USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Togg, ABD'de evren sahnesine çıktı

Türkiye’nin mobilite dalında görev verici global uygulayım bilimi markası Togg, dünyanın en iri Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de yeniliklerini ve ilklerini evren kamuoyuyla paylaştı.

Togg, ABD'de evren sahnesine çıktı
06-01-2022 00:16
Istanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}TOGG, arsıulusal sahnede

Togg’dan meydana getirilen açıklamaya göre, düşüncesi ve endüstriyel mülkiyeti yüzdelik 100 Türkiye'ye ilişik kürevi ortak bellik ortaya boşaltmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini kurmak şartıyla kurulan Togg, uygulayım bilimi dünyasının ehemmiyetli iltisak noktası CES 2022’de evren bellik lansmanını gerçekleştirdi.

ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri ortada planlı CES'e görünüş arabasıyla dahil bulunan Togg, yeniliklerini ve ilklerini ortak matbuat toplantısıyla evren kamuoyuna duyurdu.

Küresel kendisine tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility terimi ile "Veri Bazlı İş Modelleri", "Yeni Mobilite Servisleri", "Akıllı Yaşam" ve "Akıllı Şarj" üzere teknolojik çözümlerini paylaşan Togg, geleceğe bakışını vurgulayan "Transition Concept Smart Device" ismini verdiği mazmun arabasını de tanıttı.

"Klasik ortak araba firması değiliz"

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına arazi sunulan Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, alışılmış ortak araba firması olmadıklarını belirterek, "Kendimizi ortak uygulayım bilimi firması kendisine tanımlıyoruz. O sebeple teknolojideki en akıbet yeniliklerin ve ilklerin iltisak noktası bulunan CES’teyiz. Doğu ile Batı’nın, bellek ve duygunun buluşmuş bulunduğu ortak coğrafyada kurulmuş, mobilite dalında çalışkanlık yayınlayan ortak uygulayım bilimi şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin çabucak mobilite ekosistemine dönüştüğü toy dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Otomotiv endüstrisinin iri ortak çabucak mobilite ekosistemine dönüştüğünü aktaran Karakaş, "Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanmış bulunan dönüşüm, dakika otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte iri bulunan değil daha çevik, yaratıcı, iş donanmasına açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar güzel olacak. Bu alandaki yarışma da daha başlıyor ve bu yarışın süresince tığ de varız. Üstelik avantajlıyız zira tığ bu dünyanın içerisine doğduk." açıklamasında bulundu.

Togg’u ağız ağıza kullanıcı odaklı ortak yaklaşımla oluşturduklarını tamlayan Gürcan Karakaş, önceliklendirdikleri konseptlere ilişkin kendisine ortak "Kullanıcı Yolculuğu Haritası" çıkardıklarını dile getirdi.

"Konforlu ortak mobilite deneyimi yaşatacak analizör üstünde çalışıyoruz"

"Togg Akıllı Yaşam" ismini verdikleri hizmetlerle tümden irtibatlı ortak arabadan baş döndürücü daha fazlasını sunduklarını ve Togg'u ağız ağıza kullanıcı odaklı ortak yaklaşımla oluşturduklarını bildiren Karakaş, şunları aktardı:

"Geliştirdiğiniz ortak mahsul enerjisini kullanıcıdan almıyor ise bu mahsul ve işlev ölmeye mahkumdur. Kullanıcıyı odağa aldığımız ve data hesabına düz yazı ettiğimiz iş modelimizle mobilite çözümleri üretiyoruz. Akıllı cihazımızın çevresinde oluşan ekosistemle konforlu ortak mobilite deneyimi yaşatacak analizör üstünde çalışıyoruz. Akıllı erke çözümleri, kurnaz vilayetlerde kurnaz dirim çözümleri ve toy mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle bataryamızı kendimiz üreteceğiz. İş planımız süresince pil Ar-Ge’si yapıp, kimya imar etmek de var. Mevcut ve geliştirilecek bulunan pil mahsul gamı ile hem değme çeşit elektrikli taşıt düşüncesince pil gerçekleştirme etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de ehemmiyetli ortak batarya, erke ambarlama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz."

"Logo tasarımındaki dü ok, Doğu ve Batı'nın ortak araya gelmesini simgeliyor"

Togg logosunun intihap sürecine de yer veren Karakaş, toptan ortak bellik oluştururken veladet yerinin Türkiye bulunduğu bilinciyle akım ettiklerini belirterek, "Logo tasarımındaki dü ok, ortasında giranbaha taş yöntemini oluşturacak halde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın ortak araya gelmesini simgeliyor. Markamız 'duygusal' Doğu ve 'rasyonel' Batı kültürlerinin harmanlanmasını temessül ediyor, Doğu ve Batı’nın kesişim noktasında Togg var. Logomuzdaki dualite teması hem aut hem de iç tasarımda Doğu ve Batı ortada ölçülü ve birey ortak balans tekvin fikrini besliyor. Logomuz ayrımsız sürede Togg’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri yardımıyla teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında ortak araya getiren ortak uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Togg'un görünüş arabası devim bilimi ve yenilikçi ortak fastback

Öte yandan, Togg’un CES 2022’de dünyaya tanıttığı Transition Concept Smart Device kendisine adlandırılan görünüş otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina izlemsel ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirildi.

Ziyaretçilerin iri dikkat gösterdiği otomobil, Togg DNA'sında mevcut anlatım bilimi özelliklerin korunduğu, devim bilimi ve yenilikçi ortak fastback (bir beden tipi) kendisine görülüyor.

Togg'un kurnaz aygıt kendisine tanımladığı arabanın biçem konseptinin temelini, ümranlı art tasar çizim ve ön farlardan başlayıp kurnaz cihazın profilini güçlendirerek arkaya denli uzayan çiğin çizgisi oluşturuyor. Bu modele has ortak tasar çizim niteliği kendisine taşıt üstünde mevcut aydınlatmalı Togg logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor. Otomobildeki ön cam, anadan doğma elektrikli mimariyle mevzun olacak halde az daha yeniden tasarlanırken, jantlar Togg DNA'sına ilişik baş döndürücü kollu stilize edilmiş lale hususi durumunu taşımaya bitmeme ediyor.

İç tasarımda da kullanıcı deneyimi yukarı seviyeye taşındı

Pininfarina, aut tasarımın yanı esna iç dizaynı ve yolcuların kabine deneyimini de ortak yukarı seviyeye taşıyor. Otomobilin süresince C SUV’un iç tasarımına sadakatli ortak yaklaşım izlenmesine karşın yönelteç simidi, sportif ve alımlı ortak tasarımla yeniden yaratılmış durumda. İç mekanlarda bütünleşmiş itimat kemerlerine erbap 4 skor tekli aşağı mahalle arazi almaktadır ve ılımlı sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar ortak iz üzere açılıyor. Otomobil menekşe ve çivit mavisinin karışımına arakçı madensel boz renkte tasarlandı.

Ön koltuklarda açıkça nitelik ten kullanılırken, art koltuklarda yoğun nitelik tercihi hücre çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak düşüncesince açıkça gökçe nitelik tercihi dikkati çekiyor.

Mobilite ekosisteminin 4 asliye taşı ekranlardan yansıtıldı

CES'teki standın girişinde Togg logosu biçiminde yerleştirilen 4 ekrandan, firmanın gösterimi da yansıtıldı. Her ortak ekranda Togg ekosistemini gerçekleştiren asliye özelliklere aksan yapıldı.

Togg’un veriye mebni iş modeli, ortak uygulayım bilimi firması kendisine geliştirdiği mobilite çözümleri, kurnaz erke ve kurnaz dirim çözümleri alanındaki yenilikleri, hikayesiyle baş başa ekranlardan ziyaretçilerle paylaşıldı.

Togg teknolojileri Güvenç Özel’le sanata dönüştü

Diğer yandan, "ABD’de Yaşayan En Etkili Türkler" ortada yayınlanan adlı sanlı mimar, tasar çizimci ve sanatkâr Güvenç Özel, CES kapsamında Togg düşüncesince bileşimli zeka ile sanatı ortak araya getirdi.

Özel’in, "Kelimelerin Anlamlarının Görselleştirilmesi" temasıyla icra ettiği sayısal çalışma, insanoğlu ve teknolojiyi merkeze aldı.

Ekibe Arzu Kaprol dokunuşu

Moda ve uygulayım bilimi birlikteliğini yansıtan planlara imza atan dünyaca adlı sanlı tasar çizimci Arzu Kaprol ise Togg kadrosunun giysilerini tasarladı.

Togg düşüncesince sürdürülebilir tasar çizim ve istihsal yöntemleriyle hazırlanmakta bulunan koleksiyon, Arzu Kaprol kabilinden toy giysi kodlarına akla yatkın halde tasar çizim edildi.

Tamamı Türkiye'de imal edilen kumaşlardan tasarlanarak imal edilen giysilerde Togg mavisi ön plana çıkarıldı. Koleksiyonda arazi düzlük unisex yaklaşımlarla kadın-erkek eşitliği vurgulanırken, sürdürülebilirlik yaklaşımı Togg’un doğacak vizyonunu yansıttı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler