USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle tecrübe üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da evvel hızlı istihsal aracımızı banttan indireceğiz." dedi.

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor
27-12-2021 15:59
Istanbul

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, projeler dahilinde hedeflere ağır ağır yaklaştıklarını belirterek, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle deneyim üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da geçmiş dizi istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının peşi sıra da 2023 yılının geçmiş çeyreğinde C segmentindeki geçmiş aracımız SUV pazara çıkacak." dedi.

Togg, 27 Aralık 2019'da gerçekleştirdiği "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasından beri almış olduğu mesafeyi ve 2022 yılı hedeflerini Bursa'nın Gemlik ilçesindeki tesisinde planlı görüşmede paylaştı. Toplantı, Gemlik tesislerinde istihsal hattı kurulumu emek harcamaları başlayan beden binasında gerçekleşti.

Togg CEO'su Karakaş, görüşmede icra ettiği konuşmada, Gemlik tesisini lansmandan beri güzeşte müddet içinde sıfırdan ağır ağır yapmaya başladıklarını ve sert inşaatların bittiğini bildirdi.

Tesisteki ekipmanların da yerleşmeye başladığını aktaran Karakaş, "Boyahanesinden ve kimi robot hatlarına derece yerleşmeye başladı. Bu yılın böylelikle istediğimiz yerde miyiz? Evet. Önümüzdeki sene ortasında tesisin ekipmanlarının kurulumu tamamlanacak. Ağustosta deneyim üretimleri başlayacak. Deneme üretimlerinden sonradan son teşrin başlangıcında bizim süreçlerin verifikasyonu sanarak deyim ettiğimiz, sağlanması ve dondurulması süreci yaşanacak. Onlar da sertifikasyonumuz tamamlanmasından sonradan 2023'ün geçmiş çeyreğini bekliyoruz. Ondan sonradan da satışa başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mühendislik kabilinden bakılınca da bundan sonradan hoppadak beraberinde arabadan bahsedilmediğini tamlayan Karakaş, "Otomobilin çokbilmiş alet yönünü geliştirmeye başladık. Tedarikçilerimizi seçtik. Tedarikçilerimizin yüzdelik 75'i ülkemizden. Yüzde 51'lik esas açıdan yerlilik sağlayabilecek beraberinde biçimde yolun gene itibaren çalıştık ve bunu yaşama geçiriyoruz. Şu an cenk testlerini, metanet testleri, başarım testlerini yapıyoruz. Mühendislik ihya süreçleri içindeki süreçleri ağır ağır meraklı beraberinde biçimde uyguluyoruz." sanarak konuştu.

Gemlik'te Avrupa'nın en bembeyaz tesislerini kurduklarını deyim fail Karakaş, tesislere start tarihinde taaccüp olmadığını, projeler çerçevesinde ilerlediklerini ve acemi yılın geçmiş haftalarında rakamları 240'a ulaşacak teknikçi ve cerrah ihtiyacını bölgeden sağladıklarını aktardı.

"Akıllı cihazlarla izlev ve bedel yaratacağımızı belirtmek istiyoruz"

Gürcan Karakaş, aracın satışa çıkmasından evvela çalışmış oldukları start-up'larla beraberce değişik beraberinde ürünü tüketicilerle buluşturabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"226 start-up ile görüştük. Bunların içinde 25 tanesiyle ayrıntı boyutta çalışıyoruz. 10 tanesiyle el sıkıştık ve onlarla bu arada aracın lansmanından evvela beraberinde şaşırtı yapabiliriz. Çünkü amacımız, gine uygulayım bilimi firması olduğumuzun altını çizerken, öteki yandan size arabadan olağandan çokbilmiş cihazlarla izlev ve bedel yaratacağımızı belirtmek olacak."

"Hızlı ve münteşir enfrastrüktür oluşumuna dayanak noktası düşüncesince hazırlıklara başladık"

Togg CEO'su Karakaş, pil mevzusundaki gelişmelere ilişkin, "'2022 böylelikle bataryamız yerli olacak' dedik. Farasis ortaklığında Siro'yu kurduk. Geçtiğimiz sene mükemmel bu zamanda, 'Ekim 2021'de takım kurulumuna başlayacağız' dedik, başladık. Hızlı ve münteşir enfrastrüktür oluşumuna dayanak noktası düşüncesince Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri AŞ ile hazırlıklara başladık." ifadelerini kullandı.

Togg ve Farasis Energy ortaklığında erke ambarlama çözümleri imar etmek kıl oranı kurulan Siro'nun yerli pil hücresi, modülü ve paketi üretilmesinde mürşit olacağını deyim fail Karakaş, Siro'nun Türkiye'yle beraberce mekân devletlerde de otomotiv ve otomotiv dışı sektörlerde iş ortağı olacağını söyledi.

"Blok zinciri ve bireşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak"

Mobilite çözümleri, iri veri, siber güvenlik, fintek, blok zinciri, oyunlaştırma, çokbilmiş şebekeler ve mobilite servisleri kabil önemli alanlar dair yoğunlaştıklarını özetleyen Karakaş, şöyleki bitmeme etti:

"Blok zinciri teknolojisi giderek vasıtaların üstünde birer sayısal cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük data dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak. Dijitalize edilmiş data ve gayrı mevcudat blok zinciri kanalıyla sakıncasız halde saklanıp aktarma edilebilecek. Bu sebeple blok zinciri ve bireşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak."

Gemlik tesisinde robotlar fariza başında

"Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Togg Gemlik tesislerinde inşaatın başladığı 18 Temmuz 2020'den itibaren en evvela mefruşat ihya emek harcamaları yapıldığını aktaran Karakaş, toplanmış 1 milyon 200 bin metrekare açıkça düzlük dair mensur edilen tesislerin toplanmış 44 bin skor mefruşat ihya kolonu dair mensur edildiğini bildirdi.

Yaklaşık 2 bin ferdin fariza icra ettiği şantiyedeki istihsal birimlerine bağlı çalışmaların Mayıs 2022'de tamamlanmasının planlandığını, şu an bakımından 62 robotun kurulumuna başlandığını tamlayan Karakaş, şunları kaydetti:

"Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylelikle deneyim üretimlerine başlayacağız. 2022 böylelikle da geçmiş dizi istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının peşi sıra da 2023 yılının geçmiş çeyreğinde C segmentindeki geçmiş aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız sektöre çıktığında, Avrupa kıtasında alışılmış sıfır beraberinde bellik kabilinden imal edilmiş geçmiş anadan doğma elektrikli SUV olacak. Ardından da gine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri istihsal sırasına girecek."

Markamızın DNA'sında yer düzlük dualite ve uygulayım bilimi acemi logomuzda buluşuyor

Gürcan Karakaş, 19 Aralık'ta duyurusunu icra ettikleri acemi Togg logosunu da değerlendirdi.

Kullanıcı markası tekvin dönemini tamamlamaktan talih duyduklarını ve acemi logonun şarki ile batının dü yönünün de temessül ettiğini deyim fail Karakaş, "Logomuz, Togg'un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sebebiyle teknolojiyi ve insanı, bugünün ve yarının kesişim noktasında beraberinde araya getiren beraberinde uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor. Logomuzdaki dualite teması ise şarki ve gün batısı kültürlerinin ussal ve birey dünyalarını harmanlayarak farklılaşmamızın temel noktasını oluşturuyor." dedi.

"Fiyatlar teklifsizce yanmalı C segment SUV ile kompetitif olacak"

Karakaş, Togg'un fiyatına bağlı beraberinde istifham dair şunları kaydetti:

"Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde vatanımızda en aşkın satılan C segment SUV'ların elektrikli taşıt olamayacağını düşündüğümüzden ekolojik ortam teklifsizce yanmalı araçlardan piyasa oranı almamız icap ettiğini düşünülerek rastgele şeyi planladık. Dolayısıyla 'günümüzde şayet C segmentinde beraberinde SUV'un rekabetçiliğiyle rakiplik edebilir misiniz' sanarak sorsanız 'evet, rakiplik edebiliriz.'"

Bir uygulayım bilimi firması yerine otomotiv fuarlarına katılmadıklarını tamlayan Karakaş, 5-8 Ocak'ta, dünyanın en iri Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de (Consumer Electronics Show) yer alacaklarını da bildirdi.

Gazeteciler tesisi gezdi

Öte yandan, Togg'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Gemlik tesisinin inşaatında çabucak sona yaklaşılırken, boyahane ve beden bölümlerinin geçek kurulumu ile robotik istihsal bütünleşme çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Toplantı kapsamında, gazetecilere organizasyon turu yaptırılarak, icraat dair bilim verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler