USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Televizyon haberciliği eğitimi düzlük çocuklar, geçmiş röportajlarını anne babalarıyla yaptı

Televizyon haberciliği eğitimi düzlük çocuklar, global istinas ve yer kirliliğiyle ait önceki röportajlarını anne babalarıyla yaptı.

Televizyon haberciliği eğitimi düzlük çocuklar, geçmiş röportajlarını anne babalarıyla yaptı
19-12-2021 11:32
Ankara

Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneği, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklara, dans, resim, yemek, el becerileri kabilinden hususi kursların yanı sıra kameramanlık, fotoğrafçılık, moderatörlük ve muhabirlik eğitimleri de veriyor.

Sokak röportajı yaparak aldıkları eğitimleri perçinlemek talip çocuklar, röportaj öncesinde belirlenen mevzular karşı dernekte planlı seminerlere katılarak bilim sahibi oluyor.

Öğretmenleri eşliğinde sokakta belirlenen bir noktaya kurmuş oldukları kameranın tasrif açısını ayarlayan, mikrofona deneyim sesi verici çocuklar, önceki röportajlarını da anne babalarıyla yaptı.

Ebeveynlerine "küresel istinas ve yer kirliliğiyle" ile ait sorular soran çocuk muhabirlerin yayınları, Dünya Çocuk Dostu Kentler İnisiyatifi Derneğinin YouTube üstündeki "Çocuk Dostu TV" kanalından yayınlanacak.

"Öz emin füru yetiştirmeye çalışıyoruz"

AA muhabirine bilim verici cemiyet başkanı Kadir Hakan Gören, evlatların eğitimlerine verdikleri ehemmiyet zımnında hakeza bir etkinlik vermek yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımızı bir aşama ahir hayatlarına hazırlamaktayız. En sonuç muhabirlik eğitimlerini veriyoruz. Kamera kullanmayı, sokak röportajı yapmayı ve fotoğrafçılık eğitimlerini veriyoruz. Moderatörlük yaptırıyoruz ve videoteyp tasarım eğitimi de bitmeme ediyor." diyerek konuştu.

Kurslarda gözyaşı grubu değişik evlatların birbirlerine iane ettiğini, eğitimlerde usta-çırak ilişkisini de kılgısal öğrendiklerini aktaran Kadir Hakan Gören, amaçlarını şöyleki anlattı:

"Birinci önceliğimiz, evlatların haklarını bilerek, geleceğin mesleklerini bugünden deneyimlemeleri. Yani gelecekte ne bir manzume grubuna tahavvül etmek istediklerini, kararlarını şimdiden verebilmelidirler. Kendinden emin, öz emin füru yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün kursun hatime gününe denktaş geldik. Anne-babalarıyla önceki sokak röportajlarını deneyimlemelerini istiyoruz. Bu haftaki mevzumuz toptan istinas ve yer kirliliği. Daha duyar olmaları açısından mevzumuz bu olacak. Dünyada bir örneğimiz yok. Her şeyi füru yapıyor. Moderatörlüğü, muhabirliği ve videoteyp tasarım etmeyi hepsini füru yapıyor. Kendilerine öz itimat sağlamaları açısından Ankara'daki etraflı çocuklarımızı bekliyoruz."

"Aile kendisine bizim düşüncesince alım çalım ve haysiyet vericidir"

Alev Yalçınkaya ise kendisiyle röportaj işleyen kızı Ecrin Senem Yalçınkaya'nın dernekte muhabirlikle ait terbiye aldığını söyledi.

Çocuğunun sorularını cevaplarken devir zamane zorlandığını dile getiren Yalçınkaya, "Konular, yer dostu ve toptan ısınmayla ilgiliydi. Çocukların bu mevzuda bilinçlenmesi maşer kendisine fasile kendisine bizim düşüncesince alım çalım ve haysiyet vericidir. İnsan bir çocuktan istifham alınca bahtiyar bulunduğu derece da gururlanıyor. Soruları cevaplarken zorlandığım noktalar oldu. Onların bu derece yer karşı şuurlu olması da oldukça elleme bir şey. Çevremizi ak pak tutalım, çevremizi, ufaklıklara elleme bir halde tanıtalım ve onları bilinçlendirelim. Her devir yer dostu olalım. Onlara ihtiyacımız var. Onların bilgileri, bizi elan aşırı gururlandırıp ve onurlandırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bence izlenmeliyiz"

Velilerle röportaj işleyen 7. dershane talebesi Gökçe Zübeyde Aldemir de dernekte meydana getirilen faaliyetlerin içtimai hayatlarına iri imdat sunduğunu belirtti.

Ders idman haricinde değişik etkinlikler meydana getirdiği düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getiren Aldemir, şunları kaydetti:

"Sokak röportajına çıktığımda çocuk hakları, çevre, toptan istinas ve benzer sorular sordum. Çünkü bu hakkıyla halkın bilinçlenmesi müstelzim bir konu. Gayet koyu nazarıitibar vardı. Bence az buçuk elan bir tomar nazarıitibar olması gerekiyor. Kendimi ekranda gördüğümde, 'nerede hata yapmışım' yahut 'nerede elan elleme olabilirim' diyerek düşünüyorum. Genelde elan elleme ne olabiliriz diyerek konuşuyoruz. Gerçekten bu mevzuda elleme olduğumuzu düşünüyorum. Bence insanoğlu bu cins şeylere duyar olmalılar. Bence izlenmeliyiz. Çünkü hakkıyla etkinlik veriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler