USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trabzonspor taraftarı genç, takımına ilgili yüzlerce nostaljik eşya biriktirdi

Trabzon'da canlı Hacı Otkun kestirmece 7 yıldır, lisan verdiği bordo-mavili takımın geride küsurat zamanlarda kullandığı forma, flama, bayrak, poster ve rozet kadar baş döndürücü sayıda eşyasını topladı.

Trabzonspor taraftarı genç, takımına ilgili yüzlerce nostaljik eşya biriktirdi
22-12-2021 12:44
Trabzon

Trabzonlu Hacı Otkun, odasını bebek yaşta can verdiği Trabzonspor'a alakalı yüzlerce nostaljik eşya ile doldurdu.

Ortahisar ilçesine ilişkin Yeşiltepe Mahallesi'nde ailesi ile canlı 35 yaşındaki Otkun, 2014'ten buyana bordo-mavili takıma alakalı eşyaları biriktirmeye başladı.

Kentteki müşterek ecnebi anahtar mektebinin kantininde etkin Otkun, kimilerini bordo-mavili renklere tutkusunu bilici şahısların bedel ettiği, kimilerini ise genel ağ üstünden takasla veya satın alarak toplamış olduğu yüzlerce eşyayı odasında sergiliyor.

"Avni Aker bizim ata ocağımızdı"

Hacı Otkun, AA muhabirine, Trabzonspor sevgisinin önemsiz yaşta başladığını belirterek, 14 yaşlarındayken dostlarıyla karşılaşma boğunuk olmak düşüncesince güneş boyu stadın çevresinde gezdiklerini, esna bekleyenlere dileyiş ederek onlarla içeriye parasız girmeye çalıştıklarını söyledi.

Çocukluğunda karşılaşma günleri yaşamış olduğu heyecanı hiçbir unutmadığını dile getiren Otkun, evvel gittiği karşılaşmada çıkan çatışmada ezilme tehlikesi geçirdiği düşüncesince o haset hiçbir unutmadığını aktardı.

"Avni Aker bizim ata ocağımızdı." diyen Otkun, "Babalarımız orada karşılaşma seyretti, Şenol Güneş'i, Kadir Özcan'ı, Dozer Cemil'i... Bütün efsanelerimizi anlatırdı, kılıç o günlere yetişemedik, kusursuz günlerdi. Tarihini bilmeyen geleceğini katiyen bilemez, kılıç onları bileceğiz ki geleceğimizi bilelim. Nasıl bu grup buraya derece geldi." ifadelerini kullandı.

Takımda fariza meydan nice kişiyle foto çektiri olanağı bulduğunu, hepsinin de baş döndürücü içtenlikli insanoğlu bulunduğunu dile getiren Otkun, seneler ilkin takımın söylence fen direktörü Ahmet Suat Özyazıcı ile çektirdikleri fotoğrafın birisini de namına verdiğini, onun da fotoğrafı düzentileme ofisinde arazi meydan çerçevenin kenarına koyduğunu görür görmez yaşamış olduğu mutluluğu tanım edemeyeceğini vurguladı.

Otkun, takımının kentte oynanan kâffesi maçlarını izlemeye mücahede ettiğini, bunun düşüncesince de yarışma günleri müsaade aldığını veya müsaade gününü değiştirdiğini belirtti.

Trabzonspor'la alakalı konuşmadığı yahut düşünmediği müşterek haset güçlü olmadığını kaydeden Otkun, şöyleki bitmeme etti:

"Gündemim herhangi müşterek daim Trabzonspor. Trabzonspor yenildiği devir hafta bakımsız geçiyor ama mağlup ettiği devir bahtiyar başlıyoruz güne. Hafta elleme geçiyor, kahkaha, şen... Burada gazeteler güçlü tersten okunuyor, açan ön yüzüne bakmaz, art sayfasına bakar. Öyle müşterek sevgi, dirim tarzı. Trabzonspor elleme gittiği devir bizim de moralimiz elleme oluyor, elleme oluyor. Takım böke olursa müşterek güneş eve gelmem sokaklarda kutlarım. Meydanda satılan bölüt tatlısından 61 pare alıp her insana duman etmek istiyorum."

Otkun, karşılaşma günleri listesindeki 5 kişiyi arayıp aykırı "bordo-mavi" niteleyerek sav söz attıklarını da anlatım ederek, Trabzonspor sevdasının müşterek dirim seçimi bulunduğunu dile getirdi.

"Takım ömrümüzü yedi, baş döndürücü arazi kapladı, çaresi namevcut müşterek illet gibi"

Hacı Otkun, müşterek tanıdığının dükkanında görmüş olduğu Trabzonspor'un evvel ambleminin bulunmuş olduğu rozetleri satın aldığını ve bunları hâlâ sonraları Trabzonspor Müzesi'ne bağış ettiğini söyledi.

Takımına alakalı eşyaları bu biçimde toplamaya başladığını özetleyen Otkun, forma, gazete, rozet, anahtarlık, fotoğraf, flama, bayrak, karşılaşma biletleri, eldiven, tutmalık derece eşyaların da arazi almış olduğu materyallerin bazılarının Trabzonspor sevdasını bilenler kabilinden namına bedel edildiğini, kimilerini ise internetten sayışma kanalıyla veya az ücretle satın aldığını anlatım etti.

2017 senesinde yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan almış olduğu müşterek hacim toprağı, üstünde "Hüseyin Avni Aker Stadı toprağı / 1951-2017" kayıtlı plak mevcut cıncık kutuda sakladığını aktaran Otkun, kermen ardı tribününden almış olduğu müşterek tuğla ile gine bordo-mavi mülevven taşların bulunmuş olduğu beş altı zerre taş ve emektar sekilik koltuğunun da odasında bulunduğunu belirtti.

Avni Aker Stadı yıkıntıları ortada müşterek müddet dolaştığını ve baş döndürücü duygulandığını dile getiren Otkun, "Orası bizim ata ocağımızdı, beş altı anısı kalsın niteleyerek topladım taşlarından. Bizim sevdamız kalbimizden taştı, duvarlara astık, raflara koyduk. Trabzonspor sevgisi anlatılmaz, gözle görülmez, kulakla duyulmaz fakat yaşanır." niteleyerek konuştu.

Otkun, güneş geçtikçe elindeki eşya sayısının arttığını anlatım ederek, emektar kaleci Onur Recep Kıvrak'ın kramponları ile dü salname takibin ardı esna internetten sayışma kanalıyla ulaşabildiği Uğurcan Çakır'ın ulusal takımda kullandığı eldivenlerin de eşyalar ortada arazi aldığını söyledi.

Takımının halis muhlis eşyalarının kendisi düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunduğunu vurgulayan Otkun, "Dünya devi Liverpool ile 1976 senesinde oynadığımız maçın bileti var, o benim düşüncesince değerli. Avni Aker'in koltuğu, formalar, flamalar, bordo-mavi bulunan herhangi müşterek nesne benim düşüncesince değerli." ifadelerini kullandı.

Hacı Otkun, hayalinin evren yıldızı Marek Hamsik ile ülfet etmek bulunduğunu belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bence Hamsik düşüncesince hususi müşterek sekilik yapılması lazım, grup kıyafet ile girilmesi lazım. Ben en baş döndürücü onu beğeniyorum. Bir formasının esir olmasını isterim. Mükemmel biri, ego seviyorum kendisini. Tolga Zengin'i de baş döndürücü seviyorum, erişmek düşüncesince baş döndürücü uğraştım ama olmadı, onunla ülfet etmek isterim. Yusuf Yazıcı var, 10 seneye sığdıramadığım yegâne topçu hayatımda, içten onu boğunuk olmak düşüncesince giderdim Avni Aker'e, o köşe atışı kullanırken baş döndürücü heyecanlanırdım. 10 senenin zarfında en beğendiğim futbolcu, büyüklerimiz Ali Kemal'i anlatıyor ego de şu anki nesilde Yusuf Yazıcı derim, kusursuz müşterek oyuncu."

İmkanı olsa hâlâ müşterek tomar gereç almak istediğini dile getiren Otkun, "İleride çay ocağı, kafe seçimi müşterek arazi açıp bunları orada sergilemeyi manzara ediyorum. Takım ömrümüzü yedi, baş döndürücü arazi kapladı, çaresi namevcut müşterek illet gibi." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler