USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli arabanın cenk testleri bitmeme ediyor

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, domestik aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz." dedi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli arabanın cenk testleri bitmeme ediyor
04-10-2021 20:54
Bursa

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, evcil aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O açıdan da enikonu keyifliyiz." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine eklenen Karakaş, sayısal dünyada siber düzenlilik dair ağırbaşlı kuma boşluğun olduğuna dikkati çekerek, gençleri buraya odaklanmalarını referans etti.

Nesnelerin interneti, siber düzenlilik konularının dışında bembeyaz erke çözümlerinin de ehemmiyetli kuma bap bulunduğunu vurgulayan Karakaş, bembeyaz erke çözümleriyle ilişik TOGG'un güzeşte hafta ecnebi ortakla kuma iştirak kurduğunu anımsattı.

"Doğru sürede akıllıcasına yatırım"

Aracın malzemesinden anahtar entegrasyonuna ve pil dümen sistemlerine denli gelişigüzel noktada dünyada ağırbaşlı potansiyelin bulunduğunu tamlayan Karakaş, "Avrupa'da üç yıl ilk oturmuş lityum pil kapasitesi 50 megavat (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akıllıcasına gidiyor. Geçen kuma görüşmede sorulmuş olduğu düşüncesince o halde anlatım etmiştim. Bugün kuma çıpır krizi var. Eğer yetenek açıkları aldığı kadar aceleci kapatılmazsa yakız sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o denli aceleci dönüşülüyor ki bunun altını kaplamak şu an az buçuk çetince gözüküyor lakin tığ akıllıcasına sürede akıllıcasına kuma envestisman yaptığımızı düşünüyoruz." sanarak konuştu.

Karakaş, pandemi sürecinde gelişigüzel çeşitli riyazi modelleme, öğrence ve engin emek vermek yöntemlerini sonuna denli kullandıklarını vurguladı.

Aracın uygulayım tasarımlarını eş paydaşlarla geliştirdiklerini özetleyen Karakaş, "Numune ve ilk örnek emekleri da bitmeme ediyor. Hatta gelecek günlerde cenk testleri karışma icraat bitmeme edecek ve bu sürecin küçük ay sonuna denli sürmesini bekliyoruz. Kış testleri de var. Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne denli buna ihtiyacımız olmadı. O açıdan da enikonu keyifliyiz." sanarak konuştu.

"Gelecek yılın sonuna akıllıcasına disiplin üretime başlarız"

TOGG tesislerinde çabucak üretimin olmayacağına dikkati çekici Karakaş, şu halde konuştu:

“Tesisimizde çabucak istihsal yok. Bunun altını yemek istiyorum. 'Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik inşaata başlarken. Tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapılabildiği kuma özek kendisine düşünüyoruz. Bir yapı altında dört başı mamur yetkinliklerini toplandığımız kuma toprak kendisine düşünüyoruz. Boyahanenin çatısının ve taraf panellerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde filhakika tesisin içerisine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, yılın sonuna akıllıcasına imalat kısmının baş döndürücü iri bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki yılın ortasına denli da ekipmanları yapılmasından sonraları geriye istasyon ve güzergâh bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız üzere ilerliyoruz. Gelecek yılın sonuna akıllıcasına disiplin üretime başlarız."

Karakaş, TOGG bünyesine şu an üniversitelerden dünkü yetkilendirilmiş almadıklarını lakin ilerleyici süreçlerde dünkü yetkilendirilmiş ve yetişmen dair da alımların olabileceğini laflarına ekledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, camianın kuma ferdi bulunan ve camianın eş aklı vazifesini ödeme fail kuma darülfünun olması icap ettiğini belirtti.

Konuşmaların peşi sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Kılavuz, Karakaş'a onurluk ve çiçek arz etti.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler