USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST birincisinin maksadı parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek

İsmail Konak, 'Yazılımın ve sentetik zekanın gücü rastgele güzeşte devir artıyor. Yüz aşinalık teknolojileri için ağır açıdan çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun müşterek sorma sistemi adına kullanılması icap ettiğini düşündüm.' dedi.

TEKNOFEST birincisinin maksadı parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek
02-10-2021 11:39
Bursa

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon dalında liseler ortada ortak numara bulunan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. derslik talebesi İsmail Konak'ın hedefi, parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek.

Kurumsal Akıllı Denetlem Sistemi'ni (KADSİS) geliştiren 3. derslik talebesi İsmail Konak, müşavir öğretmeni Ayşe Aylin Erdoğan ile katılmış olduğu TEKNOFEST'te ortak numara namına maddesel desteklenme ödülü kazandı.

Geliştirdiği dizge ve kişi yazdığı yazılımla geliştirdiği, kurumların girişine konulacak KADSİS cihazı, üstündeki görüntü, ses ve acı ölçebilme kabiliyetiyle öne çıkıyor. HES kodu da sorgulayabilen aygıt haricen rastgele ortak iane almadan Sağlık Bakanlığından almış olduğu verilerle insanların keyif durumunun riskli olup olmadığını söylüyor.

Salgın hemen sonra da kurumların yoklama, denetim kabilinden işlemlerini de yapması planlanan aleti geliştiren İsmail Konak, şimdiden Din Eğitim Genel Müdürlüğünden 14 ısmarlama aldı.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. derslik talebesi İsmail Konak, AA muhabirine, KADSİS'in insanların bulunmuş olduğu rastgele ortamda kullanılabileceğini söyledi.

Kurumlarda Kovid-19'dan sonradan sorma ve denetim işlemlerinin bitmeme edeceğini, geliştirdiği yazılımı müstevli hemen sonra da kullanılacak bulunan biçimde tasarladığını vurgulayan Konak, şu biçimde konuştu:

"Yazılıma ilgim vardı, bununla ilgili ayrışık icraat yapıyordum. Yüz aşinalık teknolojileri dair ağır manada çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun ortak sorma sistemi namına kullanılması icap ettiğini düşündüm. Danışman öğretmenim Ayşe Aylin Erdoğan ile bu arada bunu ortak plan durumuna getirme düşüncesi doğdu. İlerleyen süreçte projemizi inceleyici Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz enine boyuna beğendi ve umumi müdürlüklere 14 skor ısmarlama arzu etti. Bu doğrultuda KADSİS'in hem maliyetini düşürmek hem de eksikliklerini bertaraf etmek amacıyla ikinci emisyon dair çalıştım ve bunu ortaya çıkardım."

İkinci versiyonda şimdi girintisiz çıkıntısız ara yüzler, şimdi girintisiz çıkıntısız tasarruf kabilinden özellikler eklediğini dile getiren Konak, projesinin ayrıksı yarışmalarda da dereceler aldığını belirtti.

Okuldaki atölyelerin, kendisini ihya ve planlar çoğaltma noktasında şişman yararını gördüğünü özetleyen Konak, şu biçimde bitmeme etti:

"Fransa'da ilkokulu okudum, bundan çevre Fransızca biliyorum. Aynı sürede lüzum okulumuzdaki kurslardan lüzum katıldığım etkinliklerden konuşarak ve tartışmalara katılarak İngilizcemi de ihya fırsatı buldum. Yaklaşık 1,5 sene devam eden hafızlık eğitimim oldu. Yazılımın ve bireşimli zekanın gücü rastgele güzeşte gündüz artıyor. Bunları akla yatkın biçimde kullanarak erke dalında kaynaşma kabilinden yenilikçi enerjilerle ilgili emek harcamaları bire ortak sürede bireşimli zekayla da birleştirip bu mevzuda dünyada meydana getirilen ayrışık çalışmalara imdat getirmek hedefim. Stabiliteyi sağlayıp parlak erke ve dolgunca erke üretmeyi amaçlıyorum."

"Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak noktası alıyoruz"

Okulun plan koordinatörü Ayşe Aylin Erdoğan ise okulda rastgele sene onlarca plan üstünde çalıştıklarını, 8 şahsiyet ekibin tamamı okula misyon verdiğini söyledi.

Erdoğan, okulun açıldığı 5 sene zarfında 11 planlarına buluş belgesi aldıklarına dikkati çekerek, "Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak noktası alıyoruz. Bunun başkanı Dr. Mustafa Öcal ve 24 akademisyenle bizlere tamamı öğrenci, hoca eğitimlerinden tutun plan danışmanlığına denli aşırı ayrımlı mevzularda dayanak noktası veriliyor. Hocalarımız dört ayrımlı üniversiteden bizlere dayanak noktası veriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da okulumuzun hem hamisi hem banisi ona da aşırı teşekkürname ediyoruz. Proje gelişmeye açık, algoritmaları sebebiyle giderek aşırı ayrımlı bölgelere de istikbaline inanıyorum." dedi.

Öğrencileri plan hazırlamaya isteklendirme ettiklerini ve plan takımları oluşturduklarını anlatım fail Erdoğan, siber güvenlik, insansız iklim araçları, kodlama, robotik kabilinden mevzularda öğrencileri eğittiklerini, bu sene de 92 öğrencinin TEKNOFEST düşüncesince başvurma ettiğini belirtti.

İsmail Konak'ın babası önder İbrahim Konak da oğlunun küçüklüğünden buyana teknolojiye ve bilime özen duyduğunu, kendilerinin de bu mevzuda ona iane ettiğini aktardı.

Okulun ortak plan okulu olmasından çevre oğluna şişman imdat sağladığını dile getiren Konak, "Öğrencilerini önemseyen ortak hoca ekibi var. Atölyeleri bizim görüntü edemeyeceğimiz güzellikte ortak atölye. Okul idaresi ilkin başöğretmen Mehmet Türkmen iktisap etmek neredeyse aşırı ilgilendiler." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler