USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG'un etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanması bekleniyor

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanı Abdullah Karadağ, "TOGG projesini okazyon düşünülerek sektördeki yatırımları kuma müşterek takip ve zevahir çerçevesinde yönlendirmek gerekir." dedi.

TOGG'un etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanması bekleniyor
26-02-2022 11:21
İstanbul

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanı Abdullah Karadağ, sonuç zamanlarda ayrımlı üreticilerin piyasaya girmesi, Türkiye’de nice dünkü elektrikli anahtar modelinin satışa başlaması ve geçenlerde devreye girecek TOGG arabasının de etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanacağını belirterek, "5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacaktır." dedi.

Abdullah Karadağ, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kaslı devletlerde elektrikli anahtar satı rakamlarının az hâlâ yıldan yıla hendesi halde katlandığını belirterek, 2020 senesinde yüzdelik 3 iken 2021 senesinde yüzdelik 6’ya yükseldiğini ve 2022 beklentisinin ise yüzdelik 10’un üstünde olabileceğini tabir etti.

Karadağ, "Gelişmekte bulunan devletlerde boyut az buçuk hâlâ farklıdır. Bu derece devletlerde elektrikli anahtar tasarruf payı anahtar maliyetinin ahbapça yanmalı vasıtaya layıkıyla maliyetine, erke fiyatlarına, altyapıya, erke istihsal kapasitesine ve yükleme istasyonlarının yaygınlığı, kanuncu mevzuat derece faktörlere ilişkin olup kaslı devletlere layıkıyla hâlâ azdır." dedi.

Türkiye’de elektrikli araçlarla ait kendisine canlılık motoru, invertör, pil teknolojileri dair yatırımların muhtemelen müşterek etaba geldiğine ayraç fail Karadağ, "Lityum-iyon pil, pil ve inventör imalatına müteveccih çalışmalarda muhtemelen müşterek etaba gelinmiş durumdadır. Dolum (şarj) istasyonları da vatanımızda üretilebilmektedir. Ancak umumi kendisine piyasaya baktığımızda yazılım ve elektroniğin erdemli hızla gelişen teknolojinin belkemiğini oluşturduğunu görmekteyiz." sanarak konuştu.

Karadağ, hem ahbapça yanmalı bununla beraber elektrikli araçlarda gelişigüzel güzeşte çağ elektronik bileşenlerin sayısının mekanik bileşenlerin sayısına nispeten artmakta olduğuna ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Ülke kendisine elektronik ve yazılım dalında kalifiye planlar imal ederek bu bölgede varlığımızı göstermeliyiz. Dünyada bu mevzuda atılan adımlar vardır. Ülkemiz koşullarına uyarlanarak bizde de benzeri adımlar atılabilir. Özellikle bölüm aktörlerinin iş birliğini artırıcı adımlar iri ehemmiyet sunma etmektedir. Özellikle TOGG projesini de vesile isteyerek sektördeki yatırımları eş müşterek izleme ve görünüş çerçevesinde yönlendirmek gerekir. İrili ufaklı kuruluşların müşterek araya gelmiş şekilde kümeler oluşturmaları piyasaya ivme kazandırabilir."

" 5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacak"

Karadağ, elektrikli vasıtaların çoğalması dair kılavuz kaptan devletlere bakılınca altyapıların oluşması, pil maliyetlerinin düşmesi, yükleme istasyon sayılarının artması, kanuncu mevzuata sponsor seçim arttırma edilmesi etabının az buçuk derinliğine sürdüğü fakat başta Tesla firmasının oluşturduğu rüzgârın da etkisiyle yaygınlaşmanın iri müşterek ivme kazandığını tabir etti.

Son zamanlarda ayrımlı üreticilerin piyasaya girmesi, Türkiye’de nice dünkü elektrikli anahtar modelinin satışa başlaması ve geçenlerde devreye girecek TOGG arabasının de etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın erdemli müşterek ivme kazanacağına dikkati çekici Karadağ, "5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacaktır." dedi.

Karadağ, sektörde eş müşterek görünüş ve izleme eksikliğinin bulunduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Strateji ve görünüş ortaklığı sağlandığında başka mesail da kendinden devir içerisinde çözülecektir. Uzun vadeli yatırımlarda gelişigüzel paydaşın eş müşterek görünüş ve izleme çerçevesinde işin müşterek ucundan tutması gerekmektedir. Aksi halde muhtemelen bölgelerde aşırı müşterek tomar rakiplik oluşurken başka kimi bölgelerde tekelleşme yahut dışa bağımlık meydana gelmekte ve gelişimi yavaşlatmaktadır.

Her ne genişliğinde mevki görüntü projeleri kanalıyla muhtemelen müşterek dengeyi kurmaya çalışsa da bu tam değildir. Bu bölgede devletin taharri memuru polis maşer kurumlarının yardımı ile hususi sektörü, üniversiteleri ve başka paydaşları eş müşterek gaye çevresinde birleştirmesi gerekmektedir. Resmi hüviyeti bulunan cümle odalarının bu açıdan görevi aşırı büyüktür."

"Ortak akım ve ağır ezgi idman önemli"

Kamu ile hususi bölüm ortada köprüler mensur etmenin önemine ayraç fail Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu vecibe adına getirebilirse hem ülkenin kalkınmasına bununla beraber üyelerinin istihdamına ve refahına iri müşterek yardım sağlanabilir. Ortak izleme ve görünüş saptanırken memleketimiz insanı ve şartlarının dikkate katılması da önemli. Elektrikli vasıtaların bu genişliğinde öne çıkarılmasının sebebi, umumi açıdan bulunan vasıtaların hava üstündeki menfi tesirleri gösterilmektedir. Bu ve buna benzeri konulardaki aniden ve hissî kararlar ülkeye dokunca verebilir, insanoğlu unsurumuz kıygın olabilir."

Siyasi kaygılardan çoğalma eş akım edebilme ve diyalog iklimi oluşturmanın mübrem bulunduğunu kaydeden Karadağ, evcil ve ulusal hızla gelişen teknolojinin gelişip çoğalması düşüncesince de tamamı büyüklenme ve kuruluşların uyum süresince emek vermesi icap ettiğinin altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler