USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST KARADENİZ Giresun yarışmaları başladı

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Giresun'da 4 dalda planlı yarışmalar başladı.

TEKNOFEST KARADENİZ Giresun yarışmaları başladı
22-07-2022 20:05
Giresun

Karadeniz yurtlarını karış karış gezecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin evvel durağı Giresun oldu.

Çotanak Spor Kompleksi'nde birleştirme edilen TEKONFEST kapsamında, TÜBİTAK katkılarıyla ortaöğretim öğrencileri ortada "İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması" ve "Kutup Araştırma Projeleri Yarışması" ile darülfünun öğrencileri ortada "Araştırma Proje Yarışması", ASELSAN'ın katkılarıyla ise "İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması" yapılıyor.

Söz konusu yarışmalarda evvel üçe girecek öğrenciler Samsun'da 30 Ağustos- 4 Eylül 2022 tarihleri ortada TEKNOFEST 2022 kapsamında yapılacak sergiye katılacak ve bu sergilerin peşi sıra gerçekleşecek törende ödüllerini alacak.

Açılış programına eklenmiş bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, meydana getirdiği konuşmada, bu sene 5'incisi planlı TEKNOFEST'i Karadeniz'e getirmekten iri alım çalım ve sevinme duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda sakıncasız adımlarla ilerlediğini anlatım fail Kacır, bugünün Türkiye'sinin efdal değişen teknolojinin tüketicisi, alıcısı bulunan müşterek Türkiye değil, özlük yetenekleriyle özlük olanaklarıyla teknolojiyi geliştiren ve dünyaya ihraç edebilen müşterek diyar bulunduğunu dile getirdi.

Kacır, bugünün Türkiye'sinin geliştirdiği ulusal uygulayım bilimi ürünleriyle dünyada kendiliğinden gır ettiren, sağlam baş döndürücü ülkenin imren ile ara sıra de kıskançlıkla izleme etmiş olduğu müşterek diyar bulunduğunu vurgulayarak, "Bugünün Türkiye'si bundan böyle geliştirdiği ulusal defans endüstri ürünleriyle dünyada harp paradigmasını, defans paradigmasını köklü değiştirmiş müşterek ülke." dedi.

Daha meydana getirecek baş döndürücü iş bulunduğunu tamlayan Kacır, şöyleki bitmeme etti:

"Milli Teknoloji Hamlesi defans endüstrisinden ibaret değil. Milli Teknoloji Hamlesi, defans sanayisinde elde ettiğimiz başarıları piyasasının ve değişen teknolojinin tamamı sahalarına çabucak yaygınlaştırmamızla gerçekleşecek ve bu süreçte en iri gücümüz, en iri güç çarpanımız buradaki gençlerimiz olacak. Gençlerimizin meydana getirdiği işler, geliştirdiği planlar Türkiye'yi bugünkünden baş döndürücü elan doğacak noktalara, baş döndürücü elan aydın geleceklere inşallah taşıyor olacak. İşte TEKNOFEST'i bu tatlılıkla 5 senedir düzenliyoruz."

Kacır, Karadeniz'in natürel güzellikleriyle görkemli şehirlere eş müşterek semt olduğuna ayraç ederek, TEKNOFEST'i Samsun merkezli adına Karadeniz'de düzenlediklerini fakat arzularının bu coşkunun tamamı Karadeniz şehirlerine yayılması bulunduğunu kaydetti.

Giresun Valisi Enver meşhur ise TEKNOFEST'in gençlerin baş döndürücü sınırlanmış imkanlarla neler yapabileceğini göstereceği ehemmiyetli ve ağır müşterek ortam olduğuna dikkati çekerek, "Teknoloji ve bilime müteveccih toplumda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'mizin bilgelik ve mühendislik sahalarında yetişkin insanoğlu kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerimizin geleceğin teknolojileri üstünde çalışmalarını doğrulamak düşüncesince roketlerden, özerk sürüş sistemlerine, insansız iklim araçlarından su altı cihazlarına genişliğinde değişen teknolojinin sağlam baş döndürücü dalında planlı yarışmalarla alım çalım kaynağımız reşit durumdadır." ifadelerini kullandı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da Giresun'un TEKNOFEST ile elan da güzelleştiğini dile getirerek, müsabakanın kentin tanıtımına yardım yaptığını aktardı.

Teknoloji ve havacılığa uyanıklık duyan tamamı Giresunlulardan TEKNOFEST'i görüşme etmelerini talip Şenlikoğlu, "TEKNOFEST'in Anadolu'ya teferrüç sonucu ne genişliğinde baş döndürücü giranbaha ve kıymetliyse Anadolu'yu ayağa kaldırmak, bununla ilerletmek akıbet basamak önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde evvela millet, evvela şehir niteleyerek daim beraberce yola bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Açılış programına AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, politik fırka ve çırçıplak maşer örgütü temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

SOLOTÜRK demonstrasyon uçuşu yaptı

Öte taraftan TEKNOFEST kapsamında Türk Hava Kuvvetleri cambazlık timi SOLOTÜRK, Giresun semalarında demonstrasyon uçuşu yaptı.

Botanik Park'ta birleşen vatandaşlar, SOLOTÜRK'ün gösterisini heyecanla izleme etti.

Sahili dolduranlara elleme müşterek çağ yaşatan SOLOTÜRK, 30 dakikalık demonstrasyon uçuşunun peşi sıra vatandaşları selamladı.

SOLOTÜRK'ü elan elleme izleyebilmek düşüncesince bina, yukarı geçit, yapı sert ve Giresun Kalesi'ni yeğleme edenler ise alandaki heyecana alkışlarla dayanak noktası verdi.

Toplamda 270 projenin sahibi 551 öğrencinin katılacağı TEKNOFEST, 24 Temmuz Pazar haset sona erecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler