USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trabzon Büyükşehir Belediyesi down sendromlu Eren'in evinin önüne durak yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinde canlı down sendromlu Eren'in evinin önüne durak yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi down sendromlu Eren'in evinin önüne durak yaptı
05-01-2023 16:07
Trabzon

Erdoğdu Mahallesi'nde canlı Muhteber Şener'in 15 yaşındaki down sendromlu oğlu Eren Şener, sabahleyin meslek servisini beklerken evlerinin uğrunda durak olmaması ve ayakta etraflıca müddet duramaması zımnında kaldırımın üstüne annesinin serdiği örtüye oturarak bekliyordu.

Zihinsel Engelli ve Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esra İhtiyaroğlu, Eren'in ve ailesinin yaşamış yer aldığı sıkıntıları cemiyeti görüşme fail AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Canan Bülbül'e anlattı.


Fotoğraf: Seyit Ahmet Eksik/AA

Bülbül'ün girişimleriyle mevzunun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na bildirilmesi üstüne şehremaneti ekipleri harekete geçti.

Zorluoğlu'nun direktifiyle meydana getirilen durak, Eren'in evinin önüne yerleştirildi. Sabah evinden çıkan Eren, servisi gelene denli kaldırımda bekleyivermek namına bundan böyle kendisi düşüncesince meydana getirilen durakta beklemeye başladı.

Anne Muhteber Şener, gazetecilere, ağır müşterek proses yaşadıklarını belirterek, "Yağmurda bekliyorduk. Çocuğun oturması gerekiyor, ayakta durmuyordu." dedi.

Zihinsel Engelli ve Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı İhtiyaroğlu'nun girişimleriyle Eren'e, Büyükşehir Belediyesi çeşidinden bank yapıldığını aktaran Şener, "Başkanımız Esra Hanım esen olsun 'Neden Eren'in bankı olmasın?' dedi. Ayakkabılarını falanca atıyordu, doğrudan yerde oturuyordu. Bir müddet iskemle indirdim fakat en böylelikle ego de yoruldum. Belimde de platin yer aldığı düşüncesince dayanamadım. Bu kez sarık getirmeye başladım, 1-2 yıl anca sürdü. 'Neden müşterek bank olmasın?' dedik. Allah razı olsun, yaptılar sonuçta." ifadelerini kullandı.

Anne Şener, Eren'in bankı önce gördüğünde şaşırdığını dile getirerek, "Kendisine ilgili bulunduğunu anladı. Oturuyor, beni de oturtmuyor. Ben ayakta bekliyorum, o oturuyor." diye konuştu.

Zihinsel Engelli ve Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esra İhtiyaroğlu da cemiyet binasının bulunmuş yer aldığı sokakta canlı Eren'i ve annesini 10 senedir tanıdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sokakta yer aldığı düşüncesince Eren'in ve annesinin yaşadıklarını görüyorduk. Ağır sakat evlatların aileleri nice teessürat içerisindeler. Bizi de AK Parti'den ziyarete geldikleri devir Eren'in halini ilettik. O da mevzuyu baş döndürücü beğendi, şehremaneti başkanımıza iletti. Bugün Eren'in kimseyi oturtmadığı bankı oldu. Annesi hususi bulunduğunu hissetti, Eren doğrudan sahiplendi, hususi olduklarının farkındalar."

Eren'in pabuç giymeyip yerde oturmayı yeğleme ettiğini özetleyen İhtiyaroğlu, "Fiziksel açıdan yürürken de başağrısı çekiyor. Anne yüreği üzülüyor, taşta oturmasına yüreği el vermiyor. Ayakkabılarını çıkartıyor veya sırtına aldırtıyordu. Muhteber Hanım bu açıdan da baş döndürücü rahatladı, hem kendisinin de fiziki hastalığı var. Şimdi Eren ayakkabılarını da çıkartsa oturmuş yer aldığı müşterek bank var. Muhteber Hanım şen müşterek biçimde bekliyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler