USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji yamakları 'Bilişim Garajı'nda ustaya dönüşüyor

Eğitim teknolojilerinin sunmuş olduğu olanaklar, toplumsal hata projeleriyle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin gelişimine yardım sağlıyor.

Teknoloji yamakları 'Bilişim Garajı'nda ustaya dönüşüyor
26-12-2021 15:17
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Teknoloji yamakları "Bilişim Garajı"nda ustaya dönüşüyor

Teknolojik becerilerin ıvır zıvır yaşta kazandırılmasına müteveccih çabaların sayısı artıyor. Eğitim teknolojilerine müteveccih AR-GE emekleri böylelikle geliştirilen Bilişim Garajı Platformu, devir süresince yetişkinleri de kapsayacak biçimde gelişirken deminden ihracata hazırlanıyor.

Platformu öğretmeni ne yaparsa onu tekrarlayan "teknoloji yamağı" şekilde kullanmaya başlamış olan öğrenciler, 4 kademeli eğitimle "teknoloji çırağı", "teknoloji kalfası" ve akıbet şekilde gördüğünü değil, fon ettiğini önleyen "teknoloji ustası" oluyor.

Bilişim Garajı Kurucu Ortağı Zerrin Topal, AA muhabirine, ülkenin evlatlarının ve gençlerinin bilişimle istihsal yapmaları, hızla gelişen teknolojinin elden tüketen tarafı değil, bire ortak sürede üreten tarafı olmaları düşüncesince 2012'de on-line eğitim platformunu oluşturduklarını söyledi.

Çocuklara bahis konusu eğitim platformuyla kodlama, 3 boyutlu tasarım, elektrik-elektronik, robotik kodlama, kurnaz aygıt geliştirme, girişimcilik ve konuşma eğitimlerini verdiklerini özetleyen Topal, "Teknoloji ve estetiği buluşturan eğitimlerle çocuklarımızın, ortak inovatif verim çıkarmakla ait gerekseme duydukları bilişimin hepsi taşıt gereçlerini Bilişim Garajı Platformu'nda bulmaları mümkün." dedi.

Bilişim Garajı şekilde ayrıntılar ve gençlerle okullar kanalıyla buluştuklarını dile getiren Topal, "Okullarda gelişigüzel çocuğumuza birer kıta kod gönderiyoruz. Çocuklarımız hem okulda enformatik derslerini bizim şifrelerimiz vasıtasıyla işliyorlar hem de eve gittikleri devir gereksiz vakitlerinde aldatmaca sallanmak doğrusu istihlak gerçekleştirmek namına Bilişim Garajı'nın on-line platformundan bilistifade etkinliklerine bitmeme ediyorlar. Bilişim Garajı, bire ortak sürede bu dersi verici öğretmenlere de sarıklı eğitimi veriyor, laboratuvarlara malzemeler gönderiyor." diyerek konuştu.

Bunun indinde evlatları sene süresince bazı etkinliklerle buluşturduklarını tabir fail Topal, bu kapsamda turnuvalar, şenlikler ve sergiler düzenlediklerini belirtti.

Topal, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ciharıyek indinde toplumsal hata emekleri yapıyoruz. Toplamda 32 ilde toplumsal hata emek vermesi ile baş başa beniz binlerce çocuğumuza ulaştık. Okullar vasıtasıyla ulaşamadığımız gelişigüzel yere esasen kişi toplumsal hata çalışmalarımızla baş başa gidiyoruz. Çocuklarımız buralarda, en dezavantajlı alanlarda güçlü sensörlere buyuru vererek kişi bölgelerindeki gidiş geliş problemlerine analizör buldular, kurnaz ekincilik uygulamaları yaptılar, kurnaz kuş yuvalarında orman yangınlarını salık verici sistemler geliştirdiler."

"Teknoloji Türkçeleşti"

Zerrin Topal, Kovid-19 salgını sürecinde "vazgecme.org" isminde kent üstünden de hepsi eğitimleri parasız erişime açtıklarını söyledi.

Uzaktan eğitimdeki en ehemmiyetli noktalardan birinin eğitimi alanlarla içerikleri buluşturmak bulunduğunu vurgulayan Topal, "Bilişim Garajı'nda 60 bin sahife mazruf var. Çocuklarımıza, gençlerimize ve onların ailelerine vazgeçme.org kanalıyla enformatik ve konuşma dalında hem kösemenlik yaptık hem de teknolojiyi onlar hesabına Türkçeleştirmiş olduk." dedi.

İçerikleri bireylerle buluşturmak düşüncesince de "Kümülüs" ismini verdikleri ortak ürünü 2021'in önce aylarında devreye aldıklarını kail Topal, şu ifadeleri kullandı:

"İsteyen hepsi Kümülüs'ün enformatik ve konuşma eğitimlerinden yararlanabiliyor. Özellikle çoluk çocuk ve evlatların bu platformda sayaç geçirmesi baş döndürücü giranbaha zira inanırım ki nice ana ata evlatlarının elektronik beyin başlangıcında geçirdiği aliteli olmayan zamandan ve aldatmaca bağımlılığından epey şikayetçi. Oysaki Kümülüs ile çocuklarımız ve gençlerimiz, bu platformun süresince istihsal yapabilme, verim geliştirebilme ve geleceğin mesleklerine bağlı bilgi, maharet ve kabiliyetlerini geliştirebilme şansına sahipler."

Zerrin Topal, personellerinin aidiyetlerini, gelişimlerini önemseyen kurumların da kendilerine ulaştığını ve Kümülüs'ü realizasyon ederek çalışanlarına bağış ettiğini dile getirdi. Ailelerin platformun süresince ahenkli devir geçirdiğini özetleyen Topal, ortaya çıkan ürünler ile de yarışmalar, turnuvalar ve sergiler düzenlediklerini kaydetti.

Türkiye'de ehemmiyetli ortak kullanıcı sayısına ulaştıklarına ayraç fail Topal, emlak dışına gezinti dair da teşebbüste bulunduklarını söyledi.

Topal, eğitim teknolojileri dalında ihracata başlayarak iklim ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler