlı vesait ile faziletli teknolojili yükleme sistemleri de tanıtıldı.

Türkiye’nin elektrikli otobüs üreticileri başarılarıyla dikkati çekmeye bitmeme etti. Avrupa otobüs pazarı düşüncesince senenin en ehemmiyetli etkinlikleri ortada yayınlanan BUS2BUS Fuarı'na Türkiye’den Karsan, TEMSA, Otokar ve Anadolu Isuzu katıldı.

Elektrikli araçlarda kilo başına dış satım kıymeti 30 doların üzerinde

TEMSA Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin ticari taşıt açısından Avrupa’nın en iri üreticisi bulunduğunu belirterek, TEMSA’nın bilhassa otobüs ve şişko transfer dalında önde mevrut şirketlerden bulunduğunu söyledi.

Fuara karındaş SKODA şirketiyle katıldıklarını kaydeden Doğancıoğlu, 9 ve 12 metrelik elektrikli araçlarını fuarda ilk önce Alman pazarından yetkililere tanıttıklarını anlatım etti ve "Küresel ısınmanın tetiklediği sürdürebilirlik ekonomisi ortamında kılıç de elektrikli araçlarımızla ülke ortamında mürşit olmaya mücahede ediyoruz." dedi.

Kovid-19 sonrası arsıulusal firmaların coğrafi adına DOĞRU bölgelere üretimi kaydırmasında Türkiye düşüncesince birtakımı fırsatlar bulunduğunu özetleyen Doğancıoğlu, Türkiye’nin ticari taşıt üretiminde çelimli bulunduğunu ve mekân dostu otobüslerin üretimi düşüncesince avantajlar bulunduğunu aktardı.

Doğancıoğlu, İskoçya'nın Glasgow kentindeki İklim Zirvesi'nde Türkiye’nin de aralarında bulunmuş olduğu devletlerin 2030’e denli yollardaki ticari vasıtaların 3'te 1'inin ve 2040 yılından itibaren tamamı ticari vasıtaların "çevre dostu" olması dair anlaştığını hatırlatarak, "Biz de TEMSA adına eksiksiz planlarımızı 2025 senesinde üretimimizi ½ si kullanılmamış emisyonlu araçlardan, elektrikli yahut çevreci yakıtla revan araçlardan olacak halde geliştiriyoruz.” dedi.

TEMSA’nın kemiksiz dış satımcı ortak şeriklik bulunduğunu vurgulayan Doğancıoğlu, firmanın ürünlerinin yüzdelik 70’ini 66 ülkeye dış satım ederek Türkiye’ye eklenmiş bedel kazandırdıklarını anlatım etti.

Doğancıoğlu, "Türkiye’nin mecmu ihracatının kilo kıymeti 1,5-2 dolar civarında. Otomotiv ihracatı 10-20 dolar ortada iken bizim elektrikli araçlarda bu 30 doların üzerinde. Dolayısıyla baş döndürücü elan eklenmiş kıymetli ürünleri ülkemize fırsat, bedel adına getirmeye uğraşıyoruz gayemiz bu yönde bunu büyütmek.” diyerek konuştu.

"Türkiye Avrupa'nın otobüs istihsal üssü"

Karsan dışsatım Grup Müdürü Çağdaş Adıyeke de salgının başlangıcından beri önceki kat Avrupa’da ortak fuara katıldıklarını belirtti.

Karsan’ı teknolojik adına 55 salname tecrübesi bulunan ortak startup firması adına tanımladıklarını tamlayan Adıyeke, "Bu bağlamda fuara ağız ağıza elektrikli araçlarımızı getirdik ve onları Almanya pazarı düşüncesince sergiliyoruz." dedi.

Adıyeke, bahis konusu fuarın bilhassa Avrupalı otobüs üreticilerin dünkü uygulayım bilimi ürünlerini sergiledikleri aktiflik olduğuna ayraç ederek, fuarda belediyeler, firmalar ve kurumlarla bilim alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Türkiye’nin Avrupa’nın otobüs “üretim üssü” bulunduğunu ve Avrupa’da satılan herhangi ortak 2 otobüsten ortak tanesinin Türkiye’de üretildiğini vurgulayan Adıyeke, “Bu bölgede Türkiye Avrupa pazarını istihsal yönünden domine etmiş durumda.” diyerek konuştu.

Karsan müdahale Türk otobüs üreticilerinin doğacak teknolojilere envestisman yaptıklarını özetleyen Adıyeke, Karsan adına elektrikli araçlarla ilişik önceki adımlarını tamamladıklarını ve ortak ahir hamle bulunan özerk araçlarla ilişik yatırımlara başladıklarını belirtti.

Adıyeke, kur 4 özerk vasıtaların 5 ülkeye operasyonlar düşüncesince konfirmasyon ettiklerine dikkati çekerek,"Bu kapsamda Norveç’e önceki özerk taşıt mayıs kocaoğlan başlangıcında konfirmasyon edilecek. Karsan’ın bugüne denli 300’den ortak tomar elektrikli otobüs ihracatı gerçekleştirdik. Türkiye’nin dış satım hedefleri bağlamında eklenmiş kıymeti faziletli bulunan ürünlerimizle güzel ortak iş yaptığımızı düşünüyoruz." dedi.

"Otobüs üretimi ve ihracatı Türkiye’de herhangi ortak sene yükselen trende sahip"

Anadolu Isuzu Uluslararası Satış Müdürü Murat Dedeoğlu da elektrikli, hidrojenli ve özerk araçlara dip ortak özen bulunduğunu söyledi.

Fuarda mükemmel elektrikli NovoCITI Volt araçlarını tanıttıklarını özetleyen Dedeoğlu, bu araçlardan Fransa’da satıldığını ve Almanya’ya da satmayı hedeflediklerini aktardı.

Dedeoğlu, iri Avrupa şehirlerinin merkezlerine 2025 yılından itibaren hemen elektrikli otobüslerin girilmesine müsaade verileceğini belirterek, "2030’da bu elan da büyüyecek. Elektrik otobüs dönüşümü kaçınılmaz. Biz de bu dönüşümün ortak parçası olmaya çalışıyoruz.” yorumunu yaptı.

Otobüs istihsal ve ihracatının Türkiye’de herhangi ortak sene yükselen ortak trende ehil bulunduğunu vurgulayan Dedeoğlu, “Ana pazarımız Fransa bulunmasına rağmen Avrupa’nın türlü devletlerinde büyümemizi sürdürüyoruz." diyerek konuştu.

"Türk üreticiler levent boylu çağda piyasa rakamlarını artıracak"

Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Hakan Bubik ise Otokar adına 3 sene aradan sonraları otobüs sektörüyle buluştuklarını belirterek, fuarda mekân dostu “e –Centro ve 12 metrelik ülke elektrikli otobüsü tanıttıklarını aktardı.

Almanya’da belediyelere fariza sağlayan operatörlerle DOĞRU çalıştıklarını özetleyen Bubik, Berlin Belediyesi ile kestirmece 3 senedir beraberce plan ve icraat yürüttüklerini kaydetti.

Bubik, bu sahanın doğacak 5 yılda seçenek yakıtla etkin vasıtaların dizele nazaran baş döndürücü elan ortak tomar satılması yönünden beklentisi olduğuna ayraç ederek, Otokar’ın da bu kapsamda şişko transfer fariza araçlarını dizel haricinde doğalgaz ve elektrikli bir vaziyete getirdiklerini dile getirdi.

Hakan Bubik, "Herkesin bilmiş olduğu kabil Türkiye dakika ortak otobüs istihsal üssü. Avrupa’ya, dünyaya ve ayrıca Amerika’ya üstelik dakika Türkiye’de imal edilen otobüsler ihraç edilmekte. Dolayısıyla sektörümüz bilhassa kılıç peyda etmek az daha eksiksiz Türk üreticilerinin levent boylu çağda elan faziletli adetlerle piyasa rakamlarını artıracağını düşünüyorum.” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler